czekać i brać się do roboty. :) Co więcej, ruszam z filmami na YouTube i każdy przepis, który wymaga więcej roboty np. ciasta czy większe desery lub obiady będę filmowała. Wiele osób już mi o tym doradzało, więc zakasałam rękawy i może coś z tego będzie. Oczywiście jest to mój pierwszy film i niestety jeszcze nie do końca się zapoznałam
zdrowo i aktywnieczekać i brać się do roboty. :) Co więcej, ruszam z filmami na YouTube i każdy przepis, który wymaga więcej roboty np. ciasta czy większe desery lub obiady będę filmowała. Wiele osób już mi o tym doradzało, więc zakasałam rękawy i może coś z tego będzie. Oczywiście jest to mój pierwszy film i niestety jeszcze nie do końca się zapoznałam
Zdrowie i pysznie na talerzusurowe warzywa to polecam z całego serca zapomnianą przez wielu kalarepkę. W dzieciństwie jadłam ją w zupie, a dzisiaj przedstawiam mega pyszna i prostą surówkę. Idealna jako dodatek do obiadu lub jako lunch do pracy. Surówka z kalarepki z jogurtem i koperkiem / 2 porcje Składniki: 1 duża kalarepa 2 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz
Moja smaczna kuchniaNiejednokrotnie zdarza mi się, że nie mam zbyt wiele czasu na przygotowanie obiadu. Wówczas robię jakiś szybki sos, gdzie głównym składnikiem jest filet z piersi kurczaka. Pomysłów na takie dania jest wiele, a często składniki do ich przygotowania znajdziemy w lodówce. Dzisiaj przygotowałam kurczaka w sosie miodowo-czosnkowym z dodatkiem kolorowej papryki, cukinii i cebuli. Podałam go z ugotowanym ryżem
Danka PichciSurówka z kapusty pekińskiej i marchewki jest bardzo smacznym dodatkiem do obiadu mięsnego. Przygotowuję ją często gdy tylko w menu mam zaplanowane jakieś kotlety czy rybę. Wykonanie tej surówki jest bardzo proste i nie zajmuje wiele czasu. Dobrze jest, gdy po jej przygotowaniu odstoi kilka chwil żeby przeszła smakami. Składniki: * 1 średniej wielkości kapusta … Czytaj dalej Surówka z kapusty
Pieprzyć z FantazjąSurówka z pora, marchewki i jabłka to pyszna surówka o dość wyrazistym smaku. Pasuje do każdego obiadu mięsnego. Zawsze w lodówce mam kawałek pora, marchew, jeśli już mam jabłko to robię surówkę. Posmakowała mi kiedyś bardzo i tak ją robię ponad 20 lat. Do jej zrobienia użyłam całej twardej części pora bez liści. Składniki: * … Czytaj dalej Surówka z pora
Pieprzyć z FantazjąMój ukochany jest ogromnym fanem kuchni meksykańskiej i zażyczył sobie na obiad quesadillas. Podesłał mi nawet przepis , więc nie miałam się już jak wymigać. Zakasłałam więc swoje i jego rękawy i zabraliśmy się do dzieła. Na szczęście są one bardzo łatwe w przygotowaniu i wyszły też zaskakująco smaczne, dlatego też postanowiłam wrzucić ten przepis na bloga. Na podanej stronie
karmelowysmaczna potrawka z kurczaka z marchewką, cebulką, doprawiona czosnkiem i ziołami. Robi się ją w 15 minut. Do tego kasza np. gryczana, ryż czy makaron oraz smaczna surówka i obiad w pół godziny gotowy. PRZEPIS NA POTRAWKĘ Z KURCZAKA Z ROSOŁU Składniki na potrawkę z kurczaka z rosołu: mięso z kurczaka z rosołu 3 marchewki 1 cebula 1 łodyga selera
Dorota SmakujeJajka sadzone – przepis na klasyczne, proste, szybkie i tanie danie. W naszym meni jest sporo jajek, lubimy je na śniadanie, obiad i kolację. Jajka chętnie przygotowuję w postaci jajecznicy , omletu czy tortilli . Często pojawiają się też jajka faszerowane , pasta jajeczna czy pasztet z jaj . Jajka sadzone to jeden z prostszych przepisów z którego przygotowanie radzą sobie już starsze dzieci
Dorota SmakujePolędwiczki wieprzowe w boczku, glazurowane chutney’em figowym i musztardą francuską to moja propozycja na niedzielny obiad. Uwielbiam mięso na słodko, to już chyba wiecie. Delikatna polędwiczka, dzięki plastrom boczku jest bardzo soczysta. W połączeniu z papryką wędzoną ma fajny, lekko podwędzany smak. Glazura figowo – musztardowa nadaje pięknego połysku i wyrafinowanego smaku. Niewielki wysiłek odpłaci Wam pysznymi smakami
Pieguskowa KuchniaWariacji na temat tego dania jest mnóstwo, a ja podzielę się dzisiaj z Wami moją wersją. Makaron z mięsem mielonym jest bardzo smaczny i syty. To świetna propozycja na obiad . Uwielbiany przez dzieci i dorosłych. Sos mięsny często gotuję dzień wcześniej. Smaki wspaniale się przegryzają i całość smakuje doskonale. Spaghetti bolognese 0,5 kg mięsa mielonego 2 ząbki czosnku
Pieguskowa Kuchniaosobiście bardzo lubię takie chude mięso w chrupiącej panierce. Jakiś czas temu pokazywałam Wam przepis na pieczone skrzydełka kurczaka , które śmiało można przygotować tym sposobem. Polecam na lekki, letni obiad, koniecznie z frytkami i dobrą surówką. Pieczone nuggetsy Marynata 200 g jogurtu naturalnego 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 0,5 łyżeczki pieprzu czarnego Dodatkowo
Pieguskowa Kuchnia