na pierogi - 3500 przepisów (strona:184/234)

Gryczane sakiewki w sosie dyniowo serowym 162

 Dynia nie musi być nudna. Polecam zrobić z niej sos, pyszny gęsty serowy na bazie sosu jasnego Łowicz . Dzięki niemu sosu nie trzeba już doprawiać

wesoła kuchnia
Chrupiące kopytka z papryką 393

Wspaniały dodatek do obiadu. Ziemniaki inaczej, tak mówiłam w dzieciństwie pomagając Babci wałkować rulony na stolnicy. Smakują prosto z wody, polane sosem lub gulaszem z

Zasmakuj Kuchni
Placki ziemniaczane 193

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

W garach u Gosi
MARYNOWANY ŁOSOŚ W CIEŚCIE FRANCUSKIM 202

się ogromnym hitem. Co roku staram się przygotować na Święta „coś nowego”. Danie, którym można mile zaskoczyć swoich bliskich. Dzisiaj zapraszam właśnie na taką nowość. Przygotowałam duży pieróg z ciasta francuskiego w kształcie ryby. Nadziałam nietypowym farszem z ryżu, jajek i marynowanego łososia z puszki. Jeżeli nie przepadacie za taką rybą możecie dodać swoją ulubioną. Mi osobiście bardzo

Pieguskowa Kuchnia
SMAŻONE PIEROŻKI Z MASŁEM ORZECHOWYM 265

Jakiś czas temu odkryłam fajny pomysł na ciasto pierogowe , które idealnie nadaje się do smażenia jak ciastka. W wersji na ostro ( np. z nadzieniem mięsnym lub

Ostra na Słodko
kopytka na szybko na obiad... 207

Składniki: ziemniaki ugotowane 3/4 kg, jajka 1 sztuka "M", sól - ile potrzeba, mąka tortowa - ile potrzeba, boczek wędzony 20 dag, smalec 2 łyżki, cebula 5 sztuk

W Mojej Kuchni Lubię
domowe kremowe pierożki a la tortellini 168

składniki na ciasto: 320 g mąki orkiszowej lub pszennej 2 jajka 1 żółtko 1 szczypta soli wykonanie: Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy jajka, żółtko oaz sól

Domowy Smak Jedzenia
Pierogi z mięsem w pomidorowym cieście 146

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style

R'n'G Kitchen
Tortelloni z sosem botwinkowo śmietanowym. 205

Tortelloni czy tortellini? mogłoby się wydawać , że w jednym z tych wyrazów z pewnością jest błąd. Otóż nie! tortellini to małe włoskie pierożki nadziane farszem mięsnym

Radość kipiąca uśmiechem.
Banany w cieście 192

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

W garach u Gosi
Kluski śląskie 186

Dzisiejszy przepis to niewątpliwie jedno z najbardziej charakterystycznych dań kuchni polskiej. Na moim rodzinnych stole gości dość często i podejrzewam, że nie ma osoby, która przynajmniej

PatiGotuje
Kopytka z serem i ziemniakami 197

Dawno nie miałam okazji jeść tak dobrych kopytek. To zasługa nie tylko pysznego naturalnego białego sera, ale i niezawodnego rodzinnego przepisu. W moim rodzinnym domu kopytka

PatiGotuje
Smażone kopytka z bryndzą 206

Niedawno na targu kupiłam prawdziwą bryndzę. Oczywiście wykorzystałam ją w dużej mierze do kanapki, ale zostało mi trochę i zastanawiałam się jak ją kreatywnie wykorzystać. I

PatiGotuje
Paszteciki drożdżowe z królikiem 166

Paszteciki to danie, które dość często gości u mnie na stole, głównie ze względu na to, że mój chłopak je uwielbia Podane w towarzystwie czerwonego barszczu

PatiGotuje
Moskole 153

Moskole to potrawa regionalna, pochodząca z kuchni podhalańskiej. Tradycyjnie wypiekane były na blasze pieców opalanych drewnem. W domowych warunkach dobrze sprawdza się sucha patelnia. Placki są

PatiGotuje