mięso - 63110 przepisów (strona:567/4208)

Naleśniki "Bolognese" 196

spaghetti, chociaż sos boloński w każdej wersji smakuje genialne. Danie na pewno nie należy do dań szybkich. Sos powinien być gotowany, długo, jak najdłużej, wtedy jest odpowiednio esencjonalny, a mięso mięciutkie i rozpływajaące się w ustach. Przygotowanie naleśników można rozłożyć w czasie i na przykład sos przygotować wcześniej. Naleśniki odsmażane na drugi dzień są jeszcze smaczniejsze, to już prawdziwa poezja(...)mąki orkiszowej jasnej 150 ml mleka 150 ml wody gazowanej 2 jajka M 1/2 łyżeczki soli szczypta pieprzu Składniki na sos: 1 cebula 1 ząbek czosnku 300 g mieszanego mięsa mielonego 1 puszka pomidorów krojonych400g 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera kawałek pora 2 łyżki masła ghee lub olej 1 łyżka ciemnego octu balsamicznego sól, pieprz 0,5 łyżeczki cukru

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Soba z wołowiną i szpinakiem / Soba mit Rindfleisch und Spinat 177

opakowaniu 50-80 g świeżego szpinaku (lub mrożonego ale musi być w liściach) 1 cebula bardzo cienko pokrojona w półplasterki  świeże, grubo krojone zioła - pietruszka, szczypior, kolendra mięso z wywaru, pokrojone w grubą kostkę lub podzielone na większe kęsy (moje było bardzo miękkie) 1. Oczyszczone mięso kroimy na 4 części, wkładamy do garnka, zalewamy 2-ma litrami zimnej wody(...)dodajemy imbir, papryczki, cebulę w łupinie. Gotujemy 2 h na wolnym ogniu. Wyciągamy cebulę, imbir i papryczki, dodajemy resztę składników, oprócz soku z cytryny, gotujemy kolejną godzinę. Wyciągamy mięso, odkładamy; będzie nam potrzebne w późniejszym etapie. Wywar doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny i w razie potrzeby sosem sojowym. Gotujemy jeszcze przez 15 min. Doprawiamy ostrą papryką. 2. Blanszujemy szpinak

Kuchnia Prezydentowej
z grilla w piekarniku na patyku mielone indyka... 264

Składniki: mięso mielone indycze 50 dag, koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka, bazylia 1 łyżeczka, oregano 1/2 łyżeczki, kucharek 1 łyżeczka, papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, olej rzepakowy - ile potrzeba, cebula 1 duża do takich mielonych na patyku mięso powinno być jak najdrobniej zmielone, ja mielone mięso indyka dodatkowo zmiksowałam w pojemniku blendera razem z przyprawami, mięso

W Mojej Kuchni Lubię
Mięsno - śmietanowa tarta z kurkami. 164

Smak uzupełniłam przepyszną pikantną masą mięsno kurkową. Tarta jest cudowna, wspaniała... po prostu musicie spróbować :)  SKŁADNIKI kruche ciasto i masa serowo śmietanowa  z tego przepisu dodatkowo 250g mięsa mielonego wieprzowego lub wołowo- wieprzowego 250g kurek 1 cebula 2 ząbki czosnku 3-4 łyżki sosu tabasco 3 łyżki sosu worchester świeży tymianek świeżozmielony pieprz sól SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Mięso(...)doprawić sosem tabasco, worchester oraz solą, pieprzem i świeżym tymiankiem (lub oregano) do smaku. Przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać czosnek i wymieszać z mięsem. 2. Cebulę posiekać w drobną kostkę. Kurki dokładnie oczyścić, większe pokroić. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek podsmażyć cebulkę doprawioną szczyptą soli, gdy się zeszkli dodać kurki. Smażyć kilka minut. Następnie dodać mięso i smażyć

DefinicjaSmaku
Zupa z porem, pieczarkami i mięsem mielonym 179

Zupa z porem, pieczarkami i mięsem mielonym to pomysł na szybki, pożywny i bardzo smaczny obiad. Do tej zupy obowiązkowo należy dodać serki topione. Dzięki nim zupa będzie lekko kremowa i nabierze charakterystycznego smaku.  Składniki na 4 porcje: 3 średniej wielkości pory (tylko białe części) 300 g pieczarek 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego, np. z łopatki 3 serki(...)topione śmietankowego (razem 300 g) 1 l wrzącej wody sól, pieprz olej Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i przesmażyć mięso. Pod sam koniec smażenia przyprawić je solą oraz pieprzem. Do wysokiego garnka wlać 1 l wody i gdy woda zacznie wrzeć to dodać serki topione. Za pomocą trzepaczki - serki topione rozpuścić we wrzącej wodzie. W międzyczasie pory umyć i pokroić

Ugotować
Roladki schabowe nadziane mięsem mielonym, cukinią i pieczarkami 357

Roladki schabowe nadziane mięsem mielonym, cukinią i pieczarkami to propozycja na niedzielny czy codzienny obiad, ja osobiście uwielbiam kombinować ze smakami i ta propozycja wyszła pyszna. Zresztą spróbujcie sami ;-) Składniki: 6 plastrów schabu bez kości 30 dag mielonego mięsa 1/2 cukinii 2 duże pieczarki 1/2 cebuli 1 łyżka przyprawy do schabu z czosnkiem i majerankiem  RAFEX sól(...)pieprz do smaku Panierka: 2 jajka mąka pszenna bułka tarta olej do smażenia Mięso płuczemy,rozbijamy przez woreczek foliowy na cienkie płaty, oprószamy przyprawą do schabu, solą i pieprzem . Pieczarki i cukinię myjemy, ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach, mieszamy z mięsem mielonym i posiekaną drobniutko cebulką, mieszamy doprawiając solą do smaku.Nakładamy masę mięsną po równo na każdy

Wanilia i Kardamon
Gulasz z szynki z sosem sojowym 191

kostkę 2-3 łyżki sosu sojowego 1 cebula kilka suszonych grzybków liść laurowy ziele angielskie gałązka rozmarynu sól pieprz kminek mielony woda + maka olej do smażenia Sposób wykonania: 1. Mięso pokrojone w kostkę wymieszać z sosem sojowym, odstawić minimum na 30 minut do lodówki. Po tym czasie mięso mocno zrumienić na oleju. 2. W międzyczasie cebulę posiekać, zrumienić na oleju(...)czym zalać gorącą wodą, dodać liść laurowy, ziele angielskie i suszone grzybki. Zrumienione mięso przełożyć do rondelka z gotującą się wodą i przyprawami. Całość dusić do miękkości co jakiś czas uzupełniać wodę w miarę potrzeb. W połowie gotowania dodać gałązkę rozmarynu. 3. Kiedy mięso będzie już miękkie, zagęścić sos - 2 łyżki mąki wymieszać z niewielką ilością wody, wlać do sosu

Kuchnia domowa Ani
Gulasz a'la Strogonow 140

spotkanie z przyjaciółmi. I powiem Wam, że następnego dnia gulasz ten smakuje o wiele lepiej. Gulasz w oryginalnym przepisie jest robiony z wołowiny, ale można go również przygotować z mięsa wieprzowego.   Smacznego!!!   Składniki: 1kg polędwicy wołowej, 0,5 kg pieczarek, 4 duże cebule, 6 ogórków kiszonych, 1 słoik papryki konserwowej (250ml), 6 łyżek koncentratu pomidorowego, sól, pieprz, olej(...)smażenia, 2 łyżki mąki Wykonanie: Mięso opłukać, osuszyć ręcznikiem, pokroić w paski o grubości ok. 1 cm. Podsmażyć. Odstawić na bok. Cebulę, paprykę i ogórki pokroić w paski, pieczarki w ćwiartki. Warzywa podsmażyć i dodać do mięsa, dokładnie wymieszać. Dolać 1,5 l wody i koncentrat pomidorowy. Doprawić solą i pieprzem. Dusić na małym ogniu ok. 1.5 godziny, od czasu

Passion of Cooking
Cukinia faszerowana mięsem mielonym 144

Bardzo lubię cukinię i już dawno miałam zrobić cukinię faszerowaną . Można ją przygotować na wiele sposobów. Ja dziś zrobiłam cukinię z mięsem mielonym i pieczarkami. Pycha. Nawet mój mąż, który nie przepada za cukinią zjadł i poprosił o dokładkę.;-) Składniki: 5 cukinii, 0,5 kg mięsa mielonego, 3 cebule, 3 ząbki czosnku, 0,4 kg pieczarek, 2 pomidory, 3 łyżki(...)wedle uznania), olej do smażenia, sól, pieprz   Wykonanie: Cukinię myjemy, odcinamy końcówki, przekrajamy na pół, wydrążamy miąższ (nie wyrzucamy go). Pieczarki podsmażamy razem z cebulą i czosnkiem. Dodajemy mięso i część miąższu z cukinii. Smażymy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Jak już mięso będzie miękkie dodajemy pomidora pokrojonego w kostkę. Dusimy aż pomidor będzie miękki. Na koniec dodajemy ketchup, koncentrat

Passion of Cooking
Naleśniki po meksykańsku 157

nauczyłam się robić w dzieciństwie. Najczęściej jadłam je z dżemem lub nutellą. Tym razem w ramach projektu „Palcem po mapie” wyruszamy do Meksyku na naleśniki po meksykańsku z mielonym mięsem i czerwoną fasolką. Składniki na farsz: - 1 cebula - 1/2 kg mięsa mielonego - 1 puszka fasolki czerwonej - 1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego - pieprz, sól, czerwona papryka - sos pomidorowy   Składniki(...)gazowanej - szczypta soli - szczypta proszku do pieczenia - olej do smażenia W pierwszej kolejności przygotowujemy farsz do naleśników. Najpierw kroimy cebulę na piórka i smażymy na łyżce oleju. Potem dodajemy mięso i smażymy cały czas mieszając żeby się nie przypaliło i były drobne małe kawałeczki. Jak mięso mamy gotowe to dodajemy do niego odcedzoną i opłukaną czerwoną fasolkę i mieszamy

Kuchenne Wariacje
Cukinia faszerowana mięsem mielonym z pomidorami 147

Sezon na cukinie w pełni zatem u nas w kuchni znowu ona zawitała. Tym razem cukinię faszerowaliśmy mięskiem mielonym Składniki: - 250 g mięsa mielonego z łopatki - 2 cukinie - 1 cebula - 2 łyżki masła - 2 pomidory - 1 łyżeczka miodu - 50 g sera żółtego - przyprawy: pieprz kolorowy Porcja na 2 osoby. Najpierw zaczynamy od farszu – na patelni roztapiamy masło a potem wrzucamy(...)cebulę pokrojoną w kostkę, potem dodajemy mięso mielone, dodajemy sól i pieprz i smażymy do momentu kiedy mięso będzie gotowe. W między czasie robimy sos pomidorowy – w garnku rozpuszczamy masło i wrzucamy obrane i pokrojone w kostkę pomidory, doprawiamy solą, pieprzem, miodem i dusimy. Na koniec można lekko zmiksować używając blender. Gotowe pomidory łączymy z mięsem mielonym. Teraz czas

Kuchenne Wariacje
Szynka wieprzowa ze szparagami na kaszy gryczanej 202

kmin rzymski mielony papryka wędzona świeże listki oregano  świeże listki bazylii tajskiej Szynkę myjemy, odsączamy z wody, po czym kroimy na małe kawałki. Ząbki czosnku drobno kroimy. Polewamy mięso oliwą z oliwek i obtaczamy w niej kawałki szynki. Posypujemy przyprawami: pieprzem, kminem rzymskim, papryką wędzoną oraz drobno posiekanym czosnkiem i odkładamy do lodówki, żeby się zamarynowało. Po wyjęciu mięsa(...)poziomie parowaru. Pojemnik na wodę zalewamy wrzątkiem i włączamy urządzenie na 25 minut. Kaszę gryczaną prażoną przesypujemy do pojemnika na ryż i na 15 minut przed końcem parowania mięsa, zalewamy ją wrzątkiem i układamy na 2 poziom. Pieczarki myjemy, obieramy i kroimy w plasterki, cukinię żółtą podobnie tylko następnie kroimy jej  plastry na ćwiartki. Szparagi płuczemy, suszymy i odłamujemy

Parowar Faceta
Pomidory faszerowane 112

kupić trzeba! :) A że pomidory były duże i twarde to od razu wiedzieliśmy co z nich zrobimy :) Zatem konkrety: 12 dużych twardych pomidorów 2 cebule 500 g mięsa mielonego 200 g brązowego ryżu 2 ząbki czosnku 1 papryka chilli jogurt (175 ml) żółty ser pieprz, sos sojowy, papryka słodka, oregano, bazylia, sól Zaczynamy od pokrojenia w kostkę cebuli. Podsmażamy(...)patelni. Po 2-3 minutach dodajemy mięso mielone, podlewamy sosem sojowym, pieprzymy, mieszamy i zostawiamy na malutkim ogniu. Teraz zaczynamy gotować ryż. Brązowy ryż gotuje się znacznie dłużej od białego, ok. 30 minut. Więc jak ryż będzie się gotował to na malutkim ogniu niech nam dochodzi nasze mięsko z cebulą. A jak już się ugotuje to wrzucamy go na patelnię

Marder&Marder Manufacture
Udka faszerowane szpinakiem, serem i orzechami 125

słów o samej przyprawie. Producent pisze o niej tak: "Szukasz idealnej oprawy dla kurczaka? Wszystko, co najlepsze, aby wydobyć z niego pełnię smaku, zawiera Przyprawa do kurczaka Knorr . Nadaje mięsu drobiowemu nutę pikantności, która wspaniale współgra z ziołowym smakiem i aromatem. Przyprawa, oprócz walorów smakowych, znacząco wpływa na efekt wizualny na talerzu. Równomiernie pokrywa mięso, nadając mu apetyczny, rumiany kolor(...)skomponowana z suszonych składników. Klasyczna przyprawa z majerankiem, papryką i czosnkiem oraz dodatkiem cebuli, imbiru i tymianku będzie idealnie pasować do każdego dania z kurczaka - niezależnie, jaki sposób przyrządzania mięsa wybierzemy." Tyle od producenta. Ja od siebie mogę dodać, że kurczak nie wyszedł tak chrupiący jak te poprzednie udka. Ale w sumie, wnioskując z opisu przyprawy, wcale nie miał taki

Marder&Marder Manufacture
Pieczony schab z kością 115

cytryny, a zioła tłuczemy w moździerzu. Wszystkie składniki marynaty łączymy ze sobą i dokładnie obtaczamy nią schab. Wkładamy w pojemniku do lodówki na noc lub na dłużej. U nas mięso marynowało się 24h. Po tym czasie mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego i bez przykrycia pieczemy około 70-80 minut w 200 stopniach. W połowie czasu mięso odwracamy na drugą stronę(...)upieczeniu mięso wyjmujemy z naczynia i kroimy na pojedyncze kotlety. W rondelku rozpuszczamy esencję do sosu pieczeniowego Knorr w 250 ml wody. Pod koniec gotowania dodajemy do sosu cebulkę pozostałą z pieczenia schabu. Podajemy z czym lubimy. Ziemniakami, frytkami, ryżem, kaszą... Cokolwiek. Sam, bez niczego, też smakuje doskonale. Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail? Wpisz swój

Marder&Marder Manufacture

Proponowane wyszukiwania