Naczynia Woll – wok. Jak rzemiosło spotkało się z technologią i co z tego wynikło

Naczynia Woll – wok. Jak rzemiosło spotkało się z technologią i co z tego wynikło

Naczynia Woll – wok. Jak rzemiosło spotkało się z technologią i co z tego wynikło

Do moich kuchennych utensyliów dołączyła prawdziwa rakieta. Nie odbiegam daleko od prawdy tak ją nazywając – naczynia Woll to fuzja rzemieślniczej pracy ludzkich rąk i wykorzystania wielu nowoczesnych, opatentowanych i nagradzanych technologii.   Ta patelnia już w procesie produkcji przechodzi przez piekło. Dosłownie. Stop aluminium i tlenku tytanu z domieszkami, nazwany silumin, z którego ręcznie odlewany jest korpus, utwardza się pod strumieniem plazmy w temperaturze 20 000°C. Każda patelnia czy garn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Karo in the Kitchen

Autor

Karo In The KitchenKaro In The Kitchen

Szamotam się w kuchni już od 15 lat. Gotuję bo lubię- odkrywanie ciągle nowych smaków i możliwości sprawia mi ogromną przyjemność. Troszczę się przez gotowanie- karmiąc tych, których kocham.

Bloguję, bo moi znajomi mieli serdecznie dość bezradnego patrzenia na zdjęcia kolejnych posiłków. Teraz i oni, i Wy, nieznani mi Czytelnicy, mając na podkładkę moje kuchenne sukcesy i niewypały, macie szansę się wykazać i trochę pomieszać we własnych garach.

Chodźcie, dajcie się poprowadzić za rękę po kuchni a pokażę Wam, że diabeł jak zawsze tkwi w szczegółach.

Życie kucharki to ciągła walka między mieszczeniem się w rozmiar 36, a dokładką. To co, jeszcze po kawałeczku?

Jestem też na Facebooku, na stronie Karo In The Kitchen.
Znajdziecie tu relacje ‚od kuchni’ i zapowiedzi nadchodzących postów. Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

naleśniki, naleśnik, do pracy, pancakes

Inne przepisy z Karo in the Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.