nutella - 1593 przepisów (strona:28/107)

Deserowa czekolada nugatowa - Vivani 166

czyli pasta orzechowa zatopiona została w masie kakaowej. Smak: Co nas uderzyło od razu po otwarciu papierka? To zapach! Cudowny aromat gorzkiej czekolady wymieszany z uwielbianą przez większość osób Nutellą. No to nie ma na co czekać tylko próbować! W ustach kostka rozpuszcza się powoli ale z czasem nabiera tempa i po chwili w buzi mamy gęste błotko, które(...)herbacie i to również jest cudowny sposób aby szybko uwolnić laskowe smaki :)   Podsumowanie:  Gdyby tak rozpuścić całą tabliczkę i przelać do słoiczka to otrzymalibyśmy wspaniałą wersję deserowej Nutelli, nie za słodkiej, nie za tłustej z wyraźnym smakiem kakao i pasty orzechowej. Czysty ideał od którego nie można się oderwać :D Dla fanów czekolad Vivani to jest smak obowiązkowy

Candy Pandas
SYROP DAKTYLOWY | KREM Z DAKTYLI A’LA NUTELLA 193

Syrop z daktyli to jeden z zamienników cukru. Możesz go kupić w sklepie, jednak najlepszym wyjściem jest zrobienie go samodzielnie w domu. Nie wymaga to wiele

Via Gusto
Tort urodzinowy mocno czekoladowy 194

użyłam wiśniówki. Składniki na krem: 250 g śmietany kremowki 36 % 250 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki rozpuszczonej żelatyny w odrobinie gorącej wody + 8 łyżek nutelli w temp. pokojowej Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder i ostudzoną żelatynę. Dodać porcjami ser mascarpone i delikatnie wymieszać. Z masy odjąć 1/3 do miseczki(...)reszty dodać nutellę i wymieszać aż składniki się połączą. Składniki na konfiturę w wiśni: 1 kg wiśni, 1 kg cukru Wiśnie umyj, osącz, oderwij ogonki i wydryluj nad głębokim naczyniem, aby spływał do niego sok. Następnie przełóż owoce do rondla i zasyp cukrem na noc. Nazajutrz smaż bez dodatku wody. Część syropu możesz odlać do butelek i pasteryzować

ClauditteMissCooking
DROŻDŻOWE BUŁECZKI Z JABŁKAMI I KRUSZONKĄ 209

kruszonką. Nie sposób się od nich oderwać ... 😊 No i ten zapach! Jako nadzienia możemy użyć nie tylko prażonych jabłek, jagód, malin czy innych owoców, ale i np. powideł czy nutelli (wersja dla fanów bardziej słodkich ciast). Składniki:   2 szkl. mąki pszennej tortowej  4 czubate łyżki cukru 15 g świeżych drożdży 1/2  szkl. mleka 75 g masła(...)znowu na stolnicę, posypaną mąką, rozwałkowujemy na placek o grubości 0.5 cm. Wycinamy prostokąty, każdy nacinamy jak na zdjęciu poniżej i na nienaciętą część nakładamy prażone jabłka (bądź smarujemy nutellą). Składamy do środka najpierw prawą, nienaciętą stronę, a na nią lewą - ponacinaną w paski. Wierzch posypujemy kruszonką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st na około 25 minut

Walijskie Pichcenie
Przekąski z ciasta francuskiego – na słodko 188

pieczemy 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 210 C. Po wyjęciu posypujemy czekoladą.       Ciastka z ananasem.     Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego puszka ananasów nutella cukier puder   Ciasto trzeba rozwinąć i wyciąć z niego krążki o centymetr większe niż krążek ananasa. Ananasa układamy na cieście, dajemy po 1 łyżeczce nutelli w środek i posypujemy

Niunioki
kruche babeczki z czerwonymi owocami, budyniem i nutellą 195

efekt WOW:)  *na 30 sztuk Składniki: na ciasto: 300 g mąki 200 g masła 100 g cukru pudru 4 żółtka  na nadzienie: 5 łyżek kremu typu nutella 1 opakowanie budyniu waniliowego 450 ml mleka 2 łyżki cukru 2 łyżki masła czereśnie poziomki truskawki dodatkowo: masło i mąka do foremek Mąkę posiekać z masłem, dodać cukier i żółtka. Szybko(...)zjedzie z boków foremek, znaczy to, że było zbyt ogrzane. Wtedy następną turę babeczek schłodzić w lodówce przed pieczeniem już w foremkach.  Do wystudzonych babeczek nałożyć do odrobinie nutelli. Truskawki pokroić w plastry, czereśnie wydrylować. Proszek budyniowy wymieszać z cukrem i odrobiną mleka. Resztę mleka zagotować z masłem, wlać budyń i ugotować na gęsto.  Gorący budyń przełożyć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tort pomarańczowo-czekoladowy 283

mocno podgrzać (odstawić z ognia), wsypać pokruszoną czekoladę i pozostawić na 4 minuty. Następnie wymieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Schłodzić w lodówce (uważać aby nie stężała) Ma mieć konsystencje nutelli.  Jeśli wam stężeje za mocno podgrzejcie ją bardzo delikatnie. Do nasączenia tortu użyłam soku pomarańczowego. Wykonanie:   Pierwszy blat biszkoptowy umieśćcie na podstawce do tortu (możecie umieścić tam trochę(...)kremem ganache i przykryjcie ostatnią częścią biszkoptu. Nasączcie i schłodźcie w lodówce około 1 godziny. Ganache do posmarowania tortu z wierzchu musi być schłodzony, ale o konsystencji nutelli.  Posmarujcie takim kremem tort z wierzchu.  Postarajcie się równo go pokryć. Schłodźcie w lodówce około 20 minut.  Schłodzony tort oprószcie sypkim kakao, używając do tego pędzelka. Teraz

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Deser z kremem kawowym 231

serka mascarpone 100 ml wody 1 lekko czubata łyżeczka zmielonej kawy – u mnie COFFEE LATINO – 100% Arabica CoffeeNation 1 pełna łyżka kremu czekoladowego – u mnie nutella 2 francuskie ciasteczka (paluszki) Brześć około 2-3 łyżki ryżu preparowanego sos czekoladowy listki świeżej mięty Przygotowanie: Kawę mielimy w młynku. 1 lekko czubatą łyżeczkę zalewamy 100 ml przegotowanej wody, dokładnie mieszamy(...)misy blendera przekładamy połowę serka mascarpone, wlewamy jeszcze ciepłą kawę, dodaję krem czekoladowy (u mnie nutella) i dokładnie miksujemy. Następnie dodajemy resztę serka i miksujemy do uzyskania jednolitego kremu. Na dnie szklanek/pucharków układamy połamane ciasteczka francuskie. Następnie nakładamy krem, na wierz wysypujemy ryż preparowany, a całość polewamy sosem czekoladowym. Zdobimy listkami świeżej mięty i podajemy. Smacznego

Słodkie okruszki
DELIKATNE NALEŚNIKI Z MALINAMI 190

szklanki wody mineralnej lekko gazowanej 1. 5 szklanki mleka 2 łyżki oleju np. Kokosowego 2 łyżki cukru np. Kokosowego Szczypta soli 2 jajka 2 szklanki mąki Powidła malinowe Nutella Olej kokosowy lub inny do smażenia PRZYGOTOWANIE:  Do miski wlewam wodę, mleko, cukier, olej. Wbijam jajka, dodaję mąkę. Dokładnie mieszam za pomocą miksera. Patelnię rozgrzewam dodaję odrobinę oleju np. Kokosowego(...)pomocą głębokiej łyżki nabieram porcję ciasta i wylewam na patelnię. Smażę na rumiano z obu stron. Jeszcze ciepłe naleśniki smaruję nutellą i powidłami malinowymi. Smacznego

Gotowanie Patki
Ciasto Kubanka 975

szkl mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 czubata łyżka kakao krem: 0,75 l mleka 2 budynie śmietankowe z cukrem 2 łyżki Nutelli lub innego kremu czekoladowego 200 g masła w temperaturze pokojowej dodatkowo: 1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki (450g) 12 herbatników jasnych 12 herbatników ciemnych wierzch: 300 ml śmietany 30% 2 łyżki(...)stopni na około 20 minut. Biszkopt studzimy. krem: Na mleku gotujemy gęsty budyń. Budyń studzimy. Ostudzony budyń miksujemy z masłem w temperaturze pokojowej oraz 2 łyżkami kremu czekoladowego typu Nutella. wierzch: Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i opcjonalnie fix-em do śmietany Wykonanie: Na ostudzony biszkopt wykładamy krem budyniowy, przykrywamy jasnymi herbatnikami. Herbatniki smarujemy warstwą dżemu z czarnej

Bon appetit mon amie
Babka last minute wg Aleex 182

starta z 1/2 cytryny • 2 jajka • 200 g mąki pszennej • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • szczypta soli • 1/2 szklanki gęstego jogurtu naturalnego • 3 łyżki soku z cytryny • 2 łyżki nutelli • cukier puder do posypania Sposób przygotowania: 1. Piekarnik rozgrzać do 160 stopni C. Formę na babkę o pojemności 2 litrów wysmarować masłem i oprószyć mąką. 2. Masło utrzeć z cukrem(...)razem z proszkiem do pieczenia i solą. 5. Gdy składniki się połączą, dodać jogurt, sok z cytryny i zmiksować do połączenia się składników. 6. Odłożyć 1/3 ciasta i dodać nutellę. 7. Gotowe ciemne ciasto przełożyć do formy, na wierzch wyłożyć jasne ciasto. 8. Piec przez około 40 minut do suchego patyczka. 9. Formę odstawić na kratkę na 10 - 15 minut

W mojej kuchni
Przekąska z nutellą z ciasta francuskiego 223

deser. Może wydawać się trudny do zrobienia, ale wbrew pozorom jest to niezwykle prosta, smaczna i szybka przekąska :). A żeby nie przedłużać zapraszam po przepis :). Składniki: 1 ciasto francuskie nutella Przygotowanie: Ciasto francuskie wyciągamy i rozwijamy z folii, a następnie rozwałkowujemy jeszcze żeby było ciut dłuższe. Jedna połowę ciasta smarujemy nutellą, a drugą stroną przykrywamy. Następnie na środek kładziemy szklankę

Gotuj z Mąką
Tort z wkładką kokosową 285

Krem: 5 żółtek 1 litr mleka 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej cukier waniliowy 1 i 1/3 szklanki cukru 2 kostki masła dodatkowo 2 łyżki kremu typu nutella Dodatki: mocny napar z herbaty (wystudzony) dżem z czarnej porzeczki wiórki kokosowe posypka czekoladowa Sposób wykonania: 1. Zrobić biszkopt: białka ubić na sztywno, dodawać stopniowo cukier i żółtka, delikatnie wmieszać(...)się mleko i energicznie mieszać, aż budyń zgęstnieje. Pozostawić do wystudzenia. 4. Miękkie masło utrzeć, stopniowo dodawać wystudzony budyń. 1/3 gotowego kremu przełożyć do osobnego naczynia, dodać krem typu nutella i wymieszać. 5. Przełożyć tort: 1 blat kakaowy nasączyć herbatą, posmarować cienko dżemem z czarnej porzeczki, wyłożyć 1/2 białego kremu, następnie wkładka kokosowa, 1/2 białego kremu, biszkopt kakaowy posmarowany

Kuchnia domowa Ani
Kinder Bueno – ciasto bez pieczenia 210

składniki: Krem bueno 400 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 2 łyżki miodu 2,5 łyżki masła 2 szklanki mleka w proszku (niebieskie) 100 g orzechów laskowych Krem nutella 6 łyżek Nutelli 200 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone   20 szt kakaowych herbatników 50-60 szt herbatników maślanych 350 g kremu Nutella 2 tabliczki gorzkiej czekolady(...)dzieła: Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy warstwę kakaowych herbatników, które na chwilę zamaczamy w zimnym mleku. Rozsmarowujemy cienką warstwę Nutelli i układamy herbatniki maślane […] Artykuł Kinder Bueno – ciasto bez pieczenia pochodzi z serwisu Niunioki by Katarzyna Anc-Szczepłek

Niunioki
Ciasto z kremem czekoladowym i wiśniami 173

szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Krem czekoladowy: 2,5 szklanki mleka 2 budynie waniliowe / śmietankowe 3 łyżki cukru 1 kostka masła krem typu nutella Warstwa wiśniowa: 2 galaretki wiśniowe rozpuszczone w 1/2 litra wrzątku wiśnie z syropu (dałam 2 małe słoiczki wraz z syropem) KLIK Sposób wykonania: 1. Zrobić biszkopt: białka ubić, stopniowo dodawać cukier(...)pieczenia i kakao. Upiec biszkopt w 180 st.C. 2. Budyń ugotować na mleku. Całkowicie wystudzić. Masło w temperaturze pokojowej utrzeć z zimnym budyniem. Na koniec dodać krem typu nutella, wedle uznania do smaku (u mnie 3-4 łyżki). 3. Krem wyłożyć na biszkopt. 4. Tężącą galaretkę wymieszać z wiśniami, wylać na ciasto. Schłodzić w lodówce. Smacznego

Kuchnia domowa Ani