"Boczek faszerowany to moja kolejna propozycja na domową wędlinę. Pewnie niektórzy od razu powiedzą, że to nie dla nich, bo przecież boczek zazwyczaj jest tłusty
Wiem co jem"Święta coraz bliżej, czas więc pomyśleć o domowej szynce, która z całą pewnością będzie ozdobą naszego wielkanocnego stołu. Chciałabym dziś zachęcić do zrobienia jej nowym wypróbowanym
Wiem co jem„ W zasadzie przypomina nieco ciasto. Nadaje się na podwieczorek lub śniadanie. Doskonale smakuje ze słodkimi kremami typu Nutella, twarożkiem, miodem lub dżemem. Dodatek jabłek sprawia, że
Wiem co jem„Pasztet dość często gości na naszym stole i to nie tylko od święta. Nie jest jednak tak wykwintny i bogaty jak ten dzisiejszy zrobiony, wg starej
Wiem co jem„ Proponuję upiec taki chlebek na jutrzejsze, niedzielne śniadanie. Może trochę kaloryczny, ale za to jaki zdrowy. Wykorzystałam do niego trzy rodzaje mąki : pszenną zwykłą, pszenną pełnoziarnistą
Wiem co jem„Co zrobić z mięsem i warzywami, które są pozostałością po ugotowaniu bulionu mięsno-warzywnego? Takie pytanie zadaje sobie nie jedna z nas i to dość często
Wiem co jem"Jeszcze jedna alternatywa dla kupnych wędlin. Teryna czyli rodzaj pasztetu pieczony w szklanym lub kamionkowym naczyniu w kąpieli wodnej. Zrobiłam ją z chudego mięsa drobiowego
Wiem co jem„ Odkąd spróbowałam go po raz pierwszy, praktycznie się z nim nie rozstaję. Towarzyszy mi zazwyczaj przy śniadaniu, jako że kolacji nie jadam, i bardzo nam dobrze
Wiem co jem„ Moja druga propozycja w konkursie Monini „Z oliwą z oliwek można…” to chlebek pomidorowy z oliwkami i bazylią. Jest bardzo delikatny , puszysty i lekki. Smakuje doskonale
Wiem co jem„Ta lekko pikantna mielonka jest dobrą alternatywą dla kupnych wędlin. Robi się ją bardzo łatwo i dość szybko. Jest soczysta i miękka. Świetnie się kroi na
Wiem co jem„ Wiem, wiem zaraz powiecie, nie to nie dla mnie. Golonka!, to musi być strasznie tłuste. Nic bardziej mylnego. Tłusta w golonce jest skóra z warstwą tłuszczu
Wiem co jem„Kolejny przepis na pasztet, tym razem z suszonymi śliwkami. Wykorzystałam do niego trzy rodzaje mięsa: wieprzowe, wołowe i z indyka. Zrezygnowałam z dodatku boczku, wykorzystałam za
Wiem co jem„Upiekłam w swoim życiu już wiele pasztetów, z różnych rodzajów mięs i z różnymi dodatkami. Ale ten który mi najlepiej smakuje to pasztet z pieczonej gęsi
Wiem co jemPrzepis z dedykacją dla tych, którzy korzystają z wyciskarek/ sokowirówek i nie wiedzą co zrobić z pozostałą pulpą warzywną. Jest ona cenna ze względu na dużą
Domowa Cookierenka AgiO rety, uwielbiam ten chlebek!! Zwłaszcza na śniadanie ze śliwkowym kremem czekoladowym :) Zobacz, jaki prosty przepis, a przy tym w zdrowszej wersji - na mące pełnoziarnistej i
Domowa Cookierenka Agi