SKŁADNIKI: (6 szt.) ciasto: - jaja - 2 szt. (100 g) - mąka kukurydziana - (50 g) - odżywka białkowa - (50 g) - proszek do pieczenia - 2 szczypty - woda - (120 ml
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasskładniki 3 jajka 1 1/2 szklanka mleka 3 opakowania budyniu waniliowego -może być inny smak 3 łyżki mąki tortowej 2 łyżki cukru brązowego 3 łyżki oleju
Moje WyrobySkładniki : 2 kopiaste łyżki mąki kokosowej 3 łyżki mąki pszennej 1 jajko, szczypta soli 400 ml mleka - może być roślinne tłuszcz do smażenia, może być olej
Proste PotrawySKŁADNIKI: na 12 szt 12 naleśników np. KLIK TU 3 marchewki 6 pieczarek 2 szalotki 2 ząbki czosnku 1 0 dag sera żółtego w plastrach Olej
Gotowanie PatkiSkładniki: tortilla 1 opakowanie, warzywa mrożone 1/2 opakowania, szpinak mrożony 1 opakowanie, ząbki czosnku 6 sztuk, cebula 1 sztuka, olej rzepakowy 6 łyżek, kucharek 2 łyżeczki
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: naleśniki: 2 szklanki mleka ok. 1,5 szklanki mąki 1 jajko 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich 1 łyżka oleju nadzienie: 10-15 parówek
czarrna od kuchniCiasto naleśnikowe: 2 szklanki mleka ok. 1,5 szkl mąki Lubella Wrocławska do naleśników 1 jajko 1 łyżka cukru 1 łyżka oleju nadzienie: 30 dkg sera
czarrna od kuchniPyszne, rozgrzewające, za sprawą imbiru, placuszki z gruszką, idealne na leniwe, jesienne śniadanie. Puszyste, ale lekkie, oprószone cukrem pudrem smakują wybornie Z dodatkiem oleju rzepakowego, na
Domowa cukiernia Ewyfareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Naleśniki budyniowe (4 szt.) 2 jajka 100 ml mleka (u mnie mleko kokosowe) 2-3 łyżki mąki ryżowej Ulubiony budyń 35g bez cukru (u mnie bananowy) Budyń mieszam z mlekiem i dodaję pozostałe składniki. Smażę z obu stron na oleju kokosowym na rozgrzanej patelni. Smacznego! _________________________________________ Kochani, na moim
Tetiisherimąkę ( żeby ciasto było gęściejsze niż na naleśniki ), następnie dodać proszek do pieczenia - 1/4 łyżeczki 4. ubić piane z białek i dodać do ciasta, delikatnie mieszając 5. jabłka obrać ze skórki, pokroić w plastry, wyciąć gniazda nasienne 6. dodać do ciasta 7. smażyć na dobrze nagrzanym oleju z obu stron na rumiany kolor
Darcia w kuchniCzęsto smażę naleśniki ,bo moja rodzinka je uwielbia .Zapraszam dziś na ich słodką wersję z kremowym serkiem i granatem. Składniki: 1 szklanka mąki 1 szklanka mleka 0,5 szklanki wody zmiksowanej z dwoma marchewkami ugotowanymi na miękko. 1 jajko 1 łyżka oleju rzepakowego szczypta soli Wszystkie składniki zmiksować na jednolitą masę .Odstawić na czas przygotowywania farszu . Następnie usmażyć
Ladylaura.Składniki: Ciasto: 1 1/2 szklanki wody 1 1/2 szklanki mleka sojowego 1 1/2 szklanki mąki kukurydzianej 3/4 szklanki mąki pszennej olej ( do smażenia) Farsz: batat
Weganka gotujeCieniutkie, delikatne, bezglutenowe.Z syropem smakują świetnie. Są słodziutkie.Idealne na weekendowy poranek.Składniki:60 g mąki z kaszy jaglanej1 jajko2 łyżeczki stewi100 ml mleka
Czarnawisienkaprzepołowione bułki. Szybko ponownie posypać wszystkimi przyprawami oraz skropić odrobiną oleju a następnie ugnieść całość za pomocą np. ubijaka do ziemniaków. Smażyć tak przez 1-2 minutę, przekręcić na drugą stronę i znowu ugnieść. Przekręcić jeszcze dwa razy za każdym razem ugniatając. W rezultacie całość powinna być cienka jak naleśnik i chrupiąca.Złożyć na pół i przeciąć na pół, najlepiej
Złote przepisyBanana pancakes. Składniki. ½ kg bananów 1 cytryna 3 jajka 3 łyżki cukru 100 ml mleka ½ szkl. mąki ½ łyżeczki cynamonu ½ łyżeczki anyżku Sól olej do smażenia cukier
Kulinarny karnet Christophera