czekoladowy. Upieklam go juz dosc dawno i az do dzis cierpliwie czekal na publikacje. Wszystko za sprawa " Czekoladowego weekendu ", ktory jak dla mnie powinien byc co kwartal ;) Tort z nutella i gruszkami skladniki na biszkopt: 3 jajka 80g cukru 60g maki 1 lyzeczka proszku do pieczenia 2 lyzki kakao wykonanie: Oddzielamy bialka od zoltek. Bialka ubijamy z cukrem. Zoltka rozmacic(...)nalezy przeciac go na dwa krazki. skladniki na mase: 500g serka mascarpone okolo 8 lyzek nutelli duza puszka gruszek w zalewie czekolada do dekoracji wykonanie: Serek mascarpone mieszamy z nutella. Gruszki odsaczamy z zalewy. Odkladamy czesc gruszek pokrojonych w cwiartki lub osemki do dekoracji, reszte kroimy w kostke. Mase dzielimy na dwie czesci i do jednej dodajemy gruszki pokrojone
Przysmaki Karolkiadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki dla naleśników z bananami 1 szklanka mąki typu 550 1 szklanka mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka masła 1 jajko szczypta soli banany Nutella Naleśniki z bananami Przygotowanie Składniki ciasta dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na około pół godzimy. Rozgrzać patelnie i smażyć cienkie naleśniki bez dodatku tłuszczu. Podawać posmarowane kremem czekoladowym(...)Nutella i przełożone z bananami. Smacznego
NaleśnikiRITA creative a nie ominął Cię nowe przepisy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SERNIK JAGODOWY OGRÓD SKŁADNIKI: Spód: herbatniki lub ciasteczka maślane (200 g) masło roztopione (50 g) krem cxekoladowy typu nutella (4 łyżki) Masa serowa: twaróg trzykrotnie zmielony (700g) śmietanka kremówka 30% (400 ml) cukier puder (5 łyżek) ekstrakt waniliowy (1 łyżeczka) wiórki kokosowe (1/2 szklanki) jagody mrożone (pół szklanki) żelatyna(...)Herbatniki lub ciasteczka maślane rozdrabniamy w malakserze na piasek. (Jeżeli nie macie malaksera to można wsadzić herbatniki do woreczka i potłuc wałkiem) Dodajemy roztopione masło i krem czekoladowy typu nutella. Wszystko razem dokładnie mieszamy, przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (tylko dno) wyrównujemy, uklepujemy i wygładzamy. Wstawiamy do lodówki na czas przygotowań reszty składników. 2.) Masa serowa
Rita creativedopełniona lekkim musem z białej czekolady. Bardzo łatwe do zrobienia ciasto lecz potrzebuje trochę czasu na chłodzenie. FOREMKA O ŚREDNICY 18 CM. Spód 120 gramów sucharków 3 kopiaste łyżki nutelli Galaretka 2 galaretki truskawkowe 400 gramów truskawek Mus z białej czekolady 300 ml. śmietanki kremówki 100 gramów białej czekolady( dobrej jakości) 1 śmietanfix Galaretki zalać 600 ml. wrzątku dokładnie wymieszać(...)wystudzić. Sucharki zmiksować tak aby miały konsystencję bułki tartej. Można też przełożyć do woreczka foliowego i rozbić na mniejsze kawałki za pomocą tłuczka. Dodać nutelle i całość dokładnie wymieszać aż będzie konsystencja mokrego piasku. Wsypać na dno tortownicy i rozłożyć równomiernie, mocno uklepać aby masa się ładnie skleiła. Włożyć do lodówki na minimum 30 minut. Do zimnej lekko
Andzia PichciDziś chcę podzielić się przepisem na pyszne drożdżówki makowe, które można nadziać ulubionym dżemem, nutellą, kajmakiem lub ulubionymi owocami. Ciasto wychodzi mięciutkie i bardzo delikatne, a makówki smakują wyśmienicie. Swoje bułeczki nadziałam domowymi powidłami śliwkowymi – wyszło przepysznie. Spróbujcie Składniki: – 500-520g mąki pszennej (u mnie tortowa) – 7g drożdży instant – 300ml ciepłego mleka (temp(...)masła – 2 łyżki mielonego maku – 3-4 łyżki cukru – ekstrakt wanilii wg smaku – szczypta soli Dodatkowo: – nadzienie wg uznania- dżem, gęste powidła, kajmak, nutella – 1 jajko do posmarowania bułeczek Mleko delikatnie podgrzać. Ciepłe mleko wlać do dużej miski, wsypać drożdże i cukier, wymieszać dokładnie, przykryć i odstawić na około 15 minut, aby drożdże
Smaki Arminebędziesz na bieżąco z nowymi przepisami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CIASTO Z BORÓWKAMI AMERYKAŃSKIMI BEZ PIECZENIA SKŁADNIKI: Spód: herbatniki maślane (180 g) masło roztopione (50 g) krem czekoladowy typu nutella (4 łyżki) Krem borówkowy: borówki amerykańskie (250 g) jeżyny (125 g) cukier (200 g) śmietanka kremówka 36% (500 ml.) żelatyna sypka (4 łyżeczki) + gorąca woda (1/4 szkl.) mini rogaliki(...)znajdziesz TUTAJ . WYKONANIE: 1.) Spód. Herbatniki rozdrabniamy na piasek za pomocą malaksera lub wsadzamy do woreczka i rozbijamy wałkiem. Dodajemy roztopione masło i krem czekoladowy typu nutella. Mieszamy dokładnie i przekładamy na spód tortownicy wyłożoną papierem do pieczenia (tylko dno). Wstawiamy do lodówki na czas przygotowań reszty składników. 2.) Krem borówkowy. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Odstawiamy. Owoce
RITA food channelPyszna mięciutka rolada z masą z bitej śmietany, mascarpone i nutelli, do tego truskawki .....mniam pychota,dzięki dodatkowi nutelli ma czekoladowo orzechowy posmak,polecam do kawy na co dzień i od święta
Swojskie jedzonkoŚmietankę mocno podgrzewam, wkruszam do niech czekolady, zostawiam na chwilę i następnie mieszam do uzyskania gładkiej masy. Czekoladę odstawiam do przestygnięcia. Dodatkowe składniki: 4 garście ekspandowanego orkiszu 4 łyżeczki nutelli lub kwaśnego dżemu Teraz mogę przystąpić do złożenia deserków. Na dnie pucharku umieszczam 1 łyżkę czekolady, następnie wykładam 1 łyżkę białej masy, 1 łyżeczkę nutelli lub kwaśnego dżemu (opcjonalnie), ponownie
Słodki sentymentSkładniki na spód: · 2 czekolady mleczne · 2 łyżki miodu · 1 łyżka nutelli · 10 dag masła · 2 łyżki śmietany 30 % · 50 g ryżu preparowanego Składniki(...)mandarynek · Masa kajmakowa · Czekolada mleczna Sposób przygotowania: 1. Składniki na spód przekładamy do rondelka, czekolady, miód, nutelle, masło, śmietanę i gotujemy do chwili rozpuszczenia, następnie łączymy z ryżem i wylewamy na dno tortownicy 24cm x 24 cm. Chłodzimy 10 minut w lodówce 2. Kiedy ryż już
Kulinarna Chwilasłodkie bułeczki twarogowe absolutnie mnie zachwycił, jest błyskawiczny a efekt przeszedł moje oczekiwania. Bułeczki są chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku, lekko słodkie, a nadzienie z nutelli sprawia że stają się nieco odświętne. Ciasto bardzo przypadło mi do gustu, jest puszyste i wilgotne, nie wymaga wyrabiania i nie wyczuwa się w nim smaku proszku do pieczenia. Polecam Wam gorąco(...)łyżka cukru waniliowego szczypta soli 200 g twarogu sernikowego mielonego 2 łyżki oleju 200 g mąki / 1 i 1/4 szklanki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: kilka łyżeczek nutelli lub dżemu lub owoce: jagody, maliny lub rodzynki Przygotowanie: W misce połącz jajka z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli za pomocą trzepaczki. Następnie dodaj ser oraz olej i połącz
Słodki Blogmakowej 3 jajka łyżka mąki ziemniaczanej, lub budyniu garść rodzynków garść orzechów garść suszonych śliwek łyżka masła 200 g herbatników, lub innych suchych ciastek lub wafelków 4 duże łyżki Nutelli 4 łyżki miodu płynnego Zaczynamy od pokruszenia ciastek na pył. Do rondelka wrzucamy łyżkę masła, rozpuszczamy. Po rozpuszczeniu masła, zdejmujemy rondelek z ognia, wsypujemy ciastka i mieszkamy. Taką półsypką masą(...)wykładamy spód tortownicy. Do garnka wkładamy masę makową, dodajemy Nutellę, miód, mąkę oraz wszystkie bakalie. Gotujemy chwilkę na małym ogniu do połączenia składników. Masę wylewamy na gotowy spód. Wkładamy do pieca nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 60 minut. Lubisz przepisy z Kocham Czekoladę? Polub profil na Facebook https://www.facebook.com/kochamczekoladeAK/ Smacznego życzy
Kocham CzekoladęSKŁADNIKI: (na tortownicę 26-28 cm) SPÓD: 250 g dowolnych herbatników, u mnie piernikowe 1 duża łyżka Nutelli 1 łyżka masła SER: 1 kg twarogu sernikowego (u mnie z wiaderka z Biedronki) 1 szkl cukru 5 jajek (M) 2 łyżki mąki pszennej (z lekkim czubkiem) 2 łyżki mąki ziemniaczanej (z lekkim czubkiem) 1 szkl wiórek kokosowych 2/3 szkl alkoholu Malibu(...)najlepiej ok 2 godziny (a można nawet na całą noc). 2. Ciastka dokładnie pokruszyć (dosłownie na piasek – ja robię to malakserem). Rozgrzać delikatnie w rondelku z masłem i Nutellą. Wysypać na spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i lekko ugnieść. 3. Ser zmiksować z cukrem, dodawać pojedynczo jajka, następnie mąkę i na końcu wiórka z Malibu – cały
Kocham Czekoladęciasta), 1/2 - 3/4 szklanki dowolnych bakalii (u mnie pestki słonecznika, orzechy, wiórki kokosowe, rodzynki), ok. 350-400 g dżemu, marmolady lub powideł, 125 g masła, 4 łyżki masła orzechowego, Nutelli lub innego kremu czekoladowego, 3-4 łyżki kakao (lub mniej, jeśli w cieście było już kakao) 2 galaretki (każda po 70 g) na polewę: 160 g czekolady, u mnie pół(...)fruits, coconut flakes (use whatever you have on hand and whataver you like), approx. 350 - 400 g of jam or marmolade, 125 g of butter, 4 tbsp of Nutella or peanut bread or any other chocolate/nut spread of your choice, 3-4 tbsp of cocoa (or less, if using cakes with cocoa) 2 packages of fruit jello (70 g each
Lekcje w kuchnibłyskawiczne wykonanie Składniki na 2 desery: 200 ml śmietana kremówka 36% 2 łyżki serka mascarpone 1 płaska łyżeczka cukru waniliowego 3 szt. wafli ryżowych 3 łyżki kremu orzechowego typu Nutella 1 pałeczka pszenna - preparowana 1 baton Kinder Country Przygotowanie: Kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy cukier i mascarpone W pucharku na dnie kruszymy po jednym waflu ryżowym Następnie(...)masę śmietanową a na nią po 1 łyżce kremu orzechowego do pucharka Teraz znowu wafel - pół na każdą z porcji i reszta masy śmietanowej Na koniec po pół łyżki Nutelli na każdą porcję i połowę pokruszonej pałeczki preparowanej Na wierzch wkładamy po pół batonika do każdego pucharka
Alutka-Gotujemąki pszennej 70 g mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao szczypta soli Nasączenie: 100 ml wódki o smaku orzechów laskowych (np. Soplica) 2 łyżeczki syropu waniliowego Krem: 230 g Nutelli 250 g mascarpone 250 ml śmietanki 30% Do dekoracji: 12 szt. czekoladek Ferrero Rocher 70 g orzechów laskowych Polewa: 50 g gorzkiej czekolady 3 łyżki śmietanki 30% 3 łyżki oleju kokosowego(...)Piekarnik powinien być wcześniej nagrzany. Po upieczeniu wyjmujemy biszkopt z piekarnika i studzimy go. Zimny biszkopt przekrawamy na 3 równe blaty. Teraz możemy zająć się kremem. Nutellę, która jest w temperaturze pokojowej przekładamy do miski. Schłodzoną śmietankę i mascarpone ubijamy mikserem w wysokim naczyniu około 2 minuty, tak aby powstała sztywna masa. Ubitą masę dodajemy po łyżce
Emskie Smaki