szklanki w której jest nasz kieliszek z Jagermaisterem nalewamy Redbull tak aby nie pomieszać z Jagermaisterem Przepis Wideo: Artykuł Jagerbomb pochodzi z serwisu Drinkologia - przepisy na drinki, koktajle, nalewki, shoty
DrinkologiaAromatyczny, rozgrzewający grzaniec to świetny pomysł na zimowe wieczory. Najlepiej przyrządzić go samemu, gdyż eksperymentując z przyprawami korzennymi, a także owocami i nalewkami możemy stworzyć swój ulubiony smak. SKŁADNIKI: 0,75l wina czerwonego (półwytrawne lub półsłodkie wg gustu) 100ml wiśniówki (opcjonalnie żubrówki) laska cynamonu ½ laski wanilii kilka goździków kawałek kory cynamonu 1-2 anyże gwieździste 2 plasterki pomarańczy + do serwowania
Pyry na Gazpoczątek do naszego kieliszka nalewamy 1/2 wódki następnie dodajemy 1/2 Passoa i gotowe! Na zdrowie! Przepis Wideo: Artykuł Passoa shot pochodzi z serwisu Drinkologia - przepisy na drinki, koktajle, nalewki, shoty
DrinkologiaNiestety też praca. Moim planem było odpocząć i owinąć się świąteczną atmosferą najbardziej jak to możliwe. I udało się- z pomocą świątecznej muzyki, filmów, zimnych ogni i odpowiednich dawek nalewki wiśniowej:-) Do laptopa nie zbliżałam się ani na krok, bo czekały na nim zaległości pracowe. Wiedziałam, że jak tylko go uruchomię, skończy się w najlepszym przypadku na wyrzutach sumienia. Taki
les mirabellesgóry zapalniczką i gotowe! Jak pić płonący shot b52: Uwaga shot należy pić przez słomkę! Przepis Wideo: Artykuł Płonący shot B52 pochodzi z serwisu Drinkologia - przepisy na drinki, koktajle, nalewki, shoty
Drinkologiajednak jest to ,że przyprawy nie przebiły smaku jarzębiny.Bardzo go polecam , zapisać go sobie w notesiku i jak tylko przyjdzie jesień ,zbierzcie jagody jarzębiny i nastawcie tę wyśmienitą nalewkę.Zapraszam!. 0.5 litra wódki Krupnik 30 dag.cukru Owoce jarzębiny pół słoika litrowego 1 łaska cynamonu 2 Goździki *********************"************************* Owoce przebrać , umyć i osuszyć na ręczniku.Wsypać do słoja litrowego i zasypać
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkikawowy likier alkoholowy! Sprawdzi się również jako słabszy alkohol dodatkowy na imprezę sylwestrową. ;-) Chyba nie potrzeba pisać nic więcej. Po prostu musicie spróbować! Dodamy tylko, że domowe alkohole, likiery nalewki mają ten plus, że samemu można regulować moc trunku. Wystarczy dodać mniej lub więcej spirytusu. A jeśli w ogóle nie przepadacie za alkoholem, to zróbcie likier na wódce - smak
W kuchni Katiepatyku QUICHE LORRAINE inaczej Carpaccio z buraków Paszteciki z ciasta francuskiego Sałatka z makaronem w kształcie ryżu, szynką i świeżym ogórkiem Skrzydełka w miodzie Chipsy z batatów Nalewka z malin - malinówka
Atlas Smakówpołączenie mięsa , sera i dymionej śliwki.Na imprezę polecam gorąco ciepłe przekąski , łatwe do zrobienia , a wyśmienite w smaku.Lekko wytrawne ,danie świetnie smakuje do win , wódki i wytrawnych nalewek .Polecam. 4 kotlety SCHABOWE lub piersi kurze - zależy co kto preferuje 8 śliwek polskich wędzonych lub kalifornijskich 4 plastry sera wędzonego Radamer sól i pieprz jajko i bułka
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiskórka otarta z 1 pomarańczy 2 jajka 2 białka szczypta soli 1/4 szklanki cukru 50g masła 1/3 szklanki kaszy manny 2 jabłka ok 2 szklanek wiśni z kompotu lub nalewki Mąkę pszenną i krupczatkę wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodać kawałki zimnego masła, żółtka i szybko zagnieść ciasto. Około 1/3 ciasta rozwałkować i wyciąć gwiazdki. Zarówno gwiazdki
https:KKuchniaMniamrobimy w niej jak najwięcej nacięć, w które wkładamy ziarna kawy. Pomarańcze układamy w słoju, zasypujemy cukrem i zalewamy wódką. Macerujemy 6 tygodni. Następnie pomarańczę lekko wyciskamy i zlewamy nalewkę przez gazę. Butelki zakręcamy i odstawiamy na 3 miesiące
Zainspirowana w kuchniNiedługo Sylwester, więc pomyślałam, że zaproponuję Wam do picia wyśmienitą sangrię cytrusową. W okresie zimowym dostępne są u nas pyszne cytrusy, więc można śmiało je wykorzystać do ciast, nalewek, konfitur albo do przygotowania takiej sangrii. Co prawda nie jest ona mocnym trunkiem, ale świetnie smakuje. Oczywiście można jej dodać jeszcze procentów poprzez zwiększenie proporcji rumu. Moim zdaniem idealnie nadaje się
Zakątek rozkoszy kulinarnychpomocy wykałaczki Opruszyć lekko mąką po wierzchu. W szerokim naczyniu lub głębokiej patelni rozgrzać olej , dodać papryczkę, cebulę, ułożyć zrazy. Zarumienic z obydwu stron mięso, dodać dwie nalewki gorącej wody ( aby nie wstrzymać czasu gotowania ) . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Posolić do smaku, dodać kilka kulek ziela angielskiego i gotować około 30 minut na małym ogniu. Dodana woda podczas
zielonacukinkawszystko razem mieszamy do czasu schłodzenia naszego shota zawartość shakera nalewamy do kieliszków i gotowe Przepis Wideo: Artykuł Shot blue nut pochodzi z serwisu Drinkologia - przepisy na drinki, koktajle, nalewki, shoty
Drinkologiaplastry pomarańczy sok z 1/2 cytryny kawałek kory cynamonu 1 łyżka cukru waniliowego 2-3 gwiazdki anyżu 5-6 goździków 4 łyżki płynnego miodu 50 ml owocowej nalewki Pomarańczę i cytrynę wyparzyć i wyszorować, cytrynę obrać, wycisnąć sok, pomarańczę pokroić na plastry. Wszystkie składniki, oprócz pomarańczy, przełożyć do rondelka, zagotować na średnim ogniu. Gotować na małym ogniu, pod przykryciem przez
Domowa cukiernia Ewy