W czerwcu, wraz z innymi blogerkami, miałam okazję spędzić cudowny weekend w Piwnicznej Zdroju. Relację z tych warsztatów możecie obejrzeć i przeczytać tu —>KLIK
Mienta blogdodajemy paprykę, groszek i odsączoną fasolę doprawiamy do smaku i dusimy tak aby jak najwięcej sosu odparowało na placek tortilli nakładamy porządną porcję nadzienia zawijamy w rulon jak naleśnik i układamy w naczyniu żaroodpornym posypujemy serem lub nakładamy plastry sera i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez ok 10-15 min tak aby ser się rozpuścił Smacznego
Gotowanie z pasjąKolejne, pyszne placki z dodatkiem sezonowych owoców. Ostatnio ciagle się takimi zajadamy ;) Tym razem z malinami, również oprószone cukrem pudrem. Mniam, idealne rozpoczęcie dnia! Polecam :) PS
Domowa cukiernia Ewyjuż wiecie jestem fanką omletów oraz śniadań BT. Na omletowego naleśnika z serem również Was zapraszam, a teraz zaproponuję wersję orzechową :) Składniki: - 3 białka - 1 całe jajo - 1 łyżeczka kakao ciemnego -30 g orzechów (u mnie brazylijskie) - słodzik wedle uznania Przygotowanie: 1. Białka ubić razem ze słodzikiem. Dodać żółtko i delikatnie wymieszać. 2. Rozgrzewamy patelnie (ja smażyłam
Zdrowie i pysznie na talerzuBardzo słodkie (dzięki dodatkowi miodu i suszonych owoców), lekko chrupiące placki z batatów i kaszy jaglanej. Z podanych składników uzyskacie dziewięć średniej wielkości placków. Kaszę jaglaną
BullioPlacuszki jogurtowe z jagodami to kolejny przepis na wykorzystanie super zdrowych, czarnych jagódek. Koniecznie do przygotowania w sezonie jagodowym. Bardzo proste i super smaczne, puszyste
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Mięciutkie, delikatne i bardzo puszyste placki z dodatkiem mascarpone. W misce wymieszać mikserem jajka, mąkę, mascarpone, mleko, miód, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Masa powinna
BullioZainspirowana placuszkami w jagodowe kropeczki Gotuj z Cukiereczkiem i plackami jogurtowymi z truskawkami Tysi Gotuje postanowiłam i ja na śniadanie zrobić takie placuszki. W moim ogrodzie
Kuchnia co dniaNie znam nikogo kto by ich nie znał, kto by podziękował za takie postawione na stole. Po prostu nie znam! Ja uwielbiam placki ziemniaczane
Zasmakuj KuchniJak zapewne zauważyliście, kartofle wykorzystuję w swojej kuchni dość często, zarówno jako pyszny dodatek do obiadu, jak i danie główne czy przekąska. Z ogromną przyjemnością przedstawię
Bulliosię go z zupą curry. W moim domu jemy go na różne sposoby: solo – jest przepysznie naturalnie słodki; jako tortilla lub wrap z humusem i warzywkami; albo jako naleśnik – łatwo się go zwija i super smakuje z dżemem lub sezonowymi owocami. Bezglutenową wersję tego przepisu możecie znaleźć tutaj . Polecam oba przepisy! Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka
Lamarida.plPlacki nieco przypominające pancakes, tym razem na sposób wytrawny – z cebulką, parówką lub wędliną i pieczarkami. Masło rozpuścić. Mąkę zmiksować z mlekiem, rozpuszczonym masłem, proszkiem
BullioDelikatny, mięciutki omlet, z dodatkiem świeżych truskawek i serka waniliowego. W sam raz na śniadanie lub podwieczorek. Tej wiosny bardzo lubimy omlety, pokochaliśmy od pierwszego kęsa
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieW Prowansji ten bezglutenowy i wegański placek z cieciorkowej mąki nazywany jest socca, a w sąsiedniej włoskiej Ligurii - farinata. Tradycyjnie piecze się go na miedzianych dyskach
zadanie-gotowanieTo chyba najpyszniejsze placki z truskawkami, jakie jadłam. Bardzo delikatne i puszyste. Koniecznie wypróbujcie w sezonie truskawkowym. Poza sezonem podaję je ananasem (przepis tutaj). Jogurt zmiksować
Bullio