Szybki sposób na zdrowe i pożywne śniadanie. Jeżeli jesteście w posiadaniu bardzo dojrzałych bananów, przygotujcie sobie przepyszne placuszki serowo- bananowe. Przepis
magiczna kuchnia KasiDzisiaj taki przedświąteczny błyskawiczny piątek . Postanowiłam przygotować coś na szybko i będą to moskole czyli placki pieczone na blasze. Moje będą co prawda smażone i podam
Magiczne Życie MartyPlacuszki które robi się szybko i tak samo szybko znikają. Serowe, z nutą pomarańczy, na mące ryżowej i z sosem czereśniowym. Dla dzieci i nie tylko
wesoła kuchniaPyzy to smaki mojego dzieciństwa. Z jagodami to moja ulubiona wersja. Można je jeść na ciepło i na zimno. Moja wersja bez cukru ale można dosłodzić
wesoła kuchniaPlacuszki z dynią, śliwką i nuta pomarańczy. Nie za słodkie bo sos śliwkowy jest słodki dzięki owocom. Polecam bo są pyszne i aromatyczne. Nie lubiana dynia
wesoła kuchniaPlacuszki mogą być na obiad, albo na deser. Do tego zdrowe bo z kaszą jaglaną i do tego bezglutenowe. Zrobiłam dwie wersje jedną z malinami w
wesoła kuchniaWigilijne pierogi z kapustą, kurkami i fasolą. Pierogi tradycyjnie królują w moim domu na święta. Zajadam się nimi nie tylko w wigilię. Tylko raz w roku
wesoła kuchniapodwojenia objętości na około 1 - 1,5 godziny. Wyrośnięte ciasto uderzyć pięścią. Podzielić na 10 równych części (około 75 g każda), uformować z nich kule. Każdą kulę rozwałkować na naleśnik o średnicy około 15 - 17 cm (im cieniej rozwałkowane ciasto tym cieńsze ścianki chlebka). Odłożyć na oprószoną mąką stolnicę do podwojenia objętości, przykryć ściereczką (na około 30 - 40 minut
Gotuj Sam!Jakiś czas temu kupiłam mielony młody jęczmień. Tak sobie stał w szafce aż w końcu się do niego dobrałam. Ma ładny zielony kolor więc stwierdziłam, że
Monia miesza i gotujeIdealny dodatek do WSZYSTKIEGO! Do tosta, do burgera, do chleba z masłem, do naleśnika, do sera, do wędliny, do śledzia nawet! Trzeba się trochę nastać nad patelnią, bo nie jest to piętnastominutowa sprawa niestety. Ale efekt wszystko wynagradza. Składniki: - 2 kg cebuli - dwie łyżki octu balsamicznego - sól i pieprz do smaku - 2 łyżki cukru - oliwa do smażenia Cebulę
Cook&Loveskładniki: 300 g mąki orkiszowej lub pszennej 500 ml kwaśnego mleka (kefir) 2 łyżki cukru 1 jajko 1 łyżeczka sody 1 szczypta soli ok. 500 jabłek
Domowy Smak JedzeniaPlacki lekkie, puszyste i szybkie w przygotowaniu. Można podawać na słodko i słono. Polecam z masłem orzechowym i owocami – smakuje wybornie i syci na dłużej
KucharzycaByły dzisiaj na śniadanie, były pyszne. Gdybyście chcieli je zrobić z twarogu z kostki to trzeba go zmiksować za pomocą blendera. Są tak samo dobre. Sprawdziłam
Kuchnia PokoleńPlacuszki są przepyszne i dodatkowo bardzo proste w przygotowaniu. Przyznam, że szybko znikają bezpośrednio po usmażeniu, ale zimne - też są smaczne. Polecam! (około 32 sztuki
Di gotujeProsty, szybki sposób na pyszne śniadanie. Maślanka sprawia, że racuszki są delikatne i puszyste. Jabłko, że słodkie. A cynamon dodaje cudownego aromatu. 12 placków: 350
Kucharzyca