Smacznego! Print Pizza z cukinią i szparagami .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Pizza na cienkim cieście z dodatkiem cukinii, rukoli i zielonych szparagów. Course Obiad Cuisine Włoska Keyword cukinia, szparagi Prep Time 15 minutes Cook Time 6 minutes Total Time 21 minutes Servings 6 Author Anna Ingredients Składniki na ciasto 280 g mąki pszennej
SprawdzonaKuchnia.plnadzienia i tych wytrawnych i słodkich. Print Ruskie Pierogi II .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Pierogi ruskie do nich chyba nie trzeba zachęcać. Course Obiad Cuisine Polska Keyword twaróg, ziemniaki Prep Time 40 minutes Cook Time 20 minutes Total Time 1 hour Servings 4 Author Anna Ingredients Składniki na ciasto 600 g mąki pszennej
SprawdzonaKuchnia.plrównież odda potrawie swój pyszny smak wędzonego drewna. Smacznego! Print Krewetki z makaronem z cukinii .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Lekkie danie fit. Course Obiad Cuisine Indonezja Keyword cukinia, krewetki Prep Time 10 minutes Cook Time 15 minutes Total Time 25 minutes Servings 2 Author Anna Ingredients 1 duża cukinia 250 g krewetek 2 małe
SprawdzonaKuchnia.plchwili wielkiego nagłego i głodu ! Print Ravioli ze szpinakiem i grzybami .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Fantastyczne pierożki ravioli z bardzo aromatycznym farszem. Course Obiad Cuisine Italian Keyword grzyby, szpinak Prep Time 1 hour 30 minutes Cook Time 20 minutes Total Time 1 hour 50 minutes Servings 90 Author Anna Ingredients Składniki na ciasto makaronowe
SprawdzonaKuchnia.pltyle dużo wilgoci, że na pewno będą miękkie, a lasagne nie będzie przesuszona:) Print Lasagne z grzybami .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Course Obiad Cuisine International Keyword grzyby, makaron Prep Time 20 minutes Cook Time 1 hour 10 minutes Total Time 1 hour 30 minutes Servings 8 Author Anna Ingredients Składniki na farsz grzybowy
SprawdzonaKuchnia.plwersję bigosu można podać jako jedną z potraw wigilijnych. Smacznego! Print Bigos wegetariański .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Wegański bigos niskokaloryczny i pyszny! Course Obiad Cuisine Polska Keyword grzyby, kiszona kapusta, kiszona kapusta Prep Time 30 minutes Cook Time 4 hours Total Time 4 hours 30 minutes Servings 8 Author Anna Ingredients 1 kg kapusty
SprawdzonaKuchnia.plwody. Zupę można urozmaicić podając do niej groszek ptysiowy lub grzanki. Print Zupa z soczewicy na mleku kokosowym .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Course Obiad Cuisine Polska Keyword mleczko kokosowe, soczewica Prep Time 10 minutes Cook Time 20 minutes Total Time 30 minutes Servings 6 Author Anna Ingredients 250 g ziaren czerwonej soczewicy skórka otarta
SprawdzonaKuchnia.plprosta i niesamowicie dobra. Smacznego! Print Kopytka z sosem grzybowym .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Klasyczne polskie danie, kopytka i sos grzybowy. Course Obiad Cuisine Polska Keyword grzyby, ziemniaki Prep Time 30 minutes Cook Time 30 minutes Total Time 1 hour Servings 4 Author Anna Ingredients Składniki na kopytka 700 g ziemniaków 2 średnie
SprawdzonaKuchnia.plmąki pszennej plus do podsypania blatu 1 średnie jajko opcjonalnie sól Instructions Moim zdaniem najlepsze ziemniaki na kluski śląskie są z dnia poprzedniego, proponuje więc ugotować więcej na obiad i zostawić odpowiednią ich ilość na następny dzień, ugotowane i ostudzone ziemniaki przechować w chłodnym miejscu do dnia następnego. Druga szkoła mówi o tym, że ziemniaki na kluski powinny być gorące
SprawdzonaKuchnia.plilością czosnku, mnóstwem ziół, a najlepsze są cieniutkie, mocno przypieczone i chrupiąc! Print Placki ziemniaczane .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Klasyczne placki ziemniaczane! Course Obiad Cuisine Polska Keyword ziemniaki Prep Time 15 minutes Cook Time 20 minutes Total Time 35 minutes Servings 4 Author Anna Ingredients 1 kg obranych ziemniaków 3 ząbki czosnku 1 średnia
SprawdzonaKuchnia.plprzygotować dużą ilość w krótkim czasie. Z podanej porcji ciasta wyjdzie naprawdę duża porcja groszku, proponuje więc z części ciasta przygotować słomki ptysiowe. W ten sposób przygotujecie dodatek do obiadu i deser za jednym zamachem. Jeśli nie wykorzystacie całego groszku, to schowajcie go do słoja, czy innego zamykanego pojemnika, będzie do następnej zupy. Print Groszek ptysiowy .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm
SprawdzonaKuchnia.plnastępnym razem. Obserwujcie poijawiające się przepisy 🙂 Print Pizza z pieczarkami .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Pizza, to danie kochają wszyscy. Course Obiad Cuisine Italian Keyword pomidory, rukola Prep Time 30 minutes Cook Time 5 minutes Total Time 35 minutes Servings 8 Author Anna Ingredients Składniki na ciasto 550 g mąki + do podsypania 352 ml wody
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Prosty dodatek do obiadu przez niektórych wprost uwielbiany. Zestaw obiadowy składający się z ziemniaczków, kotletów mielonych, w moim przypadku wegetariańskich i gotowanych buraczków to klasyka polskiej kuchni. Buraczki minimalistyczne, bo chyba najprostsze w przygotowaniu i z minimalną ilością składników. Buraki można ugotować dzień wcześniej, a po wystudzeniu przechować je w lodówce najlepiej szczelnie zamknięte. W dniu
SprawdzonaKuchnia.plvege burgerów . Smacznego! Print Kotlety z okary .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Fantastyczne kotlety z odpadu po przygotowaniu mleczka sojowego, zdrowe i smaczne! Course Obiad Cuisine Polska Keyword soja Prep Time 15 minutes Cook Time 15 minutes Total Time 30 minutes Servings 16 Author Anna Ingredients 2 1/2 szklanki okary 1 średnia cebula 1 śrenia
SprawdzonaKuchnia.pldobrze doprawić, aby nie była mdła, a doprawiamy ją skórką i sokiem z cytryny oraz przyprawami. Do przygotowania sałatki używam kaszy ugotowanej dzień wcześniej, zazwyczaj gotuję odrobinę więcej na obiad. Ta pyszna sałatka z pewnością zagości na naszym Wielkanocnym stole, a dziś na kolacji! Smacznego! Print Sałatka z kaszy i szparagów .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill
SprawdzonaKuchnia.pl