Robiąc kurczaka postanowiłam zrobić także i rybę w taki sam sposób...rybka była pyszna..nie moczyłam tylko ryby w marynacie tak jak skrzydełka, ale natarłam ją
Moje domowe kucharzeniePyszna rybka..do ciasta którym obtoczyłam rybkę dodałam trochę ziaren sezamu..ilość sezamu wedle gustu..rybkę smażyłam na oleju rzepakowym, który jest naturalnym źródłem
Moje domowe kucharzenieSkładniki na ciasto naleśnikowe:0,5l gazowanej wody0,5l mleka 3,2%1 jajko3 szklanki mąki pszennej1 łyżka olejuSzczypta soliSkładniki na farsz:700g kapusty kiszonej300g pieczarek2
Emcia PichciSkładniki:200 ml wódki1 puszka masy kajmakowej50 ml śmietanki 30%Przepis:Wszystkie składniki umieszczamy w wysokim naczyniu i miksujemy na niskich obrotach do uzyskania jednolitej masy
Emcia PichciSkładniki:2 szklanki mąki pszennej50 g migdałów w płatkach1 łyżeczka proszku do pieczenia1/2 łyżeczka sody oczyszczonej1 łyżeczka cynamonu2 łyżeczki przyprawy korzennej10 łyżek miodu lipowego100 g masłaLukier
Emcia PichciSkładniki na spód:200 g herbatników maślanych150 g masłaSkładniki na sernik:1 kg sera twarogowego mielonego 6 jajek1 szklanka cukru1/2 szklanki śmietanki 30%5 łyżek
Emcia PichciSkładniki na masę serową:1 kg sera twarogowego (3-krotnie mielonego)6 sztuk jajek1 i 1/2 szklanki cukru6 łyżek mąki100 g śmietanki kremówki 36%Składniki na
Emcia PichciW tym roku również pokusiłam się o zrobienie tych cudownych pierniczków :)Link do przepisu znajdziecie tutaj. Możecie powycinać z nich słodkie wzory, w sam raz na
Emcia PichciSkładniki na ciasto:30 g drożdży120 ml mleka4 łyżki cukru2 szklanki mąki pszennej4 żółtka100 g masłaSzczypta soliOlej do posmarowania papieruSkładniki na masę:900 g gotowej masy
Emcia PichciPost Wigilijna kapusta z grzybami i żurawiną pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne PrzebojeŚwięta tuż, tuż. W każdym domu zaczyna pachnieć czystością i świeżością. Pierniczki dochodzą w piekarniku, a choinka czeka na ubranie. Pachnie, pachnie i jeszcze raz pachnie
Brzuszki ŁakomczuszkiPrzepis znalazłem tutaj ale oczywiście zrobiłem po swojemu :) Wszystkie przepisy traktuję jak sugestie, a nie jak algorytm na wykonanie potrawy. No może za wyjątkiem ciast, o
Gotuj z MisiemJeżeli nie robiliście dotychczas rolady ze szpinakiem z farszem z serka i wędzonego łososia, a jesteście amatorami takich smaków - koniecznie musicie wypróbować! To naprawdę
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaCzy wiecie skąd się wzięły pierniki? Otóż jak się okazuje znano je już bardzo dawno temu. Pierwsze wzmianki pochodzą z XIV wieku. Te najbardziej znane - z
Sajkofanka smakuNa szybkie przekąski zawsze jest dobra pora! Czy to imprezowo, czy domowo czy świątecznie czy grillowo:) Jajko z tuńczykiem Proponowane składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała