na tort - 500 przepisów (strona:24/34)

CIASTECZKA MIGDAŁOWE AMARETTI + film 120

migdałowym smaku i zapachu.  Są bardzo proste do przygotowania.  Idealne  dla dzieci i dla dorosłych, do kawy, na deser lub podwieczorek. Pokruszone świetnie się nadadzą do tortów, ciast,  lodów i serników.  Można je przełożyć bitą śmietaną, kremem lub czekoladą.  SKŁADNIKI: - migdały mielone (200 g.) - cukier puder (150 g.) - 2 białka (60 g.) - likier amaretto

RITA food channel
Pavlova 142

Skłamałabym Was gdybym powiedziała, że moja Pavlova wyszła idealnie. Nie wyszła. A przynajmniej nie tak jak ją sobie wyobraziłam. I kiedy już skończyłam jeść moją nie

Ciastkozercy
Biszkopciki bez cukrowe z wegańskim kremem daktylowym również bez cukru 115

waniliowy, mleko kokosowe wszystkie składniki miksujemy na gładki krem. Następnie przekładamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce. Takim kremem przekładamy biszkopty, wafle, można użyć go jako krem do ciast, tortów, naleśników. Życzę smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Tort z owocami - pachnący latem :) 90

kolejny blat ciasta nasączamy, wykładamy kolejną część masy(1/3) i owoców. Ostatni blat biszkoptu nasączamy i stroną nasączoną kładziemy do dołu. Na biszkopt wykładamy ostatnią część masy i owoców. Tort schładzamy w lodówce przez kilka godzin. Smacznego!             Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału

Kulinarne przygody
Syrop lawendowy 172

białą ściereczkę kuchenną. Wyciśnij resztki syropu z mokrych kwiatków. Przelej do buteleczek lub lub małych słoiczków, możesz zapasteryzować. Syrop dodawaj do wody, herbaty, koktajli, kremów do ciast i tortów, nasączaj blaty biszkoptowe

Delicious Place
TORCIK MAKOWY Z POMARAŃCZOWĄ GALERETKĄ 180

kawałkami owocu, masy według mnie to połączenie serka mascarpone i bitej śmietany, i grubej warstwy polewy czekoladowej. Ciasto odwtorzyłam w domu i wyszło pyszne! Polecam Wam! Przepis na tort makowy z pomarańczą, jak w Costa Coffee SKŁADNIKI: galaretka z pomarańczy: - 3 pomarańcze (szklanka soku wyciśniętego na wyciskarce) - 1,5 łyżki żelatyny Żelatynę rozpuść w 50 ml wrzątku, dodaj do soku

SMYKWKUCHNI
Deser borówkowy - ekspresowy 139

gotowców ? Ja tak czasami mam i własnie to ten moment. Mam ochotę na coś słodkiego, nie mam ochoty na włączanie piekarnika i używam gotowca, którym jest krem do tortów. Od czasu do czasu gotowiec nie zaszkodzi, prawda ? I właśnie zrobiłam deser a może ciasto bez pieczenia ? Biszkopty, krem i borówki i wyszedł smaczny deser. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Torcik herbaciany Richmont z orzechowym kremem z batatów (bez glutenu, cukru i laktozy) 104

kąpieli wodnej lub chwilę w mikrofali i wymieszać do rozpuszczenia. Następnie dodać ją do morelowej masy i dobrze wymieszać. Obserwować polewę bo gdy zacznie tężeć należy polać górę tortu i całość udekorować

Candy Pandas
Batony owocowo-orzechowe i mixy bakalii - Bakal 136

wysypie (a mamy takie doświadczenia… len  do teraz nas zaskakuje w torebce :P). Najbardziej upodobałyśmy sobie wersję z czarnym sezamem, którą wykorzystałyśmy również do kremu w naszym pandzim torcie ( klik ). Jak widać napis „mix sałatkowy” to tylko propozycja podania ale tylko nasza wyobraźnia pozwoli nam udoskonalić nimi przeróżne dania :) Cena: 2-3 zł Ciacho z budyniem jagodowo- kokosowym . Spód

Candy Pandas
Dżemy kokosowe z solą morską, ananasem i chilli – Buko Organic 168

szczególnie podoba nam się fakt, że można je jeść rano z kanapką czy owsianką na śniadanie, oraz dodać je do deseru lub ciasta. Niedługo na naszym blogu będzie czekoladowy tort z wykorzystaniem jednego z nich. Ktoś zgadnie z którym? :) Biszkopciki szpinakowe z dżemem kokosowym z chilli Buko Organic Budyń ryżowy z owocami i dżemem kokosowo-ananasowym Buko Organic Z chilli

Candy Pandas
TORT NA DZIEŃ MAMY 178

połowę, nasączamy. Na dolny blat kładziemy 2/3 kremu, wykładamy górny blat. Wierzch i boki smarujemy pozostałym kremem. Dekorujemy kwiatami. U mnie eustoma, jest bardzo trwała, kwiaty przetrwają na torcie bez problemu

Z Majeczką w kuchni
MUFFINY KAKAOWE PEŁNOZIARNISTE Z KONFITURĄ Z CZARNEJ PORZECZKI 142

wilgotne w środku. Do tego są mocno kakaowe i nie za słodkie dzięki konfiturze porzeczkowej.  Polewa czekoladowa owszem czyni je słodszymi ( można pominąć polewę) a wisienka na torcie jaką jest malina, dodatkowo uzupełnia wszystkie smaki. Cóż więcej chcieć od muffinek? Mi nic więcej do szczęścia nie trzeba J Składniki:   (12 muffinek) 1,5 szklanki mąki pełnoziarnistej 2/3 szklanki

Calzonella.com
Mazurek czekoladowy z masą krówkową 183

zupełnie się rozpuści. 3.   Na kruchym spodzie rozsmarować dżem z czarnej porzeczki. Następnie na dżem wylać ganach czekoladowy. Przy pomocy rękawa cukierniczego z tylką lub szprycy do dekorowania tortów, wycisnąć masę krówkową dookoła mazurka. Mazurek dowolnie udekorować. Smacznego

kolorowotorcikowo

Proponowane wyszukiwania