zawsze jest wyrzucane, odlewane, coś co nie było używane do potrawy nagle stało się dosłownie bezcenną i ogólnodostępną alternatywą dla białka jaja kurzego, bazą pianek marshmallow, makaroników, nugatu, majonezu, biszkoptów, lukru i właśnie bez. Na początku marca 2015 roku Goose podzielił się swoim odkryciem na FB, w grupie What Fat Vegans Eat . Powstało słowo chyba doskonale opisujące wodę z puszki
Karo in the Kitchentego powakacyjnego galimatiasu przygotowałam przepyszne ciasto ala torcik. Zamknęłam w nim odrobinę lata. Przywiezione z Polski leśne jagódki idealnie wpasowały się w całość wypieku. Trzy cytrynowo – jagodowe, ucierane biszkopty smakują przepysznie. Są mięciutkie, rzekłabym wilgotne, długo pozostają świeże. Krem śmietankowy, którym przełożone są blaty ciasta nadaje całości lekkości i kusi by sięgnąć po kawałek więcej. Jeśli macie dostęp
Made By Mom And SonLekka jak puch babka w formie keksu. W smaku różni się od klasycznej babki - smakuje troszkę jak biszkopt, troszkę jak drożdżowe. Jest idealne nie tylko na deser, ale i na podwieczorek lub kolację do kubeczka mleczka :) SKŁADNIKI: (forma ok 34x12 cm) 5 jajek 1 szkl cukru 3 łyżki majonezu szczypta soli 2/3 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki
Kto ugości moich gości?szklanki maku szklanka bakalii: rodzynki, śliwki, morele 120 g orzechów laskowych 120 g kandyzowanej skórki pomarańczowej esencja migdałowa i pomarańczowa kostka margaryny lub masła szklanka cukru opakowanie biszkoptów (180 g) 4 białka (ubite na sztywną pianę) 2-3 łyżki śmietany 18% Dodatkowo: 1 jajko mleko masa kajmakowa płatki migdałów Przygotowanie: Do miski wlewamy ciepłe mleko, wsypujemy cukier i rozkruszamy drożdże
Karczma HonoriettyBardzo prosty tort na wyjątkowe okazje :) Spód, na którym został przygotowany to moje nowe odkrycie. Jest zdecydowanie lepszy niż tradycyjny biszkopt kakaowy, z którego do tej pory korzystałam. Ciasto jest bardzo wilgotne i nie wymaga już nasączania, chociaż można to zrobić. Krem to połączenie najlepszej frużeliny malinowej i kremowego serka mascarpone. Pięknie się trzyma i prezentuje, a przede wszystkim jest
Chocolate Muffin BlogŚwietna alternatywa dla kremiastych ciast, biszkoptów, kruchych i innych wytworów. Na szybko, z minimalnej ilości składników - chociaż to akurat u mnie norma. Po prostu galaretki z ulubionymi dodatkami. Polubią dorośli i dzieci. Składniki: galaretka zielona galaretka żółta galaretka czerwona kilka borówek kilka winogron pół startego jabłka pół brzoskwini pokrojonej w plasterki garść rodzynek ewentualnie bita śmietana Przygotowanie: Galaretki rozpuścić
Cakes By Kejtwynalazków - minitorcików, czy przekładańców. Wystarczy wybrać odpowiednich rozmiarów płaski talerz albo miseczkę, która posiada stałą konstrukcję, a nie się rozszerza. Poza tym jest zwyczajnie pyszne! Coś pomiędzy tradycyjnym biszkoptem, a Amerykankami . Pamiętajcie, że ciasta z amoniakiem muszą troszkę przestygnąć przed konsumpcją, żeby pozbyć się zapachu amoniaku ;) CIASTO Z MIKROFALI, Z AMONIAKIEM Składniki: - 1 jajko - 2 łyżki cukru-pudru
Życie zamknięte w smakudelikatnie "oszroniona" cukrem pudrem ale myślę że nadal pięknie wygląda. Co ważne nie jest on wcale aż tak bardzo pracochłonny ale za to robi wrażenie:) Nadzienie i przepis na biszkopt jest dokładnie taki sam jak w przypadku tego tortu Róże robiłam z pięciu kółek (wyciętych małym kieliszkiem) i łezki na początek następnie przyklejałam najpierw dwa płatki, a następnie
Słodka Kraina Wypiekówprzodu, więc mogę powoli zajmować się aranżacją wnętrz, ostatnio na http://www.indecotrojmiasto.pl/ znalazłam cudną szafę wnękową do sypialni ;) Uwielbiam ten etap remontu :D Wracając do ciasta, jest pyszne! Biszkopt ( w wersji bez pieczenia podłużne biszkopciki), masa śmietanowa z galaretkami, a na wierzchu maliny, zatopione w kolejnej galaretce ;) Świetnie smakuje, doskonale wygląda. To ja, skusicie się? Polecam! Składniki na spód
Domowa cukiernia Ewykrawędź maty. Kiedy mata zaczyna zawijać się razem z sushi podwijamy ją trochę, znów zwijamy kawałek i znów podwijamy trochę matę. W ten sposób zwijamy cały rulon. Zwijamy jak biszkopt na roladę w ściereczce tylko tutaj jest mata. Po zwinięciu ściskamy jeszcze lekko matę, żeby zbić trochę ryż i wypełnienie. Zdejmujemy matę i kładziemy rulon tak, żeby kawałek nori niepokryty
w mojej kuchniChcę mascarpone, chcę sernika, chcę... Zaglądam do lodówki, to sprawia mi przyjemność i kalkuluję co mam. No niby mam wszystko... No ...nie mam podstawowego składnika- to jest tych całych biszkoptów ! Zaglądam na bloga do Maniusi i w oko wpada mi Jej sernik na zimno! , prosty jak drut. Nie mam borówek, ale mam jeżyny, które zebraliśmy w Beskidzie Niskim na szczycie
Z Kuchni Do KuchniBiszkopt to podstawa do zrobienia tortów, czy też ciast z kremem. Próbując kilka przepisów znalazłam ten, który moim zdaniem jest najlepszy i, który mi zawsze wychodzi. Przepis znaleziony gdzieś w mamy zbiorze przepisów. Przepis: 4 jajka 3/4 szkl mąki 2 łyżki kakao 1 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu Przygotowanie: Białka z cukrem ubić na sztywno
Motylkowa KuchniaMiałam w lodówce zamrożone piękne, duże jeżyny. Zalałam je biszkoptem, oprószyłam cukrem i włożyłam do piekarnika:) Jeżyny 1 opakowanie 3 łyżki cukru trzcinowego 4 jaja cukier puder 3/4 szklanki 4 łyżki mąki Jeżyny rozmroź, Włóż do formy do zapiekania, posyp cukrem. Żółtka ubij z pudrem, a białka na pianę. Do żółtek zacznij dodawać na przemian mąkę i pianę
AZgotuj!Cukier rozpuścić w ciepłej przegotowanej wodzie, dodać do malin razem z sokiem z cytryny i winem. Wstawić na 20 minut do zamrażalnika, przelać do ozdobnych szklanek i podawać z biszkoptami
Tradycyjna Kuchnia