Kiedyś słyszałam, że jest to potrawa kuchni meksykańskiej, całkiem niedawno wyczytałam, że jest to podobno typowe amerykańskie jedzenie podawane najczęściej w barach typu fastfood. Od razu
JedzeniomaniaTak jak obiecałam biorę się za nadrabianie zaległości, zaczynając od przepisu na kluski serowe z tuskawkami, a kończąc na odpowiedziach na pytania w ramach Oficjalnie
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćDopiero w połowie października znalazłam czas, aby wybrać się na grzyby. A tak to lubiłam. Nie zrywam się o piątej rano, bo w zasadzie nigdy nie
Poezja smakuCześć, dzisiaj coś z pochodzenia francuskiego w mojej odsłonie, mianowicie ratatouille . Przed wybraniem się na zakupy ostatnie sprawdzenie listy zakupów, nie cierpię chodzić z tą karteczką
Kuba GotujeDobry sprzęt, nawet w niewielkiej kuchni, w 10 - piętrowym bloku to podstawa. Wielogodzinne gotowanie staje się czystą przyjemnością, a rodzinne przygotowywanie potraw, zwłaszcza teraz, przed świętami
Moja smaczna kuchniaNaleśniki na wytrawnie: ze szpinakiem, mozzarellą, pieczarkami, serem żółtym, szynką i jajkiem z sosem czosnkowo-koperkowym Składniki i przygotowanie (ok. 8 naleśników): Ciasto naleśnikowe 2 szklanki
Anioszek w kuchniLato dobiega końca, wakacje już za nami. Chociaż pogoda w tym roku nas bardzo rozpieszcza i zaskakuje upałami w połowie września, to nie ukrywam, że trochę
Moja DelicjaDomowa pizza jak z najlepszej włoskiej pizzerii Pizza z szynką dojrzewającą i rukolą Składniki na 2 pizze
kuron.com.plRisotto z kurczakiem i szparagami to moja autorska wersja tego włoskiego dania. Połączymy tutaj zarówno ostrość pasty curry z delikatnym smakiem zielonych szparagów. Risotto przygotowuje się
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!miesiąc, w którym można wykorzystywać niemal wszystkie warzywa z własnego ogródka. Mnie w tym roku niezwykle kusiły do zakupu nasion kolorowe marchewki i buraki. Kuszeniu uległam 😊 Dzięki tym warzywom obiady są bardziej kolorowe i ciut odmienne w smaku. W czasie gotowania tego kaszotto kolory zmieniały się niemal jak w kalejdoskopie 😉 Najpierw dominował żółty od buraka, a potem fioletowa marchew zabarwiła(...)człowieczeństwa. Można utrzymać dawne przyjaźnie i poznać nowych ludzi, jednych z nie do końca uczciwymi zamiarami, a drugich gotowych nieść pomoc. Autorka ujęła mnie specyficznym poczuciem humoru, w co szybko dałam się wkręcić i zaśmiewałam się w głos. Jestem pod wrażeniem wręcz euforycznych opisów tatrzańskich tras i widoków. Z satysfakcją i zacięciem rozwiązywałam zagadki Igi i Krzyśka związane
Weekendy w domu i ogrodzieczasu, kiedy słońce grzała nas w buzię. Polecam Wam ją jako ciasto na weekend, bądź szybki deser. Bo roladę oczywiście jak większość moich słodkich propozycji robi się bardzo szybko! Skosztuj troszkę lata w środku zimy! JAK ZROBIĆ ROLADĘ BEZOWĄ? Wykonanie rolady bezowej jest banalnie proste, do jej wykonania potrzebuje czterech składników: białek, cukru, kokosa -wiórek kokosowych i skrobi(...)jakości i przepięknie wyglądają. Są pięknym dodatkiem na zimowym czy karnawałowym stole. Ja do stylizacji wybrałam dwa różne wzory, Talerzyk Deserowy Circles , z tej serii znajdziecie również talerz obiady, głęboki, kubek czy miseczkę. Produkt aktualnie dostępny w ofercie wyprzedażowej więc tym bardziej warto skorzystać z okazji. Drugi talerzyk pochodzi z serii Pheonix, w którym zakochałam się od pierwszego
SMYKWKUCHNIKtóż z nas nie zna charakterystycznego smaku i zapachu Nutelli? Każdego roku podbija ona serca coraz większej liczby ludzi na całym świecie, a dzieje się tak
Moja smaczna kuchniaZupa botwinka – przepis na pyszną zupę z młodych buraczków. Koniecznie musicie ją zrobić póki sezon trwa :) Botwinkę można podawać na kilka sposobów, więc wybór dodatków
Kulinarne PrzebojeZ zupami to przeważnie jest tak, że albo się kocha, albo nienawidzi. Ja należę do tej pierwszej grupy i talerz dobrej zupy potrafi mnie uszczęśliwić. Jak
Codzienna kuchnia niecodziennaJakiś czas temu pisałam o tym, jak wybrać odpowiedni piekarnik ? Mój wybór padł na piekarnik marki Gorenje . Piekarnik sprawuje się świetnie
Kulinarne przygody Gatity