Składniki : 5 dkg suszonych jagód jałowca 1 łyżka igieł jałowca 750 ml spirytusu 95 % 250 ml wody 500 ml miodu Sposób wykonania : O woce i
Przepisy i porady kulinarneSkładniki : 1 kg świeżych fig 1 jabłko 1 gruszka 25 dkg cukru 2 l czystej wódki 40 % Sposób wykonania : F igi, gruszkę i jabłko umyj
Przepisy i porady kulinarneMasło orzechowe pomimo tego, że jest mocno kaloryczne, może być naprawdę zdrowe. Ważne jest jednak to, aby kupować porządny produkt, a nie wybierać najtańsze masła, które
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki : 0,5 kg dojrzałych wiśni 0,25 kg suszonych śliwek kalifornijskich ( bez pestek ) 1 szklanka płynnego miodu np. wielokwiatowego 12 - 15 szt. goździków 1 l
Przepisy i porady kulinarneSkładniki : dojrzałe owoce jarzębiny cukier ( może być trzcinowy ) sok z cytryny alkohol 50 % Sposób wykonania : O woce jarzębiny opłucz, osusz, podpiec lekko w piekarniku
Przepisy i porady kulinarneSkładniki : 1 kg owoców pigwy 30 dkg brązowego cukru 1 l czystej wódki 40 % 1/2 l wody 3 gwiazdki anyżu kawałek kory cynamonu ( około 4
Przepisy i porady kulinarneSkładniki: 1 kg czarnej porzeczki 1 laska kory cynamonu 2 goździki 700 ml żytniej wódki 200 ml spirytusu rektyfikowanego 500 g cukru CZAS PRZYGOTOWANIA: 6 TYGODNI
My Culinary ArtSkładniki : 1 i 1/2 kg dojrzałych owoców pigwy 1 pomarańcza 1 łyżeczka arcydzięgla 1 łyżeczka suszonych kwiatów głogu 3/4 l czystej wódki żytniówki 40 % 10 ml
Przepisy i porady kulinarneSkładniki : 0,5 l świeżo wyciśniętego soku z cytryn ( potrzeba około 1,20 kg cytryn ) 5 dkg świeżego korzenia imbiru ( waga po oczyszczeniu ) 0,5 l
Przepisy i porady kulinarneSkładniki : 25 dkg mielonej kawy dobrej jakości 1 i 1/2 kg cukru 2 l wody ( najlepiej źródlanej ) 1 laska wanilii 250 ml rumu 1 l spirytusu
Przepisy i porady kulinarneN alewka ta ma ciekawy smak i aromat, ale co najważniejsze ma ona właściwości zdrowotne ! Doskonale nadaje się na zimowe wieczory, aby nas rozgrzać i
Przepisy i porady kulinarneLemoniada wszystkim kojarzy się głównie z wodą i cytryną. Jednak tym razem pokażę Wam jak przygotować pyszną, słodką lemoniadę z arbuza. Arbuzowa lemoniada to szybki i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Klasyczna lemoniada to nasza propozycja na upalne dni. Woda mineralna nawodni nasz organizm, a dodatek cytryny sprawi, że napój stanie się jeszcze bardziej orzeźwiający. Składniki oraz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Podczas tak dużych upałów powinniśmy powinniśmy dostarczać naszemu organizmowi odpowiednią ilość płynów. Lemoniada z rozmarynem to może być świetny zamiennik dla zwykłem wody mineralnej. Lemoniadę przygotujemy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!