muffin - 5491 przepisów (strona:156/367)

Muffiny z truskawkami i ricottą 115

Muffiny z truskawkami i ricottą Pyszne puszyste muffinki z truskawkami i delikatnym serkiem. Dzięki olejowi dłużej zachowują świeżość. Chociaż u nas dotrwały tylko do drugiego dnia ;) Muffiny są miękkie, wilgotne i oczywiście banalne w przygotowaniu. Polecam na podwieczorek lub słodkie drugie śniadanie :) Składniki na 12 sztuk: 220 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g drobnego cukru + 1 łyżka

Pełny talerz
Wielkanocne kurczaczki z migdałów 100

Migdały w kolorowych chrupiących polewach dostałam od znajomego z Włoch - podobno rozdaje się je tam na ślubach jako upominek od państwa młodych dla gości - na szczęście

Ciastkozercy
Wielkanocne babeczki z pisankami 138

Wielkanocne babeczki z pisankami to moja pierwsza świąteczna propozycja w tym roku. Do ich przygotowania można wykorzystać dowolne kolorowe draże - ja kupiłam orzechowe M&Msy

Ciastkozercy
Pieczone mini donuts z jagodami i polewą z Nutelli 183

DONUTY Z JAGODAMI I POLEWĄ Z NUTELLI Składniki(20 małych pączków): jeśli nie masz formy na donuty-kilka korków od wina lub kilka kulek z folii aluminiowej+forma na muffiny 2 szklanki mąki pszennej trotowej 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cynamonu 3/4 szklanki maślanki 2 jaja, roztrzepane 2 łyżki masła, roztopionego(...)mieszanki jaj i maślanki, wymieszaj. Wlej ekstrakt waniliowy.  Połącz suche składniki z mokrymi, dodaj jagody.  Przygotuj formę na donuty-wysmaruj ją olejem. Jeśli masz tylko formę na muffiny(wysmaruj ją olejem) + wysmaruj korki od wina olejem i postaw je na środku każdego wgłębienia(wlewając masę na donuty, przytrzymuj korek palcem tak, by masa oblała go z każdej

Gotowanie to kochanie
Domowe ciasteczka markizy 339

Domowe ciasteczka markizy to mój dzisiejszy pomysł na podwieczorek. Zrobiłam je z kruchych maślanych ciasteczek i waniliowego kremu budyniowego, do tego odrobina kolorowych koralików i voila

Ciastkozercy
Krem kokosowy 201

Mleko kokosowe świetnie nadaje się do zrobienia kremu do ciastek, tortów czy babeczek - nie tylko sprawia, że krem śmietankowy jest bardziej sztywny (podobną rolę może spełniać

Ciastkozercy
Proste babeczki kokosowe 137

Dziś coś dla fanów kokosu - puszyste babeczki z wiórkami i mlekiem kokosowym podane z kremem śmietankowo kokosowym (też z mleka kokosowego - nic się nie zmarnuje :) ). Pierwszą

Ciastkozercy
Babeczki brownie 192

pieczenia do klasycznego ciasta czekoladowego, niezrażona porażką pokroiła niewyrośnięte ciasto na kwadraty i tak powstało słynne brownie, które całkowicie zadowala kubki smakowe:)  Składniki na ciasto (12 dużych muffin): 2,5 tabliczki czekolady deserowej Kostka masła Szklanka mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 6 jajek Polewa: 1,5 tabliczki czekolady deserowej Płatki migdałów do ozdoby Przygotowanie: Czekoladę rozpuszczam z masłem, odstawiam(...)wystygnięcia. Jajka ucieram z cukrem, do tego dodaję czekoladową masę i mieszam. Na końcu dodaję przesianą mąkę, i mieszam żwawo, pełnymi kulistymi ruchami. Gotowe ciasto przelewam do foremek na muffiny i piekę w temperaturze 180 stopni około 30 minut.  Polewa: Rozpuszczam czekoladę na parze w osobnym rondelku, cały czas mieszając i pilnując, aby czekolada się nie przypaliła. Gotowe babeczki

Pause Gotowanie!
Wegańskie muffiny z granolą 156

miękkości i miksujemy – zdrowy zastępnik jaj i tłuszczu) ½ szkl. syropu klonowego lub  ¾ szkl. pasty daktylowej 250 g wegańskiej granoli Rozgrzej piekarnik do 200 °C. Przygotuj formę na muffiny i wyłóż ją papilotkami. W dużej misce wymieszaj suche składniki- mąkę, sodę i sól. W osobnym naczyniu przygotuj roślinną „maślankę” : do podanej ilości mleka wlej 2 łyżki soku z cytryny, zamieszaj(...)gładkiej masy. Dodaj puree z warzyw oraz syrop klonowy lub pastę daktylową. Na koniec wsyp granolę i wmieszaj ją w ciasto. Masę wykładaj do przygotowanych foremek lub papilotek na muffiny (jeżeli pieczemy bez tłuszczu to warto zaopatrzyć się w silikonowe), najwygodniej jest zrobić to za pomocą łyżki do lodów   i wstaw do piekarnika na 25 min. Po upieczeniu wyjmij

Roślinna - blog wegański
Czekoladowe motylki 255

Motylki z czekolady to dekoracja, którą wykonacie dosłownie w kilka chwil, a efekt wygląda jak gdybyście spędzili nad nimi całe popołudnie. Czekoladowe ażurki można kupić w

Ciastkozercy
Drożdżowe ślimaczki z Nutellą 178

Przy okazji przepisu na ślimaczki z Nutellą zdradzę Wam co zrobić, żeby drożdżowe ciasto zawsze wychodziło fantastycznie: trzeba się nim nie przejmować :) Czyli dać mu mnóstwo

Ciastkozercy
Czekoladowe Cupcakes 161

łyżeczki sody oczyszczonej 5 łyżek ciemnego kakao 150 ml piwa Guinness Wszystkie składniki umieszczamy w misie miksera. Ucieramy do połączenia się składników, aż nie będzie żadnych grudek. Formę na muffiny wykładamy papilotkami. Każdą papilotkę napełniamy do 3/4 wysokości. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 15 minut lub do tzw. suchego patyczka. Odstawiamy do ostygnięcia. Krem śmietankowo-czekoladowy

Made By Mom And Son
Muffiny Marchewkowe 150

wiecej do smaku) Serek z cukrem umieszczamy w misie miksera i ucieramy na puch. Rękaw cukierniczy zakończony tylką np. Wilton M1 napełniamy kremem i dekorujemy babeczki. The post Muffiny Marchewkowe appeared first on Made

Made By Mom And Son
Wytrawne muffinki 212

Prawda jest taka, że kiedy pada hasło muffiny , pierwszą myślą, jaka przychodzi nam do głowy to słodkie babeczki. Niektórzy może nawet nie pomyśleli, że muffinki można jeść także z mięsem i warzywami. Wytrawne babeczki stanowią świetną przekąskę na stole, kiedy zapraszamy gości, bo można je jeść także na zimno. Wykonać je można z resztek, które mamy w lodówce, żeby(...)drugiej wbijamy jajka, dodajemy jogurt oraz olej.  Mokre składniki przekładamy do miski z suchymi i wszystko dokładnie mieszamy. Ciasto przekładamy do papilotek wyłożonych w foremkach na muffiny do 3/4 wysokości. Babeczki pieczemy około 25-30 minut w 180 stopniach

upichcic
Mirabelkowo-migdałowe muffiny 83

migdałów. Wlewamy do formy muffinowej- jeśli nie chcemy natłuszczać blachy, przydatne będą papilotki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 ° C i czekamy ok 25 min. Zanim wyjmiemy muffiny z piekarnika warto sprawdzić jakimś dźgulcem czy ciasto jest upieczone i w razie potrzeby piec dłużej. Bierzemy ulubioną filiżankę, zaparzamy dobrą herbatkę [np. białą malinową], na talerzyku umieszczamy muffina i odrobinę powideł

les mirabelles