Kluski śląskie z sosem pieczeniowym

Kluski śląskie z sosem pieczeniowym

Kluski śląskie z sosem pieczeniowym

Kluski: · ziemniaki 1 kg · żółtka 1 szt · sól 1 łyżeczka · mąka pszenna · mąka ziemniaczana Sos: · mięso wieprzowe 1/2 kg · cebula 1 szt · olej 2 łyżki · curry 1/2 łyżeczki · sól · pieprz · ziele angielskie 3 szt · listek laurowy 2 szt · kostka rosołowa 1/2 szt · woda 1-2 szkl · mąka pszenna 1-2 łyżeczki · papryka słodka mielona    Kluski:  Ziemniaki ugotować, przecisnąć przez praske do miski, ciepłą ziemniaczana masę wyrównujemy i wyjmuje 1/4 z miski na bok, w to miejsce wsypujemy 3/4 wysokoś... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu przepisy- Milki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.