razu z 2kg owoców, zawsze to jedna robota a więcej domowych pyszności do konsumpcji. A wielbicieli domowych konfitur jest u nas coraz więcej. Dodajemy je do jogurtu naturalnego, do naleśników lub (najczęściej) do kanapek i bułek (oczywiście domowego wypieku). Składniki: - 1kg czarnej porzeczki (bez szypułek), u mnie mrożone - 0,5 kg* ksylitolu - 1 op.żel-fix 2:1* (bez dodatku
Smaczne Zdrowepłatki kukurydziane olej do smażenia WYKONANIE: wszystkie składniki na ciasto miksuję na gładką masę zmielone mięso smażę ze wszystkimi przyprawami dodaję śmietanę, jajko i mieszam farsz nakładam na naleśniki, zawijam brzegi i roluję obtaczam w rozkłóconym jajku i panierce (płatki kukurydziane wałkuje, aby drobno rozkruszyć) smażę na oliwie z dodatkiem masła klarowanego
Kuchnia BeatyMożna zrobić naleśniki na słodko i można zrobić omlety na słodko. Wolę omlety, bo się łatwiej smaży:) Nie trzeba uważać, przy odwracaniu na drugą stronę, żeby się "nie porwały":) Są grubsze, a tym samym bardziej treściwe. Z dodatkiem bitej śmietany lub cukru pudru są jak deser, ale jeśli ktoś lubi drugie dania na słodko to również polecam:) Świetne danie
www.szczesliwakuchnia.blogspot.compowidła,dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze 2 minutki. Na końcu dodajemy sok z cytryny. Wkładamy do słoików i pasteryzujemy 20 minut. Ja uwielbiam to powidło jeść z gorącymi naleśnikami. Rada 1 : Dobrze jest gdy mamy dynię nie do końca dojrzałą,nie jest ona wtedy taka twarda,lepiej nam się ją struga i krócej gotuje. Rada 2 : Cukier zawsze dodajemy
Przepisy i porady kulinarnepowierzchni. Lekko wystudzoną konfiturę przełożyć do małych, czystych słoików, zakręcić pokrywkami i pasteryzować 15 minut w kąpieli wodnej ( 85 C ). Konfitura ta doskonale nadaje się do nadziewania rogalików czy naleśników. Stanowi także dodatek do mięs na zimno
Przepisy i porady kulinarnesię również, jako dodatek do białej pizzy z mozzarellą i rukolą . Zamiast masła do kromki domowego chleba, czy bagietki, do dań mięsnych, rybnych, owoców morza, surówek, sałatek, marynat, do naleśników, gofrów, ciast… i nie tylko. Carl Linus Pauling - fizyk i chemik – dwukrotny laureat Nagrody Nobla (1901-1994) powiedział: „Właściwe odżywianie będzie medycyną jutra.” Korzystajmy z leczniczej mocy
mojewypiekiinietylkoCzas przygotowania: 20 minut Porcje: 2 Składniki: Kilka naleśników z mąki pełnoziarnistej ( tu przepis ), 6 plastrów szynki, Cukinia, Pęczek rzodkiewki, Garść oliwek, 150 g sera pleśniowego, Koperek, Sól i piprz, Marynata Skórka otarta z połowy cytryny, 4 łyżki soku z cytryny, 1 łyżka soku z agawy lub cukru, 1 łyżka oliwy, Sól i pieprz do smaku. Czerwony pierz
SzczyptaSmaQpłatki i przecierać do uzyskania prawie suchej pulpy mleko można przechowywać w lodówce do 2 dni, ale ja robię koktajle i używam jednorazowo, również można dodać mleko do muffinek, naleśników, ciast, budyniu pulpę z płatków lubię zjeść np. polaną sokiem owocowym, koktajlem, posiekanymi owocami- jest bardzo syta i mega super działa na trawienie , można też piec ciasteczka mleko jest smaczne
W Mojej Kuchni LubięTłusty Czwartek tuż tuż, więc czas na wybór smażonych słodkości. Poniżej zestawienie sześciu bardzo smacznych potraw. 1. Pączuszki serowe : http://przepisy-aleksandry.blogspot.co.uk/…/paczuszki-serow… 2. Koreańskie smażone drożdżowe naleśniki z syropem orzechowym : http://przepisy-aleksandry.blogspot.co.uk/…/koreanskie-droz… 3. Faworki-Chrusty : http://przepisy-aleksandry.blogspot.co.uk/…/chrusty-faworki… 4. Pączki mojej Babci : http://przepisy-aleksandry.blogspot.co.uk/…/paczki-babci-fe… 5. Róże karnawałowe : http://przepisy-aleksandry.blogspot.co.uk/…/roze-karnawaowe… 6. Oponki
Przepisy Aleksandryrazem troszkę słodyczy Pacnakes'y chociaż dla mnie i tak zostaną po prostu "grubymi naleśnikami" ;) Czytaj więcej
Pasja tworzeniaszklanki mleka 3 kostki gorzkiej czekolady 85% - wiórki 3 łyżki oliwy z oliwek 2 szklanki jagód 1 szklanka jogurtu naturalnego 1 kostka -twaróg chudy 150 g Przygotowanie: Składniki na naleśniki mieszamy razem do uzyskania jednolitej masy. Nalewamy chochelką na bardzo dobrze rozgrzaną patelnię. Smacznego
ClauditteMissCookingświeżej bazylii Przygotowanie: Wszystkie składniki do sosu miksujemy lub używamy blendera. Do Quesadilli potrzebować będziesz: 3 patelnie ( 1 mała, 1 duża i głęboka, 1 duża taka np jak na naleśniki ) Na rozgrzaną głęboką patelnię dodajemy 3 łyżki oliwy z oliwek. Następnie wrzucamy drobno posiekaną cebulę, gdy cebulka zaczyna nabierać kolorku dodajemy porcjami mięso mielone. Później dorzucamy pokrojoną w kosteczkę umytą
ClauditteMissCookingsoli i mąk ą ( trzeba jej tyle , aż ciasto nabierze konsystencji śmietany - będzie gęste, ale tak aby się dobrze rozlewało ) Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju smażyć cienkie naleśniki. Każdy jeszcze gorący posypać cukrem i pokropić sokiem z cytryny , zwinąć i .... Smacznego
Gaździnka warzyciepło i na zimno. Możemy go podać jako przystawkę lub jako dodatek do dania głównego. Sądzę, że byłby też bardzo dobrym dodatkiem do makaronu, może być też znakomitym nadzieniem naleśników. Polecam! składniki 250 g świeżego szpinaku baby 2 czerwone cebule śmietana słodka tarty parmezan 1 lekko czerstwa bułka pszenna sól, pieprz kmin rzymski i starta gałka muszkatołowa opcjonalnie przygotowanie
Stare GaryWykonanie: Mąkę przesiać dodać jajko, mleko, sól, oliwę i wodę gazowaną, dokładnie wymieszać ciasto tak aby nie pozostały grudki. Smażyć na rozgrzanej patelni. Wykonanie krokietów: Na środek każdego naleśnika nakładamy farsz, składamy w kwadracik, obtaczamy w roztrzepanym jajku a następnie w bułce tartej i smażymy na zloty kolor z obu stron
Krakowskie smaki Ani