Warzywne danie a'la szakszuka , którą uwielbiam, jednak tak po mojemu. Dodałam tutaj ulubione chorizo, tak na styl hiszpański i warzywa pachnące słońcem. Danie wyszło
Moje Małe CzarowanieCzas przygotowania: 60 minut Czas przyrządzania: 10 minut Ilość porcji: 3 pizze Drukuj Pizza z salami, papryką i pieczarkami By Piotr 7 lutego 2018 W tym
Pogotujmy.plSos z dojrzałych śliwek i świeżych żurawin z miodem i odrobiną soku z cytryny, idealny do dań z kaczką , ale również świetnie smakuje np. jako dodatek
Moja DelicjaLubicie brokuły? Ja tak, ale zdecydowanie bardziej wolę jak są czymś okraszone. Postanowiłam więc, że dla odmiany przygotuję sos serowy w moim nowym przyjacielu Tefal Cuisin
Kuchnia w czekoladzieMakaron ze szpinakiem i brokułami Gdzieś w czeluść zamrażarki, kilka tygodni temu cisnąłem paczkę szpinaku, kupioną spontanicznie. Od tamtego momentu nie miałem z nią styczności…
BlendmanJeśli jeszcze nie masz pomysłu na walentynkową, romantyczną kolację to polecam przepis na przepyszną w smaku zapiekankę z kurczakiem, pieczarkami i makaronem spaghetti. W przygotowaniu bardzo
Kolorowy PrzepisownikW tym dniu miejsce kobiety powinno być w kuchni. Powinna siedzieć tam z kieliszkiem szampana i patrzeć, jak jej mężczyzna gotuje. Co Wy na to
Obiad gotowyLekko, ale do syta. Wegańsko – bo ostatnio mięso jemy średnio dwa razy w tygodniu. Sezonowo – bo ze świeżym szczypiorem i chrupiącą kalarepą. Po chińsku – bo z
Karo in the KitchenW tym roku mam dużo cukinii, przyrządzam ją na różne sposoby. Najbardziej lubię taką nafaszerowaną mięsem z indyka i warzywami. Często przyrządzam ją jako danie obiadowe
Bajeczna KuchniaSmak tej surówki kojarzy mi się z obiadkami u Babci, mojej mistrzyni w gotowaniu. Pasuje do wielu potraw, najlepiej jednak, moim zdaniem, łączy się z rybą
Anielska Kuchnia AniChińska patelnia z kurczakiem, czyli danie z woka z makaronem Chow Mein. Danie to można również wykonać na zwykłej patelni, lecz dania z woka charakteryzują się
Kulinarne PrzebojeOstatnio dałem Wam propozycję na śniadanie z jajkami przepiórczymi , jako że w opakowaniu jest ich sporo, to kolejnym pomysłem na wykorzystanie ich jest
Parowar FacetaZdecydowanie za mało na blogu mam ryb i owoców morza. Uwielbiam je, niestety mój ukochany nie podziela mojej miłości, dlatego przygotowuję je praktycznie tylko dla siebie
karmelowyTrwa sezon na wiśnie. Nasza spiżarnia pomieściła w tym roku przetwory z 40kg wiśni. Ekologiczne wiśnie z własnej działki zbierałam osobiście. Teraz przyszedł
IzaGotujeWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Placki tortilla z wędzonym łososiem, rukolą, pomidorem i ogórkiem. Są świetną przekąską do zabrania ze sobą z
Marta GotujeUwielbiam pieczone ziemniaki. Zwłaszcza, te które w dzieciństwie wyciągałam z popiołu... Niestety w domu takowych zrobić się nie da. A zresztą sądzę, że jeśli nawet, to
Słodkie okruszkiWłoska kuchnia jest popularna w Polsce obok naszej rodzimej. Coraz częściej na polskich stołach można znaleźć potrawy z makaronami. Często nawet wolimy chodzić do włoskiej
w mojej kuchniOstatnio czas biegnie szybciej. Może to przez szarość za oknem i wcześnie przychodzącą noc. Kiedy biorę się za obiad, który wymaga trochę więcej czasu, mam wrażenie
W kuchni wieczoremBardzo przyjemny przepis na bardzo efektownie wyglądającą na talerzu roladę z piersi indyka z nadzieniem z dyni i orzechów włoskich, podaną z sosem z cydru. Potrawa
karmelowySałatki pojawiają się ostatnio u nas dość rzadko, tak myślę, że nawet za rzadko. Muszę do nich wrócić, bo to bardzo szybki i smaczny pomysł na śniadanie, drugie śniadanie i kolację. Uwielbiam je głównie za fakt, że można je zrobić naprawdę ze wszystkiego. To kwintesencja #zerowaste. Nie marnowanie jedzenia, czy też słynne zero waste to bardzo popularne trendy. Oczywiście(...)różne produkty, aby ich nie marnować. I tutaj mam największy problem. Dla mnie nie marnowanie to wykorzystywanie żywności, eksperymentowanie w kuchni, przerabianie jednych dań na inne (np. ziemniaków z obiadu na kopytka, czy zapiekankę). Ten nurt jest jednak bardzo mało obecny w dyskursie. Częściej zwraca się uwagę jak MAKSYMALNIE wykorzystać jedzenie, jak przerabiać warzywa i owoce, aby zupełnie
365 dni dookoła kuchni