Bardzo słodkie (dzięki dodatkowi miodu i suszonych owoców), lekko chrupiące placki z batatów i kaszy jaglanej. Z podanych składników uzyskacie dziewięć średniej wielkości placków. Kaszę jaglaną
BullioPlacuszki jogurtowe z jagodami to kolejny przepis na wykorzystanie super zdrowych, czarnych jagódek. Koniecznie do przygotowania w sezonie jagodowym. Bardzo proste i super smaczne, puszyste
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Mięciutkie, delikatne i bardzo puszyste placki z dodatkiem mascarpone. W misce wymieszać mikserem jajka, mąkę, mascarpone, mleko, miód, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Masa powinna
BullioZainspirowana placuszkami w jagodowe kropeczki Gotuj z Cukiereczkiem i plackami jogurtowymi z truskawkami Tysi Gotuje postanowiłam i ja na śniadanie zrobić takie placuszki. W moim ogrodzie
Kuchnia co dniaNie znam nikogo kto by ich nie znał, kto by podziękował za takie postawione na stole. Po prostu nie znam! Ja uwielbiam placki ziemniaczane
Zasmakuj KuchniJak zapewne zauważyliście, kartofle wykorzystuję w swojej kuchni dość często, zarówno jako pyszny dodatek do obiadu, jak i danie główne czy przekąska. Z ogromną przyjemnością przedstawię
Bulliosię go z zupą curry. W moim domu jemy go na różne sposoby: solo – jest przepysznie naturalnie słodki; jako tortilla lub wrap z humusem i warzywkami; albo jako naleśnik – łatwo się go zwija i super smakuje z dżemem lub sezonowymi owocami. Bezglutenową wersję tego przepisu możecie znaleźć tutaj . Polecam oba przepisy! Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka
Lamarida.plPlacki nieco przypominające pancakes, tym razem na sposób wytrawny – z cebulką, parówką lub wędliną i pieczarkami. Masło rozpuścić. Mąkę zmiksować z mlekiem, rozpuszczonym masłem, proszkiem
BullioDelikatny, mięciutki omlet, z dodatkiem świeżych truskawek i serka waniliowego. W sam raz na śniadanie lub podwieczorek. Tej wiosny bardzo lubimy omlety, pokochaliśmy od pierwszego kęsa
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieW Prowansji ten bezglutenowy i wegański placek z cieciorkowej mąki nazywany jest socca, a w sąsiedniej włoskiej Ligurii - farinata. Tradycyjnie piecze się go na miedzianych dyskach
zadanie-gotowanieTo chyba najpyszniejsze placki z truskawkami, jakie jadłam. Bardzo delikatne i puszyste. Koniecznie wypróbujcie w sezonie truskawkowym. Poza sezonem podaję je ananasem (przepis tutaj). Jogurt zmiksować
BullioIdealne śniadanie na leniwe, weekendowe poranki ;) Och, uwielbiam takie :) Placuszki są bardzo puszyste, delikatne, u mnie z truskawkami i borówkami, ale możecie użyć naprawdę dowolnych owoców
Domowa cukiernia EwyRacuchy z rabarbarem to nasz must eat o tej porze roku. Kalorii nie liczę, jak nie liczę też ilości zjedzonych racuszków, gdy ręka sama sięga
Obiad gotowyPycha, pycha, pycha! Właściwie na tym powinien kończyć się opis mojej "ulicznej kuchni". ;) Flammkuchen to placek na bazie ciasta chlebowego z dodatkiem cebuli, boczku i śmietany
zadanie-gotowanie