Jak zwykle piękna pogoda, gdy mój mężczyzna idzie do pracy! Nie mogę nadziwić się przyrodzie, że dokładnie wie, kiedy się popsuć, a kiedy być ładną..
Be Fit Be StrongPrzepis autorski (mój). Już na blogu widzieliście placuszki na bazie kaszy manny (np. klik , klik ) i zapewniam, że jeszcze nie raz pojawi się przepis z
Di gotujeDziś przedstawię W am przepis na marokańskie naleśniki, w których zakochaliśmy się od pierwszego kęsa, ale za to z naszym polskim miodem. Msemen dostawaliśmy na
Piekarz-Kucharz-GarkotłukPierogi w moim rodzinnym domu pojawiały się bardzo rzadko. Jednak polubiłam je za sprawą M. i od czasu do czasu daję się namówić na lepienie. Trzeba
Pełny talerzPrzepis autorski (mój). Amarantus to bardzo zdrowe zboże, które moim zdaniem - jest bardzo mało przez nas doceniane. A szkoda, bo ta roślina zawiera dużooo zalet.
Di gotujeDla wielu z nas majówka, to zarazem początek sezonu grillowego. Wreszcie chwila wytchnienia od codziennych obowiązków, możliwość biesiadowania w gronie przyjaciół i delektowania się samodzielnie upieczonymi
Cztery FajeryMakaron spaghetti z małżami to danie, które nadaje się na spotkanie z przyjaciółmi czy pomysł na romantyczną kolację z najbliższą osobą. Małże bogate są w wapń
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Uwielbiam kombinować! Uwielbiam robić rzeczy ze składników, których z pozoru nie da się zmienić, a potem patrzeć jak domownicy zachwycają się jedząc … a jednocześnie jedząc
Ostra na SłodkoOdkąd pamiętam pierogi w naszej rodzinie robiła babcia, potem mama. Nikt inny nie miał patentu na to, żeby były pyszne, mięciutkie, idealne w smaku. W moim
W mojej kuchniPyszne, delikatne w smaku i rozpływające się w ustach placuszki z serkiem ricotta i borówkami to idealna propozycja na leniwe weekendowe śniadanie. Placuszki przygotujemy w kilka
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Bo to jest tak: człowiek jakoś się trzyma, czekolady nie tyka, w sklepie tylko na warzywa spoglada, a potem lokalne, najlokalniejsze, tuż pod nosem i
Lejdi of the houseLATO!!! TAK DŁUGO NA CIEBIE CZEKAŁAM!!! Chce się, po prostu chce się wszystko, tańczyć, śpiewać, smakować, kosztować. Aż nie wiadomo gdzie sięgnąć, czego spróbować, na ryneczkach
SMYKWKUCHNIkule – w drogerii koszt jednej kuli to ok. 5 zł). Kwasek cytrynowy jest niezbędny, aby zmienić odczyn zasadowej sody, zaś olej kokosowy świetnie nawilża skórę. Aby zrobić kule, trzeba wymieszać sodę z kwaskiem. Potem należy rozpuścić olej kokosowy (wystarczy lekko podgrzać), dodać do niego oliwę oraz ulubiony olejek zapachowy i dodać do sody z kwaskiem. Mieszamy rękami (w jednorazowych(...)kawoszom. Obłędnie pachnie! Składniki: 0,5 szklanki fusów z kawy lub samej zmielonej kawy, 0,5 szklanki drobnego cukru, 6 łyżek oliwy z oliwek, 3 łyżki oleju kokosowego, 1 łyżka miodu. Olej kokosowy i miód bardzo lekko podgrzewamy do rozpuszczenia. Mieszamy z oliwą, fusami i cukrem. Przekładamy do małych słoiczków. Używamy do całego ciała – delikatnie masując, a następnie spłukując
Poezja smakuJakiś czas temu mając w lodówce nadmiar ugotowanej kaszy jęczmiennej - postanowiłam przygotować z niej pyszne placuszki. I od tamtej pory w moim domu pojawiają się baaardzo
Di gotujeDzieci uwielbiają naleśniki, więc co jakiś czas naleśniki oczywiście muszą być. Przeważnie bywają tradycyjne na mące orkiszowej, z dodatkiem mleka, ale w sytuacjach wyjątkowych
Smaczne Zdrowe