Panacakes z miodem

Panacakes z miodem

Panacakes z miodem

Niby naleśniki, ale lekko inne. W amerykańskim stylu. Pyszniutkie, znikają w oka mgnieniu! Kto chętny!? Co nam trzeba? 300 g maki pszennej 1 łyżeczka czubata proszku do pieczenia pół łyżeczki soli 1 czubata łyżka cukru- trzcinowy u mnie 300ml mleka (u mnie 2%) 1 jajko 4 łyżki roztopionego i wystudzonego masła Olej do smażenia miód do polewania, cukier puder owoce dowolnie, u mnie borówki Robimy! W misce mieszamy ze sobą składniki suche: mękę, proszek, sól, cukier. Dolewamy mleko, masło i wbijamy jajko. Miksuj... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Latosiowydom

Autor

Kinga LatosińskaKinga Latosińska

Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

naleśniki, naleśnik, śniadania, mak, kolacja

Inne przepisy z Latosiowydom

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.