obiad - 94112 przepisów (strona:1035/6275)

Placek ziemniaczany a’la pizza 113

Placek ziemniaczany w formie pizzy, ale z patelni. Bardzo smaczny obiad czy przekąska na imprezę. Zrobiłam takie placki na obiad i domownicy zjedli ze smakiem. Oczywiście jeśli trzeba więcej placków, to proporcjonalnie trzeba zwiększyć składniki. Najwięcej pracy jest przy tarciu ziemniaków, no chyba że mamy maszynkę. Składniki na farsz, które podałam to takie które akurat [...] Artykuł Placek ziemniaczany

Pieprzyć z Fantazją
Domowy krupnik 77

dnia po ugotowaniu wieprzowiny (najczęściej schabu), więc nic się nie zmarnuje! Krupnik to rozgrzewająca i bardzo sycąca zupa. Z dodatkiem świeżo mielonego pieprzu i warzyw jest świetnym pomysłem na obiad. Jeśli mamy gotowy bulion to jej ugotowanie zajmuje około 25 minut. Dla zabieganych zaletą na pewno będzie też to, że domowy krupnik możemy spokojnie ugotować z wyprzedzeniem, a po powrocie(...)pracy wystarczy podgrzać i obiad gotowy! Artykuł Domowy krupnik z bloga Gotujemy w domu - blog kulinarny

Gotujemywdomu.pl
Pstrąg łososiowy pieczony z cytryną i rozmarynem 192

Szukasz pomysłu na obiad? Kupiłaś pstrąga łososiowego, ale zastanawiasz się jak go upiec? Dzielę się przepisem na pyszne i szybkie danie. Pstrąg łososiowy pieczony z cytryną i rozmarynem to pomysł na rybę inną niż do tej pory. Oryginalny smak zachwyci każdego. Ciekawy orzeźwiający smak cytryny i cudowny aromat rozmarynu sprawiają, że każdy je to danie z ochotą. Tak upieczona ryba(...)możesz przygotować według tego przepisu .   Przygotowanie pstrąga według tego przepisu zajmuje około 25 minut. Zatem nawet w środku zabieganego tygodnia możesz w mgnieniu oka zrobić pyszny i zdrowy obiad dla Twojej rodziny.     Artykuł Pstrąg łososiowy pieczony z cytryną i rozmarynem z bloga Gotujemy w domu - blog kulinarny

Gotujemywdomu.pl
FIT ZUPA KREM Z BROKUŁA 95

Pyszna i prosta zupa krem z brokuła, to kolejny mój pomysł na szybki i sycący obiad w fit wydaniu. Zupę zawsze robię wtedy kiedy nie mam czasu na gotowanie, jej kaloryczność jest bardzo niska. Co ważne zupę możesz modyfikować na wiele sposobów np. podać ją z jakiem w koszulce, z wędzonym łososiem, z grzanką chleba, z gotowanym czy smażonym indykiem

SMYKWKUCHNI
Surówka obiadowa Colesław z białej kapusty 164

Clad Danie: Surówka Kuchnia: Holenderska Trudność: Łatwe Porcje 6 porcji Przygotowanie 30 min. Kalorie 30 kcal Najlepsza chrupiąca surówka z białej kapusty i marchwi. Najzdrowsza wersja serwowania warzyw podczas obiadu. Bogactwo witamin. Składniki: 1/2 główki białej kapusty 1 cebula szalotka 1 marchewka garść posiekanego koperku garść posiekanej natki pietruszki 3 łyżki majonezu 3 g gęstej, kwaśnej śmietany 12 % 1 łyżka(...)/wp-content\/uploads\/2020\/09\/coleslaw-500x375.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/09\/coleslaw-480x270.jpg"],"description":"Najlepsza chrupi\u0105ca sur\u00f3wka z bia\u0142ej kapusty i marchwi. Najzdrowsza wersja serwowania warzyw podczas obiadu. Bogactwo witamin.","keywords":["kapusta","koperek","majonez","marchew","natka pietruszki"],"author":{"@type":"Person","name":"Pawe\u0142 Clad"},"datePublished":"2020-09-29T12:24:46+01:00","prepTime":"PT30M","cookTime":"","totalTime":"","recipeCategory

ProstePesto.pl
SOCZYSTY KURCZAK PIECZONY W MAJONEZIE 68

Brakuje Wam już pomysłów na obiad? Przyznam, że mnie się to ostatnio zdarza coraz częściej. Tym razem miałam do przygotowania podudzia z kurczaka, więc postanowiłam zamarynować je w majonezie wymieszanym z przyprawami a potem upiec w piekarniku. Kurczak wyszedł pyszny, soczysty a skórka chrupiąca. Łatwe i szybkie do przygotowania a potem mięso piecze się już samo :) Składniki: * 5 podudzi(...)minut z każdej strony. Mięso podałam z ziemniakami, sosem grzybowym i ogórkami krojonymi w ćwiartki  Moryń . Ogórki mają kwaśno- słodki posmak i idealnie wkomponowały się w cały obiad

Zrób to smacznie
Andrut z masą kajmakową i dżemem porzeczkowym 84

Andrut z masą kajmakową i dżemem porzeczkowym to bardzo prosty i szybki deser, który jest zarazem słodki i trochę też kwaśny. Kajmak daje mu wiele słodyczy

Bardzo Gruby Smok
Makaron tagliatelle z kurczakiem i kurkami w sosie śmietanowym 61

potrafię gotować? Powinnam tego bloga nazwać kluchy na milion sposobów. Nie mogłam się jednak opanować. Uwielbiam korzystać z sezonowości w kuchni. W chwili obecnej grzyby rządzą. Był już obiad z dodatkiem szlachetnego borowika, ale zanim zdążyłam zrobić zdjęcie i dodać tu przepis talerze zniknęły ze stołu Dlatego dzisiaj kurki. Wspaniałe, żółciutkie, przepyszne grzybki, które uwielbiają towarzystwo cebulki, śmietany. Składniki: makaron

MojaQchnia.pl
Krwiste ziemniaki w łupinie Nigelli :) 79

pojawił się w jednym odcinków “Nigella ucztuje” zatytułowanym “Zabawne potrawy”. “Krwiste ziemniaki”, to pieczone ziemniaki nadziewane mozzarellą. Były podawane razem z chrupkim kurczakiem. Bardzo spodobała mi się propozycja takiego obiadu, dlatego już na drugi dzień musiałam takowy przygotować 🙂 Potrawa ta należy do łatwych, ale nie do szybkich dań, choć największą robotę wykonuje za nas piekarnik. Ziemniaki w ten sposób podane

Moja Delicja
Łosoś w sosie teriyaki  – Gordona Ramsay’a 69

niej z każdej strony. Przykryć folią spożywczą i schować do lodówki. Marynować minimum 20 min , a najlepiej 2 godziny lub całą noc. Ja przygotowałam łososia wieczorem dnia poprzedzającego dzień obiadu. I był super. Smażenie: Rozgrzać patelnię, wlać oliwę. Układać kawałki łososia “od siebie” (aby się nie popryskać) skórą do dołu. Marynatę zostawić. Smażyć ok. 2 minuty, następnie wlać pozostawioną marynatę

Moja Delicja
Dorsz z sosem Velouté z trawy cytrynowej z zapiekanką ziemniaczano-selerową 98

lKolejna propozycja na niedzielny obiad dla najbliższych. Danie w stylu restauracyjnym zaskoczy waszą rodzinę lub znajomych. Dorsz smażony wg wskazówek samego Gordona Ramsay’a podany z pysznym sosem Velouté z trawy cytrynowej. Sos można przygotować do dwóch dni wcześniej, a smażenie ryby zajmuje nie więcej niż 5 minut. Składniki: (5 porcji) 5 filetów świeżego dorsza ze skórą

Moja Delicja
Zapiekanka ziemniaczano-selerowa 86

selera i ziemniaków to świetna alternatywa do zwykłego puree. Podałam ją w towarzystwie Dorsza z sosem Velouté z trawy cytrynowej , z którym stworzyła świetne danie idealne na niedzielny obiad. Przepis pochodzi z książki “Christmas with Gordon”. Składniki: (5 porcji) masło do wysmarowania formy 120 ml pełnego mleka 120 ml śmietany kremówki 30% 2 ząbki czosnku obrane i zmiażdżone 1 liść

Moja Delicja