lodówki) sól i pieprz cayenne do smaku Przygotowanie: Wszystkie składniki (kefir, rukolę, kiełki) umieszczamy w blenderze i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Doprawiamy koktajl solą i pieprzem cayenne. Przelewamy napój do szklanek, dekorujemy świeżymi listkami rukoli i kiełkami, podajemy gdy jest jeszcze chłodny. Możemy też dodać kilka kostek lodu. Smacznego. The post Koktajl z rukoli i kiełków appeared first
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięciemnego kakao 200-250 ml napoju roślinnego ( u mnie ryżowo-migdałowy ) Wykonanie: Awokado i banana obrać ze skóry, pokroić w kawałki i umieścić w kielichu blendera. Dodać kakao, wlać napój ryżowy. Całość zmiksować. Jeśli nie masz blendera kielichowego, składniki umieść w wysokim naczyniu i zmiksuj blenderem ręcznym. Koktajl wypić jak najszybciej po przyrządzeniu. Smacznego
kolorowotorcikowoUwielbiam przygotowywać smoothie. W kilka chwil można stworzyć pyszny napój pełen witamin. Dziś zapraszam Was na orzeźwiające smoothie z miodowo-cytrynowym akcentem. Po takie smoothie warto sięgać w ramach drugiego śniadania lub zamiast deseru. Idealna szklaneczka pełna witamin. Spróbujcie. Pyszne orzeźwiające smoothie 2016-04-14 01:24:10 Write a review Save Recipe Print 95 calories
Słodkie okruszkiRóżowy koktajl kojarzy Wam się pewnie z takim dziewczyńskim napojem. W sumie coś w tym jest, ale w tym wypadku to napój nie tylko dla płci pięknej. To przede wszystkim ciekawy smak, tym razem wytrawny, bomba witaminowa i porcja zdrowego orzeźwienia. Do przygotowania koktajlu potrzebujemy (wychodzą 2 szklanki): pęczek rzodkiewek 500 ml mleka roślinnego 3 kopiaste łyżki jogurtu roślinnego
Szybko Tanio Smacznieprzypuszczałbym, że za kilka godzin przeżyję to sam! Z tą różnicą, że polskie domy są trochę wytrzymalsze i robiąc zielone smoothie mogłem posłużyć się własnym stołem i łazienką;) Taki napój ma podobno właściwości detoksykacyjne więc może pomoże oczyścić też zgnębione myśli? Może tak. W każdym razie, daje chwilę przyjemności. Jego kolor budzi uśmiech, a smak zaskakuje delikatną gruszkowatością;) Coś
zadanie-gotowaniekokosowym "na bogato", bo z dodatkiem bitej śmietany, może występować nie tylko w roli napoju, ale także pełnoprawnego deseru. To prawdziwa uczta dla zmysłów. Bita śmietana dodana na gorący napój zmienia się w pianę. Czekolada jest tu smakiem dominującym, zaś aromat kokosa stanowi fajne dopełnienie. Znalazłam wystarczająco dużo argumentów za tym, żeby skusić się na szklaneczkę i nie dbać
zadanie-gotowaniewww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Napoje gazowane najbardziej są popularne w czasie upałów, ale w zasadzie o każdej porze roku - nasz organizm powinien być odpowiednio nawodniony. Domowa lemoniada jest przepyszna i nie zawiera żadnych zbędnych dodatków - konserwantów, czy sztucznych barwników. Posiadając w domu ekspres SodaStream (*) - sami możemy przygotować wodę gazowaną - będącą bazą do innych napojów oraz świetnie smakującą w wersji(...)poziomu nasycenia - wg własnych preferencji. Nie musimy kupować kilku butelek wody, bo bez wychodzenia z domu i w kilka chwil - ekspres SodaStream pomoże nam cieszyć się smakiem naszego ulubionego napoju. Wracając do przepisu.. Połączenie smaku cytryny z migdałami jest rewelacyjne. Syropu dodajcie tyle - ile uważacie za słuszne - wg własnego gustu. Latem - przypomnijcie sobie o tym przepisie. 1 cytryna
Di gotujewww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Napoje gazowane są najbardziej popularne w czasie upałów, ale w zasadzie o każdej porze roku - nasz organizm powinien być odpowiednio nawodniony. Domowa lemoniada jest przepyszna i nie zawiera żadnych zbędnych dodatków - konserwantów, czy sztucznych barwników. Posiadając w domu ekspres SodaStream (*) - sami możemy przygotować wodę gazowaną - będącą bazą do innych napojów oraz świetnie smakującą w wersji(...)poziomu nasycenia - wg własnych preferencji. Nie musimy kupować kilku butelek wody, bo bez wychodzenia z domu i w kilka chwil - ekspres SodaStream pomoże nam cieszyć się smakiem naszego ulubionego napoju. Wracając do przepisu.. Woda, dzięki grejpfrutowi - ogranicza proces wchłaniania tłuszczów pochodzących z pożywienia. Cytryna również ma właściwości zdrowotne, które nie są obojętne dla naszego zdrowia. Latem - przypomnijcie sobie
Di gotujePrzegotowaną, ciepłą wodę przelewam do dzbanka. Dodaję miód i dokładnie mieszam, aby się rozpuścił. Następnie wlewam syrop z kwiatów czarnego bzu oraz sok z cytryny. Dokładnie mieszam. Gotowy napój przelewam do szklaneczek i podaję. Do przygotowania leczniczej herbatki wykorzystałam syrop z kwiatu bzu , który otrzymałam do testowania od sklepu Polska Róża . Syrop ten ma ogromne właściwości lecznicze. Między(...)wykrztuśne, działa napotnie i moczopędnie, wzmacnia odporność i ma działanie antywirusowe oraz przeciwbólowe, przyspiesza przemianę materii oraz łagodzi objawy przeziębienia. W kuchni syrop najczęściej jest wykorzystywany do przygotowywania orzeźwiających napojów, ale również może być składnikiem wielu potraw i deserów. Syrop zachwycił mnie swoim smakiem i cudownymi właściwościami. Odkąd go mam w swoim domu nie boję się już grypy
Tradycyjna kuchnia Kasilodówki) sól i pieprz cayenne do smaku Przygotowanie: Wszystkie składniki (kefir, rukolę, kiełki) umieszczamy w blenderze i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Doprawiamy koktajl solą i pieprzem cayenne. Przelewamy napój do szklanek, dekorujemy świeżymi listkami rukoli i kiełkami, podajemy gdy jest jeszcze chłodny. Możemy też dodać kilka kostek lodu. Smacznego. The post Koktajl z rukoli i kiełków appeared first
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięskładniki 250 g miąższu z dyni (może być mrożona) 500 g jabłek sok z 1/2 cytryny (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); wykonanie: Jabłka myjemy, wydrążamy środki, kroimy na
Domowy Smak Jedzeniakubeczki): 1 średniej wielkości banana 300 ml mleka roślinnego 2 łyżeczki suszonego imbiru W blenderze umieszczamy wszystkie składniki i miksujemy do otrzymania jedwabistej, gładkiej konsystencji. Jeżeli na wasze gusta napój jest zbyt gęsty dodajcie więcej mleka lub wodę. Życzę Wam smacznego
Szybko Tanio Smacznielepiej nie zapeszać! W takich chwilach najlepiej wystawić twarz do słońca i czerpać radość z każdej sekundy. Doskonałym dodatkiem do naszej „podróży do ciepłych krajów” będzie napój o smaku pomarańczy z miodem. Nie dość, że pyszny to jeszcze zdrowy! A po zimie na pewno przyda się nam porcja witamin
Mohiellałyżeczka pasty kurkumowej opcjonalnie: cynamon imbir olej kokosowy pieprz miód wykonanie: Mleko dokładnie mieszamy z pastą z kurkumy, opcjonalnie dosładzamy miodem i doprawiamy przyprawami. Złote mleko to rozgrzewający napój, którego receptura wywodzi się z medycyny ajurwedyjskiej, m.in. zwalcza infekcje, podnosi odporność, poprawia trawienie, smaruje stawy, ułatwia zasypianie
Domowy Smak JedzeniaLemoniada to najlepszy napój w upalne dni, nic tak nie ugasi pragnienia. Doskonała alternatywa dla słodkich i barwionych napojów. Składniki: 1 litr wody gazowanej 1 limonka 4 łyżki miodu Kilka gałązek mięty Sposób przygotowania: Limonkę sparzamy gorącą wodą , szorujemy , kroimy w plasterki . Wodę przelewamy do dzbanka , dodajemy miód , mieszamy do całkowitego rozpuszczenia . Wrzucamy plasterki limonki i listki mięty . Lemoniadę
Bajeczna Kuchnia