gofry wychodziły ciężkie i zbite niczym kluchy i smakowały bardziej jak naleśniki niż gofry. Gofrownica Dezal natomiast spełniła swoje zadanie w 100%:). Test gofrownicy wykonałam przy użyciu Ciasta na gofry gluten free firmy MIX Expert. To gotowa mieszanka bezglutenowa, do której wystarczy dodać wodę i olej by uzyskać ciasto. Prosty skład, błyskawiczne wykonanie a efekt można podziwiać
Szefowa kuchniwodzie. Po wystudzeniu drobno pokroić. Cebulkę drobno posiekać i podsmażyć na oleju. Pieczarki obrać ze skórki, zetrzeć na tarce i podsmażyć razem z cebulką, lub osobno jak wolimy. Na koniec kapustę wymieszać z pieczarkami i cebulką i doprawić do smaku. Krokiety z kapustą Na naleśnikach nakładamy farsz, rozprowadzamy go na gładko i zwijamy. Boki składamy do środka
Pomysłowa kuchnianajpierw około 3/4 szklanki. Dokładnie mieszamy. Na patelni (u mnie z rozgrzanym olejem kokosowym) wykładamy łyżkę masy. Na tym etapie jeśli uznacie, że masa jest za gęsta możecie dolać odrobinę mleka (wymieszać), ja dziś smażyłam cieńsze placuszki i dolałam ciut więcej mleka (masa gęstsza niż na naleśniki). Placuszki smażymy z obu stron na złoto na mniejszym ogniu. Podajemy polane
Słodkie okruszkiroboty (przepis na blogu) i dla tychm którzy lubią słodkie: cukier puder. Nalesniki, przygotowałam na maślance i mleku, wyszły bardzo smaczne! JAK ZROBIĆ CIASTO NA NALEŚNIKI? SKŁADNIKI: - 2 małe filiżanki mąki tortowej - 1 filiżanka mleka 1,5% - 1 filiżanka maślanki - 2 jajka rozmiar L - 3 łyżki oleju rzepakowego - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 łyżka klarowanego masła W/w składniki
SMYKWKUCHNISMAŻENIA GULASZ: ``~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 50DAG.MIĘSA GULASZOWEGO 2ŁYŻKI SOKU Z CYTRYNY 4ŁYŻKI OLEJU 1CEBULA 1CZERWONA PAPRYKA 1ZIELONA PAPRYKA 2MARCHEWKI 3ZĄBKI CZOSNKU PRZYPRAWY: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ KOLENDRA LIŚĆ LAUROWY MAJERANEK PIEPRZ I SÓL PONADTO: `~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ TŁUSZCZ DO WYSMAROWANIA FORMY ŻAROODPORNEJ 100G.STARTEGO SERA ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 1.CIASTO-SKŁADNIKI ZMIKSOWAĆ NA GŁADKĄ MASĘ,ODSTAWIĆ NA 15MIN. NALEŚNIKI SMAŻYĆ NA ROZGRZANYM ŁUSZCZU Z OBU STRON NA ZŁOTY KOLOR. 2.GULASZ
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkijajka 500ml.mleka 1 cebula 2 łyżki posiekanego szczypiorku 1/2 łyżeczki łagodnego curry sól morska olej do smażenia Farsz: ~~~~~~~~~~~~~~~ 2 kolorowe papryki 1 papryczka chilli pęczek dymki 30dag.drobnych pieczarek 1 mała cukinia 2 łyżki oleju 1 łyżeczka starta imbiru 1/2 łyżeczki utłuczonej kolendry pęczek szczypiorku do obwiązania sakiewek 1 łyżka soku z cytryny sól pieprz(...)przypraw wrzucamy warzywa,smażymy razem ,mieszamy ,ok.3-4 min.Przyprawiamy solą i pieprzem,sokiem z cytryny,podlewamy odrobiną wody(kilka łyżek) i dusimy na małym ogniu pod przykryciem ok.10 min.Smażymy naleśniki na małym ogniu,na każdym układamy farsz i przewiązujemy szczypiorkiem.Podajemy gorące z sosem curry. Sos Curry: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 1 jogurt grecki 1 pożądna łyżeczka curry sól morska lub inna pieprz ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Wszystko
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiNaleśniki to pomysł na szybki obiad dla całej rodziny. Do ich przyrządzenia wykorzystujemy praktycznie tylko składniki, które często każdy z Nas posiada w swojej kuchni. Moim zdaniem najlepsze są z serem twarogowym oraz dżemem np truskawkowym czy malinowym i do tego polane śmietaną z cukrem. Mniam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mleka(...)szklankę cukru, 4 łyżki mleka i 1 opakowanie cukru wanilinowego. Całość dokładnie mieszamy. Następnie smarujemy naleśnik z jednej strony najpierw naszym serowym farszem, a później na farsz warstwę dżemu. Naleśnik składamy dwa razy na pół, aby powstał „ala” trójkąt. Takie naleśniki podsmażamy na patelni z obu stron. Gotowe! Można podawać polane śmietaną z cukrem (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Blog kulinarny S9.PLprzepadają za wątróbką),sól, pieprz, czerwona papryka, majeranek,2-3 łyżki oleju,puszka czerwonej fasoli, puszka kukurydzy i/lub groszku dla tych co lubią,1-2 łyżki keczupu opcjonalnie.Mięso myjemy, kroimy na mniejsze kawałki lub zostawiamy w całości. Ja wolę pokroić, wtedy szybciej się upiecze.Przyprawami z olejem nacieramy mięso i odstawiamy na trochę (przynajmniej pół godziny), żeby się(...)się, że tego potrzebuje. Dodajemy keczup oraz sos powstały z pieczenia. Na koniec wsypujemy odsączoną fasolę (odlewam tylko wodę, nie płuczę jej) i przepłukaną kukurydzę i/lub groszek. Mieszamy.Smażymy naleśniki i zawijamy z nadzieniem. Przepis na ciasto podałam pisząc o ślimaczkach naleśnikowych ;) Naleśniki z takim nadzieniem można podać na dwa sposoby:* Na naleśnik nakładamy farsz
Codzienna kuchnia niecodziennaPomysł na pyszne śniadanie lub słodki podwieczorek :) Pulchniutkie racuchy z jabłkami, na drożdżach. Miękkie, delikatne i puszyste. Smażone w głębokim oleju, ach te kalorie! ;) Obficie oprószone
Domowa cukiernia EwyŁatwe w przygotowaniu i niezawodne naleśniki, które świetnie nadają się na popołudniowy deser. Choć są delikatne i mięciutkie, dzięki zawartości oleju nie przywierają do patelni i
cool and mintyPomysł na pyszne śniadanie lub słodki podwieczorek :) Pulchniutkie racuchy z jabłkami, na drożdżach. Miękkie, delikatne i puszyste. Smażone w głębokim oleju, ach te kalorie! ;) Obficie oprószone
Domowa cukiernia EwySkładniki: 2 szklanki mąki 1 szklanka mleka 2 duże dojrzałe banany 2 jajka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki oleju szczypta soli Wykonanie: Mąkę
magiczna kuchnia KasiPodstawowy przepis na smaczne naleśniki. Składniki: 1,5 szklanki mąki 1,5 szklanki mleka 3 jajka 1 łyżka cukru szczypta soli olej do smażenia Miksujemy wszystkie
prawdziwe jedzenieSkładniki : 1 i 1/2 szklanki mąki /25 dag/ 15 g drożdży szklanka tłustego mleka 2 jajka 4 łyżki cukru 2 łyżki masła olej do smażenia Przygotowanie
Proste Potrawyskładniki na ciasto: 1 i 1/2 szkl mąki 2 jajka 1 szkl mleka 1/2 szkl wody szczypta soli 1 łyżka oleju wykonanie: Wszystkie składniki mieszamy. Schładzamy
Domowy Smak Jedzenia