mięso - 63110 przepisów (strona:583/4208)

Klopsiki w sosie porowo-koperkowym 69

Klopsiki w sosie porowo-koperkowym Dziś polecam przepis na prosty obiad z mięsa mielonego , czyli klopsiki w sosie porowo-koperkowym . Przygotujecie je szybko z tanich i łatwo dostępnych składników. Klopsiki w sosie porowym z koperkiem mogą być przygotowane z wybranego rodzaju mięsa. Sprawdzi się wieprzowe, drobiowe lub mieszane. Sos najlepiej zabielić tłustą słodką śmietanką, taki jest najsmaczniejszy, ale w wersji(...)odchudzonej dobrze sprawdzi się też mleko.  Klopsiki w sosie śmietanowym z porem pasują do ziemniaków, kaszy i innych dodatków. Smacznego:) TUTAJ znajdziecie więcej przepisów na obiady z mięsem mielonym :) Klopsiki w sosie porowo-koperkowym, składniki: na pulpety: ok. 500 g mielonego mięsa, ok. 1/3 szklanki bułki tartej i 1/3 szklanki mleka LUB jedna namoczona w mleku i odciśnięta kajzerka

Lekcje w kuchni
Meksykańskie Flautas z kurczakiem, pycha 59

Wytworzy się pyszny sok który można zlać i wypić. Samo dobro Wykonanie kurczakowe flautas – piersi kurze wrzucić do garnuszka zalać wodą. Ja w takim wypadku jak potrzebuję ugotowanego mięsa zawsze przygotowuję jak rosół. Mam potem wywar do zup. Nic nie będzie zmarnowane. Wodę dosolić do smaku, dodać marchewkę, kawałek pora, kawałek selera, korzeń pietruszki i 2 ziarenka ziela angielskiego(...)trochę mielonego czarnego pieprzu. Gotować na małym ogniu 20 minut. Mięso musi być miękkie. Na patelni rozgrzać oliwę i obsmażyć drobno pokrojoną cebulkę i czosnek. Doprawić solą i białym pieprzem. Smażyć na małym ogniu aż wszystko zmięknie ale nie zbrązowieje. Zdjąć wszystko z patelni do głębokiej miski. Dodać pokruszoną fetę. Jak mięso jest miękkie za pomocą dwóch widelców całkowicie rozdrobnić

Kuchnia Pokoleń
Gulasz wołowy zabielany 54

Gulasz wołowy zabielany  Dzisiejszy gulasz wołowy zabielany to najprostszy przepis na wołowinę przy użyciu minimum składników. Jego przygotowanie zajmuje kilka chwil, nie licząc oczywiście czasu duszenia mięsa. Gulasz wołowy zabielany , czyli gulasz z wołowiny ze śmietaną , jest banalnie prosty w przygotowaniu, potrzebujecie tylko mięsa, cebuli i czosnku, wody lub bulionu, przypraw i śmietany - moim zdaniem gulasz wychodzi najlepszy(...)bulionem - tak, by lekko zakrywał składniki (jeśli płyn za szybko wyparuje, dolać więcej w trakcie duszenia).  Dodać listek laurowy i ziele. Dusić około 90 minut lub do miękkości mięsa. Pod koniec duszenia dodać sól, musztardę do smaku i śmietankę. Sprawdzić, czy nie potrzeba doprawić sosu przyprawami użytymi wcześniej do mięsa. Gdyby sos był za rzadki, zagęścić go mąką rozmieszaną

Lekcje w kuchni
Co jeść po zawale 59

Unikaj: pieczywa jasnego oraz pieczywa cukierniczego (np. chałka, słodkie bułki), białego ryżu makaronów z mąki pszennej i drobnych makaronów, płatków błyskawicznych, gotowych słodzonych mieszanek musli, gotowych ciast i ciasteczek. Mięso, wędliny i ryby po zawale - co jeść po zawale Tłuste ryby zawierają kwasy tłuszczowe omega-3, które mają właściwości przeciwzapalne i są dobre dla serca. Wskazany jest też w umiarkowanych(...)pierś z kurczaka lub indyka. Ryby przygotowane bez panierki np. dorsz, łosoś, halibut, śledź, makrela, tuńczyk. W umiarkowanych ilościach: chuda wieprzowina np. schab, polędwica, szynka bez tłuszczu, Unikaj: tłustego mięsa takiego jak żeberka wieprzowe, boczek, karkówka, baranina, kaczka, gęś oraz podrobów. Zrezygnuj też z parówek, pasztetowej i gotowych pasztetów, tłustych wędlin i konserw mięsnych. Nabiał - co jeść po zawale serca

Cztery Fajery
Szarpana wołowina 66

Szarpana wołowina i od razu należy się małe wyjaśnienie, to danie, jak i szarpana wieprzowina powinny być robione na grillu. Ale…bo zawsze jest jakieś, samo rzucenie mięsa na grill, nie jest grillem, przynajmniej w dosłownym znaczeniu. Prawdziwy grill to gotowanie na pośrednim ogniu, najczęściej na ogniu z drewna, naprawdę przez długi czas, nawet do 18 godzin. Powstały smak(...)powolnie gotowali wieprzowinę, która była powszechną i łatwo dostępna w tych rejonach. Ja niestety nie mam platformy drewnianej, by zrobić taką wołowinę. Więc użyłem pradziadka Termomixu i powiem, że mięso wyszło delikatne i miękkie. Na zakończenie mojej przydługiej wypowiedzi i jakże nudnej wypowiedzi, szarpana wołowina i ja, życzymy Ci smacznego. A jeśli szukasz przepisu na Szarpaną wieprzowinę, znajdziesz go tutaj

RafalCook
Gulasz drobiowy z marchewką 53

Gulasz drobiowy z marchewką  Gulasz drobiowy z marchewką to świetny pomysł na bardzo prosty obiad z piersią kurczaka . Zawsze się udaje, a mięso wychodzi delikatne i soczyste. Gulasz z piersi kurczaka może być przygotowany ze słodką śmietanką, ale możecie zupełnie ją pominąć, jeśli wolicie zmniejszyć kaloryczność dania. Taki sos z marchewką jest bardzo delikatny, ale pasują też do niego(...)mieszanką przypraw do drobiu) opcjonalnie posiekana natka pietruszki Gulasz drobiowy z marchewką, przygotowanie: Piersi pokroić na małe kawałki. Oprószyć przyprawami i zrumienić z obu stron na niewielkiej ilości tłuszczu (mięso powinno się wyraźnie zarumienić, ale zostać surowe w środku). Na patelnię dodać drobno posiekaną cebulę lub por oraz startą marchewkę, smażyć kilka minut i opcjonalnie dodać drobno posiekany czosnek

Lekcje w kuchni
Klopsiki po meksykańsku 60

Klopsiki po meksykańsku  Dziś polecam pyszny obiad z mięsa mielonego , czyli pikantne klopsiki po meksykańsku . Są inne niż wszystkie, pożywne, a poza tym bardzo proste w przygotowaniu. Klopsiki w sosie pomidorowym po meksykańsku mogą być przygotowane z Waszego ulubionego rodzaju mięsa. Smaczne będą pulpeciki wieprzowe, drobiowe lub z mięsa mieszanego.  Pulpety po meksykańsku świetnie smakują z ryżem(...)zestawem surówek. Bardzo polecam, smacznego:) TUTAJ znajdziecie więcej moich przepisów na klopsiki :) Klopsiki po meksykańsku, składniki: na pulpety: ok. 500 g mielonego mięsa, ok. 1/3 szklanki bułki tartej i 1/3 szklanki mleka LUB jedna namoczona w mleku i odciśnięta kajzerka, duże jajko, mała cebula i mały ząbek czosnku (drobno posiekane i przesmażone), sól (u mnie około 1/2 łyżeczki), pieprz, majeranek

Lekcje w kuchni
Przepis na zdrowy obiad – test patelni Woll 44

suszonego tymianku i płatków chilli, 0,5 szklanki wywaru warzywnego (ja używam mieszanki suszonych warzyw wymieszanych z gorącą wodą). Sposób przygotowania Najpierw kurczaka kroimy w mniejsze kawałki i wrzucamy mięso do miski. Doprawiamy go szczyptą soli i pieprzu oraz łyżeczką suszonego tymianku. Dokładnie mieszamy by przyprawy pokryły równomiernie kawałki mięsa. Następnie rozgrzewamy na patelni oliwę z oliwek i krótko przesmażamy(...)mięso do zarumienienia. Kawałki kurczaka podsmażane na patelni Woll W tym czasie obieramy bataty i kroimy je w kostkę. Szparagi przekrawamy na pół (wcześniej pozbywamy się twardych końców). Później podsmażone kawałki mięsa zdejmujemy z patelni, a na ich miejsce wrzucamy warzywa wraz z płatkami chilli. Zalewamy je wywarem warzywnym i gotujemy pod przykryciem przez około 10 minut. Przepis na zdrowy

Natka Pietruszki
Soczysty schab z grilla 53

Kolejnym daniem z grilla jakie proponuję wam na ten sezon jest schab. Chyba większości z nas ta część wieprzowiny kojarzy się z mięsem suchym, mocno zwartym. Piekąc schaby owijamy je boczkiem lub słoniną, wszystko po to, aby mięso było soczyste. A tymczasem wystarczy piec je krócej Oto przepis na soczysty schab z grilla. Składniki: Schab w całości Sól, pieprz, papryka(...)pozostanie soczysty. Teraz macie trzy możliwości wykończenia tego dania. Pierwsza: kawałki schabu, tak jak są, wrzucacie na dobrze rozpalony grill i smażycie ok 10- 15 min, do zrumienienia mięsa. Druga: z mięsem postępujecie tak jak w pierwszej opcji, ale robicie do niego sos. Ja robiłam ostatnio musztardowo-miodowy. 0,5 l śmietany do zup i sosów (12 lub 18) podgrzewacie

Kulinarna Patilogia
Flaczki z kurczaka. 75

flaków wołowych i uważane są za jedną z  najsmaczniejszych zup Polski. Ta wersja flaczków różni się od tradycyjnej zupy, tym, że wykonana jest z innego gatunku mięsa . Osobiście nie przepadam za oryginalną wersją i dlatego powstał ten przepis . Czym by były zupy bez dodatku chudego mięsa i aromatycznych ziół ? Ten przepis na zupę łączy w sobie marchewkę , pietruszkę(...)tarce jarzynowej. Do MutliGrilla Kuvings wlej wodę, dodaj pierś z kurczaka. Zagotuj i zbierz szumowiny. Dodaj listki laurowe, ziele angielskie i wsyp starte warzywa. Gotuj na niskiej temperaturze. Ugotowane mięso wyciągnij i pokrój w cienkie paski. Z mąki i masła przygotuj zasmażkę. Dodaj ją do gotujących się flaczków. Przypraw solą oraz pieprzem. Gotuj kolejne 5 – 10 minut. Większość

Zdrowy Styl Joanny
Pierś z kurczaka w sosie z cebulą 59

kurczaka dla całej rodziny. Takie danie jest szybkie i banalnie proste w przygotowaniu. Kurczak w ciemnym sosie z cebulą zawiera ciemny sos sojowy i odrobinę koncentratu pomidorowego. Ważne, by mięso i cebula porządnie zrumieniły się na patelni, to gwarantuje ładny kolor i pyszny smak sosu. Jeśli macie ochotę wzbogacić potrawę o inne składniki, możecie tu dodać trochę pieczarek albo posiekanej(...)cebula, opcjonalnie 1-2 ząbki czosnku, 1-2 łyżki sosu sojowego, łyżeczka koncentratu pomidorowego, ok. łyżeczki skrobi ziemniaczanej lub mąki pszennej, sól, pieprz, ulubiona mieszanka przypraw do drobiu lub mięsa, opcjonalnie posiekana natka pietruszki Pierś z kurczaka w sosie z cebulą, przygotowanie: Piersi pokroić na plastry (lub w kostkę). Doprawić i zrumienić z obu stron na niewielkiej ilości tłuszczu (mięso

Lekcje w kuchni
Jak udekorować stół na Wielkanoc? 65

męczyłeś się z wyjęciem całego kremu z misy, koniecznie zaopatrz się w silikonowe łopatki BAKGLAD (od razu kup z tej serii silikonowy pędzelek , jest świetny do smarowania formy, marynowania mięs czy natłuszczania patelni przed smażeniem naleśników!), mała podpórka na spodzie sprawia, że odkładając łopatkę nie zabrudzisz blatu. Ciasto przekładam dżemem (morelowy), przykrywam nasączonym blatem, resztą kremu smaruję całość, dokładam minimalistyczną(...)ziemniaki hasselback i młodą marchewką, całość przygotowuję na jednej formie do pieczenia z grillem KONCIS, dzięki czemu oszczędzam masę czasu! Do przygotowania obiadu zawsze angażuje domowników, mąż zajmuje się mięsem, a ja robię lekką sałatkę z mnóstwem warzyw do obiadu!   Sałatki nigdy nie jest za dużo, dlatego sięgam po największą miskę, jaką mam w swojej szafce kuchennej - będzie

SMYKWKUCHNI
Klopsiki w sosie własnym z marchewką 54

Klopsiki w sosie własnym z marchewką  Dziś prosty obiad z mięsa mielonego , czyli duszone klopsiki w sosie własnym z marchewką . To danie idealne dla całej rodziny. Klopsiki w sosie własnym z marchewką mogą być przygotowane z Waszego ulubionego rodzaju mięsa mielonego. Smaczne będą wieprzowe, drobiowe lub z mięsa mieszanego. Sos możecie zabielić tłustą słodką śmietanką, ale w wersji mniej(...)przepis na pyszny bigos cygański z klopsikami : Kliknij tu, by subsk rybować mój kanał na Youtube Klopsiki w sosie własnym z marchewką, składniki: na pulpety: ok. 500 g mielonego mięsa, ok. 1/3 szklanki bułki tartej i 1/3 szklanki mleka LUB jedna namoczona w mleku i odciśnięta kajzerka, duże jajko, mała cebula i mały ząbek czosnku (drobno posiekane i przesmażone), sól

Lekcje w kuchni
Jogurtowy kurczak curry 70

proszku 1 łyżeczka soli szczypior lub kolendra Sposób wykonania: Do dużej miski wkładamy wszystkie składniki marynaty, mieszamy. Dodajemy umyte i osuszone udka z kurczaka. Mieszamy aby marynata pokryła równomiernie mięso. Tak przygotowane mięso wkładamy do lodówki na kilka godzin. Piekarnik rozgrzewam do 180°C.  Mięso wraz z marynatą wykładamy do naczynia żaroodpornego. Całość wkładamy do piekarnika. Pieczemy przez(...)minut, następnie przekręcamy kawałki mięsa na drugą stronę i pieczemy przez kolejne 40 minut. Po upieczeniu kurczaka posypujemy posiekanym szczypiorkiem lud kolendrą

Qchnia po prostu

Proponowane wyszukiwania