muffinki, choć kiedyś za nimi nie przepadałam. Niezależnie od smaku i rodzaju są doskonałym wyjściem awaryjnym na wypadek niespodziewanych gości. Wystarczy tylko wszystkie składniki wymieszać i upiec. W 20 minut mamy więc pyszny deser lub podwieczorek. Te z jabłkami zjedliśmy jeszcze ciepłe, takie są najsmaczniejsze. Składniki na 18 sztuk: 340 g mąki 140 g cukru 1 jajko
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniasłodycz (muffinki czekoladowe z bananem, a w nich tabliczka czekolady), chwilowo mam dość;p aż się zastanawiam czy nie pójdę sobie jutro rano pobiegać, już od miesięcy planuję, jeśli pogoda będzie mi sprzyjać i zapał nie osłabnie to będę działać!;) a teraz w w końcu podaję przepis na moje poranne gofry Składniki (na 1,5 gofra): 1 jajko 3 łyżki
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćjajka :) Babeczki kokosowe 125 g roztopionego masła 80 g wiórków kokosowych 270 g cukru pudru 75 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 białek Piekarnik nagrzewamy do 180 st.C. Do miski wsypujemy wiórki, cukier, mąkę i proszek, wlewamy białka i masło a następnie miksujemy lub energicznie mieszamy na jednolitą masę. Przekładamy do foremki na muffinki, ja wyłożyłam
Dzieje kuchennej Wiewióryśrodku. Muffinki są dzięki owocowym dodatkom mięciutkie i wilgotne. Składniki: Na około 12 sztuk babeczek 2 połówki brzoskwiń w lekkim syropie + opcjonalnie pół brzoskwini do dekoracji 7 łyżeczek syropu z brzoskwiń 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia szczypta sody oczyszczonej 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka soli 1 szklanka jogurtu naturalnego 1/2 szklanki oleju 2 jajka 6 truskawek
Słodkie okruszkiMuffinki wykonane z okazji 19 urodzin mojej przyjaciółki :) nie za słodkie, szybkie czekoladowe babeczki, udekorowane wiórkami kokosowymi i sympatycznymi buźkami misiów pand :) Składniki: 200 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 2 łyżki ciemnego kakao 100 g posiekanej gorzkiej czekolady 100 g brązowego cukru 150 g rozpuszczonego masła 300 g jogurtu naturalnego 2 jajka szczypta soli
Chocolate Muffin BlogMuffinki te przygotowywałam na Piknik Opolskie Fit, jako jedną z moich dietetycznych propozycji. Rozeszły się w mig niczym świeże bułeczki. A miło mi było tym bardziej, że wiem, iż smakowały :) SKŁADNIKI: 2 rozgniecione dojrzałe banany 1/2 szklanki suszonej żurawiny 1 szklanka płatków owsianych (zmielonych) 1 szklanka mąki żytniej razowej 3/4 szklanki chudego mleka (0,5%) 1 jajko
Kuchnia w opałachktórym muffinki nabrały smaku i pięknego zapachu :) Muffinek wyszło 12, ale zawsze możesz porcję zmniejszyć o połowę. Jednak odradzam :D moje zniknęły bardzo szybko, ponieważ wszystkim bardzo smakowały :) Są bardzo aromatyczne, dzięki korzennym przyprawom zawartym w mieszance ziarenek i lekko chrupiące :) Pychotka :) Składniki (12 babeczek) : - 80 g amarantusa ekspandowanego - 80 g mieszanki ziaren Cynamonowy Raj - 3 duże jajka - 1 łyżeczka
Zdrowie na języku :Pmuffinki jakie dotychczas jadłam... :-) Oprócz tego, że są bez cukru i bez pszenicy, to są także bez laktozy.Z przepisu wychodzi 12 sztuk.Składniki suche:- 320g mąki orkiszowej u mnie typ750 (pszennej troszkę mniej)- 1 łyżeczka (z lekkim czubkiem) proszku do pieczenia- 2 szczypty sody- 1/3 łyżeczki soli- 3/4 szklanki ksylitolu (lub cukru)Składniki mokre:- 2 jajka- 200ml
Smaczne Zdrowemojprzepisna.pl | Walentynkowy torcik z musem z owoców leśnych Rok temu z okazji Walentynek dla mojego ukochanego męża zrobiłam to ciasto i wyszło przepyszne, lekko kwaskowate, orzeźwiające
moj przepis namojprzepisna.pl | Leśny skrzat Ciasto, które wymyśliłam na podstawie zawartości lodówki i zamrażarki. Ciasto robi się szybko, nawet bardzo szybko, pod warunkiem, że dzień wcześniej upieczemy biszkopt
moj przepis naGruszki nigdy nie były moimi ulubionymi owocami. W tym roku postanowiłam je oswoić i zaczęłam od przetwarzania ich w kuchni. I niedługo chyba zacznę się nimi
Humanistka w kuchnijednej wymieszać ze sobą składniki suche tj. obie mąki, proszek do pieczenia, sodę, sól, cukier i rodzynki w czekoladzie.W drugiej misce wymieszać ze sobą składniki mokre: roztrzepane widelcem jajko, śmietanę, olej i aromat śmietankowy.Do miski z suchymi składnikami wlać mokre składniki i krótko wymieszać tj. tylko do połączenia składników.Formę na muffiny wyłożyć papilotkami i wypełnić ciastem.Muffiny piec(...)naturalnym.Z podanych składników wychodzi 12 muffinek.Dzięki wypełnianiu poszczególnych otworów foremki na muffiny do pełna, muffiny wyrastają bardzo wysokie. Ja wypełniam je za pomocą łyżki do lodów, dzięki czemu muffinki są w miarę równej wielkości.Dzięki użyciu papierowych papilotek muffiny nie przyklejają się do formy i łatwo je wyjąć. Nie trzeba także natłuszczać formy.Za pomocą suchego patyczka można sprawdzić
Gospodyni MiejskaDelikatne i puszyste babeczki z dużą ilością mojego ulubionego masła orzechowego. Pokryte słodkim kremem, obsypane posiekanymi orzeszkami. Ekspresowe w przygotowaniu... zatem do dzieła! ;) Składniki: (na około
Nastoletnie WypiekaniePyszne wilgotne babeczki z czereśniami. Szał na wypieki ze świeżymi owocami trwa! Dla kogo: dla szukających bardzo łatwego przepisu dla lubiących szybkie przepisy dla zastanawiających się
Mania Wypiekaniazrobić muffinki z kaszą, ale niestety piekarnik jakim dysponuję na wynajętym mieszkaniu jest do bani i nie udało mi się ich dopiec, dlatego dla uratowania sytuacji zdecydowałam się przygotować z powstałego ciasta grubaśne placki, które w smaku wyszły mniam! ;) Składniki (na około 19 placków): 100g kaszy jęczmiennej lub jaglanej 100-150g wędzonej piersi z kurczaka 3-4 jajka
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćmiesiące niczego nie upiekłam (poza ciastem na Wielkanoc). Dzieciaki chyba powoli zaczynają tęsknić za domowymi wypiekami. Córa nawet któregoś dnia przyniosła od koleżanki przepis na muffinki. Przepis bardzo podobny do tego, z którego zawsze korzystam. Postanowiłam, że się ugnę i przygotuję porcję babeczek. Podobno były smaczne (nie wiem, bo ja nie jadłam(...)sztuk): 250 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 150 g cukru (dałam trzcinowy, w oryginale cukru było 175 g) 3/4 szklanki mleka 1 jajko 1/2 szklanki oleju cukier waniliowy (dałam 2 łyżki domowego) 1 gorzka czekolada Wykonanie: Czekoladę pokroić na kawałki. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Mąkę, cukry
Sto kolorów kuchniopakowanie jajka, cukier, olej, cukier wanilinowy, mleko rózgą dobrze wymieszać wsypać przesianą mąkę z proszkiem, sodą i wymieszać "byle jak", nie za długo 22 sztuki foremki silikonowe - budyń ugotować w 400 ml mleka z łyżeczką masła, 1 łyżką cukru i wystudzić - do foremek wkładać po czubatej łyżeczce budyniu i nakładać do pełna ciasta piekarnik nagrzać do 190C- włożyć muffinki
W Mojej Kuchni Lubięmuffinki szczególnie polecane przy odchudzaniu :) Mają chyba pierdyliard kalorii, warzylion cholesterolu i zapychają jak mało co, jednak z drugiej strony są obłędnie smaczne - w szczególności krem maślany, który można wyjadać sam z miski do momentu aż się nie zemdleje z nadmiaru cukru. Babeczki: 1,5 szklanki mąki pół kostki masła 2 tabliczki czekolady 1/4 szklanki mleka 1 jajko łyżeczka proszku
sama złodyczolej, jajko i aromat mieszamy ze sobą, a następnie łączymy z suchymi składnikami. 2/3 masy przekładamy do papilotek, do każdej foremki nakładamy na środek po łyżeczce nutelli, przykrywamy pozostałym ciastem. Wierzch babeczek posypujemy skórką pomarańczową i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni - pieczemy maksymalnie 25 minut. Pachnie cudownie, smakuje jeszcze lepiej - szczególnie po północy, kiedy jeszcze ciepłe muffinki wyjmujemy
sama złodycz