naleśnik - 11212 przepisów (strona:302/748)

Najlepsze przepisy w styczniu. 131

Omlet na bazie kalafiora Według ilości odsłon, to te właśnie przepisy cieszyły się Waszym największym zainteresowaniem :) Wegańskie drożdżówki z bananem Deser owsiany z ricotty Naleśniki z serem Naleśniki z kokosowym twarożkiem Świąteczne dekoracje do ciast Wegańskie pączki dyniowe Placki marchewkowe

Poranek na słodko
Paczka zdrowej żywności od Look Food :) 159

KOKOSOWY  - ekologiczny, wyprodukowany z dojrzewających w pełni słońcu orzechów kokosowych. Świeży miąższ został wysuszony, a następnie zmielony do postaci musu. Stanowi smaczny dodatek do pieczywa, dań śniadaniowych, naleśników, deserów czy posiłków wytrawnych. Dodaje potrawom wyśmienitego kokosowego smaku i zapachu. Zawiera kwas laurynowy oraz kaprylowy o działaniu antywirusowym, antybakteryjnym i przeciwzapalnym. Zawiera cenne składniki odżywcze (miedź, żelazo, selen, witamina(...)lekkim podgrzaniu rozpuszcza się się do półgęstej masy. Na wierzchu oddzielił się olej kokosowy :)  SYROP KLONOWY - jest nieco mniej kaloryczny od cukru. Ma łagodny smak. Idealnie pasuje do naleśników i innych słodkich posiłków. Zawiera m.in. wapń, potas, magnez, kwas foliowy, witaminy z grupy B, biotynę, niacynę  DODATKI BŁONNIK OWSIANY - 100% oczyszczonego ziarna owsa pochodzącego z kontrolowanych upraw ekologicznych

Zdrowie na języku :P
Fotografia kulinarna - jak zacząć robić ładne zdjęcia na bloga kulinarnego? 130

która lepiej radzi sobie z tematem i zobacz jakie ona zdjęcia potrafi zrobić Twoim sprzętem, zobaczysz, że czasami różnica jest ogromna. POMYSŁ - PROPSY - STYLIZACJA No dobrze masz na talerzu naleśniki i zastanawiasz się jak je sfotografować?  Czy aby nie za późno? Pamiętaj, że pomysł, koncepcję na fotografię, musisz mieć już w głowie, zanim zaczniesz przygotowywać potrawę. Dlaczego? To proste(...)wtedy wygląda po prostu dobrze i świeżo. Oczywiście wyjątkiem są choćby ciasta, które fotografujemy jak już wystygną itd. Ale wyobraź sobie że masz sfotografować zimne już lekko podsuszałe naleśniki, no raczej to nie będzie udane zdjęcie. Dlatego zawsze przed sesją fotograficzną zastanów się jak chcesz aby to zdjęcie wyglądało, zrewiduj swoje plany o pogodę, jeśli wykonujesz fotografie tylko przy świetle

SMYKWKUCHNI
NALEŚNIKI DYNIOWE 125

Naleśniki z dodatkiem musu z dyni są smaczne, żółciutkie, delikatne, idealne na jesienny posiłek. Nadzienie może być dowolne, słodkie lub inne. Polecam do nich twarogi, owoce, orzechy oraz dżemy(...)energicznie mieszamy trzepaczką. Ciasto nie powinno być zbyt gęste ani rzadkie.  Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, wlewa chochelką porcję ciasta i smażymy z obu stron na zloty kolor. Naleśniki nadziewamy ulubionymi dodatkami. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Czekoladowe pancakes – czyli pyszne śniadanie 195

pozwalamy sobie z mężem na jakieś inne śniadanie niż kanapki z serem i szynką i pomidorem Zazwyczaj pozwalamy sobie na takie szaleństwo w niedzielę i serwuję wówczas: klasyczną jajecznicę, naleśniki z nutellą, omlet cesarski ( przepis tutaj ) lub też inne pyszności. I właśnie tej niedzieli padło na czekoladowe pancakes. Nie powiem, żeby było to śniadanie fit, bo nie jest. Zawiera(...)zdziwieniu, stałam przy plackach chyba z godzinę, a z przeliczonych składników wyszło mi chyba ze 40 sztuk placków!!! Nie wiem czy ja źle przeliczyłam, czy autorka robiła pancakes wielkości naleśników, w każdym razie naszym śniadaniem najadłaby się spokojnie 4 osobowa rodzina (i jeszcze by zostało ). Składniki na około 40 sztuk placków takich jak na zdjęciu (smażyłam po 3 placki

Relaxtime
Krokiety z pieczarkami i serem 139

dzień;) Postanowiłam wypróbować z innym farszem niż tradycyjnym - z mojego rodzinnego domu - farszem z kapustą i grzybami. Dziś farsz z pieczarek i sera z dodatkiem świeżego koperku. Składniki: 6 naleśników 600 g pieczarek 120 g tartego żółtego sera 1 średnia cebula bułka tarta do panierki jajko sól, pieprz, słodka papryka i lubczyk garść świeżego koperku drobno posiekanego masło klarowane Przygotowanie(...)patelni rozgrzej masło, dodaj pokrojone w kosteczkę pieczarki oraz cebulę. Duś chwilę, następnie dodaj żółty ser połączony z koperkiem, przypraw. Smaruj naleśniki farszem, zawiń dobrze, obtocz w jajku i bułce, smaż na złoto z obu stron. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
76 przepisów na jesienne obiady 147

natce pietruszki z białą fasolą Makaron z kurczakiem, cukinią i oliwkami Makaron ze szpinakiem,czosnkiem i serem Makaron z serem twarogowym Makaron z soczewicą i mozzarellą w brokułowym pesto Naleśnik z gorgonzolą zielonymi oliwkami i suszonymi pomidorami Naleśniki z serem, jogurtem greckim i cytrusami Pappardelle z brokułami, czosnkiem i szczypiorkiem Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Pappardelle

Moja smaczna kuchnia
Naleśniki budyniowe 8003

Najzwyklejsze naleśniki z dodatkiem waniliowego proszku budyniowego. Polecam wypróbować taką wersję, naleśniki mają pyszny waniliowy posmak. A z czym zajadać?? Oczywiście jak kto lubi- dżem, miód, owoce... Udanego dnia! Składniki: (na ok. 10-12 sztuk) 3 jajka szczypta soli 3 łyżki cukru 2 łyżki oleju rzepakowego 2 op. budyniu waniliowego (2x40 g) 80 g mąki pszennej 400 ml mleka

Nastoletnie Wypiekanie
Naleśniki bezglutenowe- ryżowe 172

jakiegoś czasu szukam przepisów na bezglutenowe potrawy. Oto jeden z nich, na naleśniki :)  Składniki : 100 g mąki ryżowej 15 g mąki ziemniaczanej lub kukurydzianej 2 jajka 150 ml mleka 150  ml wody, łyżka oliwy do masy naleśnikowej, szczypta soli olej do smażenia Przygotowanie : Połączyć mąki z mlekiem i wodą, wbić jajko - dokładnie wymieszać, dodać szczyptę soli i łyżkę(...)oleju - wymieszać ponownie Smażyć kolejno naleśniki na gorącej patelni z odrobiną oleju. Można faszerować je również na ostro. Ja podam z dżemem śliwkowo-gruszkowym

Proste Potrawy
Amerykańskie naleśniki z maślanką babci Basi 149

przepis na naleśniki z maślanką – zwane „Pancakes”, pochodzi z Ameryki. Amerykańskie naleśniki są grubsze od naszych i tradycyjnie serwuje się je z syropem klonowym. Możemy też użyć miodu, lub konfitur owocowych. Składniki : 15 dag mąki pszennej, 1 jajko, 3 łyżki roztopionego masła, 200 ml maślanki, 3 łyżki cukru, 1 szczypta soli, 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Pysznosci Babci Basi
Frużelina truskawkowa babci Basi 210

Chcąc urozmaicić nasz jadłospis. polecam frużelinę truskawkową , którą możemy podać z goframi ( ja nie mam gofrownicy , ale kupiłam je gotowe w naszym markecie Dino ) , naleśnikami z maślanką – zwane „Pancakes”, itp. Na zdjęciach ( gofry) frużelina jest ciepła i jest rozlana , a po zastygnięciu jest bardziej „zwarta ” ! Składniki : 50 dkg truskawek świeżych , 4-6 łyżek cukru(...)frużeliny. Mąkę ziemniaczaną mieszamy z wodą i dodajemy do wrzących truskawek (gotujemy tak jak kisiel ) , Zdejmujemy z ognia ! zaraz po tym dodajemy rozpuszczoną żelatynę i studzimy . Podajemy z goframi , naleśnikami itp. Na zdjęciach ( gofry) frużelina jest ciepła i jest rozlana , a po zastygnięciu jest bardziej „zwarta ” ! SMACZNEGO

Pysznosci Babci Basi
Bezglutenowe krokiety z kapustą i grzybami 115

tarta – Pangratatto Nutrifree  Olej do smażenia Mix do makaronów i pierogów zmiksuj z 2 jajkami, mlekiem, olejem i solą. Odstaw na kwadrans. Na dobrze rozgrzanej patelni smaż cienkie naleśniki. Ugotowaną kapustę z grzybami zmiksuj blenderem i posmaruj naleśniki. Dokładnie zawiń. Przygotowane krykiety panieruj w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smaż ze wszystkich stron na złoty kolor. Podawaj ciepłe

Kuchnia bezglutenowa
Naleśniki budyniowe z musem malinowym 374

Proste. Szybkie. Smaczne :) Naleśniki budyniowe  (4 szt.) 2 jajka 100 ml mleka (u mnie mleko kokosowe) 2-3 łyżki mąki ryżowej Ulubiony budyń 35g bez cukru (waniliowy) Budyń mieszam z mlekiem i dodaję pozostałe składniki.  Smażę z obu stron na oleju kokosowym na rozgrzanej patelni. Zachęcam do obserwowania mojego profilu na   ♥︎ ♥︎  Instagramie ♥︎ ♥︎   Facebooku Malinowy(...)garść malin kilka łyżek jogurtu naturalnego lub greckiego  słodzik Składniki blendujemy. Ja używam blendera Nutri Boost (Russell Hobbs) - sprawdza się rewelacyjnie. Mus dodajemy na naleśniki. Smacznego

Tetiisheri
AMERYKAŃSKIE RURKI ORZECHOWE 101

soli 2 łyżki oleju sezamowego 0.5 szkl.mleka  0.5 szkl.wody 1 jajko 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego Nadzienie : ******************************** 0.5 litra śmietanki kremówki30% 14.5 dag.cukru pudru 1/2 łyżeczki aromatu orzechowego 12 naleśników 125 ml.podgrzanej marmolady brzoskwiniowej 20 dag.grubo pokrojonych orzechów włoskich lub laskowych **************************************************************************  Śmietanę ubić na sztywno , wymieszać z cukrem pudrem i aromatem.Nałożyć na naleśniki i zrolować.Nalesniki posmarować konfiturą

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Granola 184

jest bardzo prosta w przygotowaniu, a jej smak zdecydowanie przewyższa nad sklepową. Można ją wykorzystać na wiele sposobów. Sprawdza się doskonale z jogurtem, świeżymi owocami, syropem klonowym, owsianką, jaglanką, naleśnikami, placuszkami, serkiem wiejskim, jako posypka do ciasta czy przekąska podczas oglądania ulubionego filmu. Zapraszam do gotowania! Granola porcja jak na zdjęciu Składniki: 10 łyżek płatków owsianych 3 łyżki pestek dyni(...)nią patrzeć, ponieważ łatwo może ulec spaleniu. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do ochłodzenia. Powinna powoli twardnieć i zyskiwać na chrupkości. Podawać z jogurtem, mlekiem, owsianką, jaglanką, naleśnikami, świeżymi owocami i syropem klonowym. Smacznego

Jaglusia