naleśniki serem - 2015 przepisów (strona:77/135)

Krokiety z nadzieniem serowym. 168

całej patelni. Smażymy na niezbyt silnym ogniu. Gdy ciasto lekko się zrumieni odwracamy naleśnik na drugą stronę (podrzucając do góry lub odwracając łopatką), po czym zsuwamy na talerz. Składniki na farsz : 1 opakowanie serka śmietankowego 1/2 opakowania mrożonego szpinaku 10 dkg startego żółtego sera 1 duży seler gałka muszkatołowa pieprz oregano, bazylia, tymianek oliwa z oliwek Szpinak rozmrażamy i odparowujemy(...)patelni, dodajemy do serka śmietankowego i dobrze mieszamy ze sobą. Ścieramy ok. 10 dkg sera żółtego i również mieszamy. Teraz odcinamy górną, liściastą część od pora. Przecinamy wzdłuż i dobrze myjemy pod bieżącą wodą, aby wypłukać ew. pozostałości ziemi miedzy warstwami. Bierzemy jedną połowę pora i kroimy w kostkę oraz delikatnie przesmażamy na oliwie z oliwek. Dodajemy do masy serowej

vegetanie
Naleśniki z nadzieniem serowo-jagodowym 216

Nareszcie nadszedł sezon na kolejne letnie owoce: jagody, maliny, poziomki, czereśnie, agrest i porzeczki. My osobiście nie mogłyśmy się doczekac by wykorzystać je do przygotowania obiadów

Kolizje Smaków
Naleśniki z mięsem, mozzarellą, szpinakiem oraz z nadzieniem "ruskim" 363

soli łyżka oleju Wykonanie naleśników  Mąkę przesiać, dodać jajko, mleko i sól oraz olej. Zmiksować. Można dodać odrobinę gazowanej wody. Ciasto nie może być za gęste. Naleśniki smażyć na małej ilości oleju z obu stron. Wystarczy jedynie patelnię zwilżyć olejem. Wlewamy ciasto na patelnię (około pół chochli) i smażymy przez chwilę z obu stron. Czynność(...)Cebule drobno pokroić, czosnek przecisnąć przez praskę. Cebulę, czosnek zeszklić na oleju. Ser dodać do ziemniaków, doprawić solą i pieprzem, następnie dokładnie połączyć. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki. Finał:  Na każdy płat  naleśnika  dajemy farsz. Zwijamy i polewamy ulubionym sosem. Naleśniki podajemy z sosem pomidorowym albo z sosem pieczarkowym. U mnie sos pieczarkowy

Bon Appetit Małgorzaty
Pierogi z ziemniakami, serem i rukolą 148

Piątkowy obiad to dla mnie danie mączne. Naleśniki, kluchy, pierogi, makaron. Czasami ryż z truskawkami.Czasami coś innego, ale bardzo rzadko. Chciałabym, żeby kiedyś moje dzieci

bistro mama
Pierogi zapiekane w sosie pomidorowym 238

jadłam pierogów w takim wydaniu, ale pomyślałam, że skoro zapieka się naleśniki, to czemu nie pierogi… Nawet pierogi kupione w markecie w tej wersji będą o wiele smaczniejsze. Składniki: pierogi z mięsem 200 g passaty pomidorowej duża cebula łyżka masła sól, pieprz cayenne 150 g sera żółtego Przygotowanie Cebulę kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na maśle na złoty

e-PrzepisyKulinarne
Calzone 555

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Calzone to pizza w kształcie pieroga. Nadziana farszem z pieczarek, boczku, cebuli, papryki, czarnych oliwek i oczywiście żółtym

Marta Gotuje
Naleśniki z truskawkowym serem twarogowym 168

zawsze u mnie klasyka, podobnie jak z biszkoptem. Po co ulepszać coś co jest idealne, a jest. Za to truskawkowy ser twarogowy to bomba truskawkowa. Pychota!!! Potrzebujemy 4 składniki i mamy nadzienie do wszystkiego. Ser, truskawki, jogurt naturalny i cukier waniliowy.  Przepis na serowo truskawkowe nadzienie dodaję do akcji Truskawkowo Mi  ;) Składniki: 6 - 8 łyżek mąki pszennej(...)składniki wkładamy do kielicha miksera i miksujemy. Jeśli ciasto wychodzi za gęste dolewamy mleka, jeśli za rzadkie posypujemy mąką pszenną. Smażymy na złoty kolor. Z podanej porcji wychodzi 5 naleśników. Ja zazwyczaj swoje smażę dość cienkie na patelni do naleśników. Składniki na nadzienie serowo truskawkowe: 150 ml oczyszczonych, zblendowanych truskawek 100 ml jogurty naturalnego 200 gram białego twarogu

Życie zaczyna się w kuchni
NALEŚNIKI PO BOLOŃSKU 178

mięsa mielonego olej ponadto: SOS BOLOŃSKI firmy JAMAR 150g sera żółtego    Sposób przygotowania: ciasto: Mleko wlać do wysokiej miski, wsypać mąkę i miksować na niskich aż do zniknięcia grudek.  Wbić całej jajka i nadal miksować. Następnie dodać sól i olej. Wszystko razem wymieszać i usmażyć naleśniki. farsz: Mięso zmielić przez maszynkę i smażyć na rozgrzanym oleju(...)Odstawić do wystygnięcia. Serek topiony pokroić w plastry.  Następnie napełnij naleśniki przygotowanym farszem i na wierzch farszu położyć plaster serka topionego. Dopraw do smaku jeśli jest taka potrzeba i zawijać jak na krokiety. Ułożyć równo w naczyniu żaroodpornym, polać sosem bolońskim.  Na koniec posypać startym serem żółtym. Zapiec w temperaturze 180 stopni C przez 25 minut

Prosto i Smacznie z Anetą
Socca - nicejski placek z ciecierzycy 136

danie bezglutenowe oraz wegańskie i z powodzeniem może zastąpić tradycyjne naleśniki na mące pszennej. Tradycyjnie soccę podaje się wyłącznie ze świeżym rozmarynem, pieprzem oraz solą morską. Jednakże będąc pewnego razu w restauracji specjalizującej się w kuchni nicejskiej, miałem okazję spróbować ceciny przygotowanej niczym pizza: z sosem pomidorowym, serem kozim, rukolą i wolno-dojrzewającą szynką. Postanowiłem się podzielić z Wami(...)solidna garść rukoli kilka pomidorków koktajlowych ser kozi lub mascarpone Sos pomidorowy: 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 500 ml past pomidorowej ½ łyżeczki suszonych ziół prowansalskich ½ łyżeczki suszonego rozmarynu chlust oliwy z oliwek sól, pieprz do smaku * PRZYGOTOWANIE Socca Wszystkie składniki na soccę umieść w misie miksera i zmiksuj jak ciasto na naleśniki. Powinno być gładkie, lejące

Food Square
IDEALNE NALEŚNIKI Z WANILIOWO-CYTRYNOWYM TWAROŻKIEM 182

najbliższej okazji :)  No to co ...zaczynamy !  Składniki:   (na ok. 5 dużych  naleśników) CIASTO : 150 g mąki pszennej 2 jajka 1 łyżka oleju rzepakowego 200 ml mleka 100 ml wody gazowanej  szczypta soli  N ADZIENIE TWAROGOWE : 1 kostka sera białego chudego  40 g cukru waniliowego  łyżeczka soku z cytryny  skórka(...)PRZYGOTOWANIE : Składniki na ciasto naleśnikowe miksujemy na gładką masę ( konsystencja ma być dość płynna i powinna "spływać z łyżki ") . Gotowe ciasto schładzamy ok. 30 min w lodówce ( dzięki temu naleśniki lepiej się smażą ) . Rozgrzewamy patelnie , rozprowadzamy odrobinę oleju za pomocą ręcznika papierowego . Wylewamy partię ciasta , smażymy do zarumienienia z obu stron .  Gotowe naleśniki smarujemy nadzieniem twarogowym

Marcepanowa kuchnia
naleśniki 195

sól. Wymieszać wszystko dokładnie trzepaczką. Ewentualnie dodać mleko. Masa ma być bardzo płynna. Na patelni rozgrzać olej i smażyć cienkie naleśniki układając masę na patelni kolistym ruchem. Smażyć z obu stron do zarumienienia. Podawać z nadzieniem np z sera białego lub jabłek z cynamonem i sosem ze śmietany wymieszanej z cukrem pudrem. Smacznego

cukrem pudrem posypane
Naleśniki z parówką. 163

łyżki oleju i trochę wody z gazem. Na gorącej patelni smażymy blade placki, żeby potem móc je odsmażyć. Przygotowujemy parówki, ser żółty, paprykę i cebulę. Potem zawijamy wszystko po kolei w placki i już. Na czas obiadu odsmażamy naleśniki na chrupiący złoty kolor. Gorące podajemy z surówką, keczupem, sosem ... z czym kto lubi :)  Smacznego

chleba naszego
Czekoladowe pancakes – czyli pyszne śniadanie 222

mojego bloga to wiecie, że od czasu do czasu pozwalamy sobie z mężem na jakieś inne śniadanie niż kanapki z serem i szynką i pomidorem Zazwyczaj pozwalamy sobie na takie szaleństwo w niedzielę i serwuję wówczas: klasyczną jajecznicę, naleśniki z nutellą, omlet cesarski ( przepis tutaj ) lub też inne pyszności. I właśnie tej niedzieli padło na czekoladowe pancakes. Nie powiem

Relaxtime
Zapiekane krokiety po meksykańsku z tortilli 252

Kiedy nie mamy czasu na smażenie naleśników można je zastąpić gotowymi plackami tortilli. Polecam przepis na pyszne krokiety z farszem meksykańskim zapiekane z żółtym serem. Składniki: 4 placki tortilli puszka pomidorów 2 ząbki czosnku 250 g mięsa mielonego (wieprzowo-wołowe) papryka czerwona pół puszki kukurydzy 200 g sera żółtego sól, pieprz, papryka ostra, oregano Przygotowanie Mięso podsmażamy na patelni

e-PrzepisyKulinarne
PIEROGI ZE SZPINAKIEM I SEREM PLEŚNIOWYM 165

zrobię ,że mam słabość do szpinaku i czosnku.... Miałam dziś w planach naleśniki z tym zielonym zielskiem ;-)... ale chcąc wyjąć paczkę (niestety) mrożonego szpinaku z zamrażarki  zobaczyłam,że został mi kawałek ciasta na pierogi.Hurra! Zmiana planów ;-) Zielone w środku zostało -  tylko, że z pierogami. Przepis i zdjęcia na ciasto podaję z posta, kiedy robiłam pierogi ruskie(...)CIASTO: 0,5 kg. mąki pszennej łyżka masła gorąca woda około 1 szklanki szczypta soli FARSZ: paczka szpinaku 4 ząbki czosnku (może być więcej zależy od smaku) kawałek sera lazur,gorgonzola,feta lub roquefort 2 łyżki śmietany 18% sól,pieprz Paczkę szpinaku odparowałam w garnku, dopóki nabrał gęstej i suchej konsystencji. Czym mniej wodnisty tym łatwiej będzie można nakładać

potrawyregionalne
Z OpenCard w Bohemie i rzeszowski rynek 172

oraz zielona fasolka z bułką tartą. Całkiem smacznie i nie tak bardzo drogo, nawet bez OpenCard. Na kolejnych zdjęciach prażony ser, frytki, zestaw surówek i jajko z majonezem. W menu jest nawet oddzielna zakładka „dania jarskie”. Na deser – naleśniki z kremem czekoladowym (niestety za pierwszym razem owoce były sfermentowane).  Z obsługą różnie, raz miło, innym razem już

Qlinarnie i Qlinarnie
Naleśniki II 185

Bałaka ubić na sztywno i połączyć z ciastem Ciasto odstawić na pół godziny. Patelnię wysmarować bardzo małą ilością tłuszczu. Smażyć naleśniki po obu stronach do momentu aż ciasto się zetnie i uzyska lekko złotawy kolor. Można podawać z serem, szpinakiem, dżemem lub innymi dodatkami. Mogą być też bazą do krokietów

Na słodko lub wytrawnie