Dzisiaj polecam przepis na pyszne danie jednogarnkowe z szynką i fasolą. Potrawa jest bardzo syta. Doskonała na obiad dla całej rodziny. Do jej przygotowania wykorzystałam Szynkę z Wędzarni, którą otrzymałam do testowania od firmy Hańderek . SKŁADNIKI: 400g fasoli Jaś, 1/2 kg Szynki z Wędzarn i Hańderek , 1 marchewka, 1/2 pietruszki, 1 cebula, 1 pomidor, 1/2 strąka papryki czerwonej(...)strąka papryki żółtej, 1/2 strąka papryki zielonej, 2 liście laurowe, 3 ziarna ziela angielskiego, 1 łyżeczka kminku, 1/2 łyżki domowej przyprawy warzywnej, 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 150g makaronu, 1 łyżka masła, 1 łyżka mąki, oliwa, sól, pieprz, majeranek. PRZYGOTOWANIE: 1. Fasolę przekładam do garnka. Wlewam 2 litry wody. Dodaję liście laurowe, ziele angielskie i kminek. Gotuję na małym ogniu około
Tradycyjna kuchnia KasiZawsze jak zrobię sobie takie danie to następnego dnia zabieram do pracy. Wystarczy tylko włożyć do mikrofali i podgrzać. Bardzo mi to smakowało. Imbir obrać
Kuchnia Pokoleńpuszka krojonych) - nieco tłuszczu do smażenia - 1-2 łyżeczki przecieru pomidorowego - sól, pieprz, bazylia, oregano, zioła prowansalskie - żółty ser do posypania Przygotowanie naszego obiadu jest bardzo szybkie i proste, zaczynamy więc od postawienia wody na makaron. Można zrobić to już w trakcie przygotowań, bo najczęściej jest kilka minut różnicy pomiędzy gotowością makaronu i sosu, ale nie stanowi to jakiegoś wielkiego
Kulinarne zapędy KokosaSkładniki : • 2 filety z łososia po około 150 g • 200 g mrożonych warzyw włoskich • 200 g makaronu szpinakowego • 4 łyżki oliwy z oliwek • 2 łyżki soku
KUCHNIA POLSKAmakaronem w sosie śmietanowym wychodzi za każdym razem. Składniki dobrałam tak, by nie było potrzeby dodawania dużej ilości przypraw. Super na obiad lub na kolację.. gorąco polecam również na szczególne okazje :-) Z dań bezmięsnych z makaronem gorąco polecam również: - makaron z fetą i pomidorami - makaron z zielonym pesto i mozzarellą
AniaGotuje.plprodukty na polskim rynku, które stanowią doskonałą alternatywę dla ich tradycyjnych odpowiedników. Dzięki unikalnemu cięciu w długie nitki, potrawy zyskują atrakcyjny wygląd „włoskiego makaronu” oraz krótszy czas obróbki kulinarnej. Spaghetti z marchewki to dokonały pomysł na obiad, wystarczy je ugotować na parze lub zblanszować na patelni z przyprawami oraz oliwą. Wyśmienicie będą smakować z dodatkiem prażonych nasion dyni, płatków migdałowych
Moje domowe kucharzenieDziś mam dla was wegetariańską wersję popularnego sosu bolognese – gdzie zamiast mięsa jest zielona soczewica. Długo duszony, z dodatkiem przysmażonej cebulki, dużej ilości czosnku, włoskich
Cooking for EmilyDziś przepisy bardziej dla dorosłych bo na sałatki na wynos, które można zapakować do słoika i zjeść np. na lunch w pracy. Wiem, że teraz zima
Cooking for Emilycała ta kwota nie trafia do operatora lecz wspiera Fundację Dzieci Niczyje, która pomaga dzieciom doświadczającym pomocy. A dzisiaj zapraszamy Was na zdrowy obiad - pieczone pulpeciki z łososia, z chrupiącymi warzywami i makaronem soba! Pyszne, świeże, szybkie i aromatyczne danie! Inspiracja z książki - The Bowler's Meatball Cookbook. Polecamy :) Składniki : (dla 2-3 osób) 350 g łososia, 1 duże
Plate of JoyZapewne nie raz jest taki dzień, kiedy brakuje Ci czasu na przygotowanie obiadu. Z pomocą przychodzą zawsze zapiekanki, idealne na smaczny i szybki obiad. Do przygotowania zapiekanek można użyć praktycznie wszystkiego co mamy pod ręką. Moja dzisiejsza propozycja to makaron, pierś z kurczaka, brokuły i duuużo sera ;) Zapiekanka ta jest naprawdę szybka w przygotowaniu a co najważniejsze bardzo smaczna :) Swoją
Zrób to smaczniesprawą sosu. Wykorzystałam do niej paprykę i bakłażany, warzywa które królują jesienią. Do sosu dodałam serek dzięki czemu jest fajny kremowy. Makarony z sosami lubią wszyscy a moi domownicy uwielbiają takie jesienne obiady. Do klopsików dodałam suszone grzyby które nazbierałam sama. Jesień kojarzy mi się z grzybami i warzywami psiankowatymi. sos: 3 papryki czerwone 2 bakłażany
wesoła kuchniatego kiełki na patelnię, które o tej porze roku powinniśmy jeść często ze względu na ich cenne właściwości. Tak więc szybkie danie na obiad lub ciepłą kolację mamy w kilka minut. Oczywiście przedtem musimy ugotować makaron. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniszybki obiad z wykorzystaniem jesiennych warzyw. Przyznam szczerze, że pierwszy raz w życiu jadłam jarmuż, zaintrygowana opowieściami znajomych i recenzjami kulinarnych blogerów. Wrażenia? Cóż... warzywo samo w sobie raczej nijakie. A słyszałam, że to cukinia uważana jest za bezsmakowych ,,wypełniacz", chociaż osobiście uwielbiam właśnie jej SMAK i chętnie dodaję ją do wszelkich dań. W przypadku poniższego makaronu idealnie wpasowała się
Kuchnia Ellie