Soczysta pieczeń ze schabu na aromatycznej jarzynce z kapusty kiszonej z rodzynkami, żurawiną, miodem,wspaniale prezentuje się na stole,na pewno posmakuje domownikom i gościom, będą
Wanilia i Kardamondżemu porzeczkowego sos z owoców leśnych do deserów np Oetkera Sposób przygotowania 1. Ciasto: Mak wsypujemy na wrzątek i gotujemy około 3 minuty,odcedzamy,mielimy dwukrotnie w maszynce do mięsa. 2. Jajka miksujemy na puszystą pianę z cukrem pudrem,dodajemy mak oraz bułkę tartą wymieszaną z proszkiem do pieczenia i olejek migdałowy,mieszamy delikatnie łyżką aby nie naruszyć struktury piany
Wanilia i Kardamonmoczymy całą noc, odciskamy kroimy na drobniejsze kawałki,wrzucamy do kapusty. 3. Na rozgrzanym oleju przesmażamy pokrojoną w kostkę cebulę z łyżeczką cukru dodajemy również pokrojone w kostkę mięso boczek i kiełbasę i przesmażamy około 20 minut wszystko razem na patelni pod przykryciem, po czym dodajemy do kapusty,i dusimy na wolnym ogniu cały czas mieszając około 1,5 godziny
Wanilia i Kardamoncukrem oraz pieprzem,skrapiamy sokiem z cytryny,dodajemy majonez oraz śmietanę, mieszamy wszytko dokładnie. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki, schładzamy w lodówce. Doskonale komponuje się z ziemniakami i pieczonymi mięsami
Wanilia i KardamonPyszne chrupiące naleśniki i ostre bogate w warzywa nadzienie czegóż chcieć więcej? Szybko, smacznie i fit... Myślę że skusi osoby będące na diecie i nie jedzące mięsa...:) Składniki opakowanie mieszanki MEKSYKAŃSKIEJ np z Hortexu 1 cukinia młoda 1 cebula 2 łyżki masła sól morska do smaku papryka ostra do smaku pieprz kolorowy z młynka do smaku Ketchup paprykowy-(u mnie
Wanilia i Kardamonsmaku Sposób przygotowania Makaron gotujemy w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżeczki oliwy tak jak w przepisie na opakowaniu. Odcedzamy. Sos: Orzechy włoskie rozdrabniamy delikatnie w woreczku foliowym tłuczkiem do mięsa lub wałkiem. Cebulę i czosnek obieramy siekamy drobniutko,szklimy w garnku z dodatkiem oleju, wrzucamy orzechy, całość smażymy 2 minuty cały czas mieszając. Dodajemy rozdrobniony ser wlewamy śmietanę i posiekaną
Wanilia i Kardamonprzyprawę do ryby mieszam w małej miseczce z oliwą z oliwek, tak przygotowaną marynatą nacieram rybkę i wkładam do naczynia żaroodpornego, odstawiam na jedną godzinę do lodówki aby mięso naszło przyprawami. Rozgrzewam piekarnik do 190*c na każdym kawałku ryby kładę po małej łyżeczce bazyliowego pesto,rozsmarowuję i wkładam do piekarnika na 15-20 minut,aż ryba się upiecze
Wanilia i Kardamonprzykryć bawełnianą ściereczką i odstawić obydwa ciasta na 40 minut w ciepłe miejsce. MASA MAKOWA: Suchy mak zalać gorącym mlekiem ,ugotować ,odcedzić i ostudzony zmielić trzykrotnie w maszynce do mięsa, dodać miód,całe jajko cukier oraz bakalie i olejek migdałowy wymieszać. PRZYGOTOWANIE STRUCLI: Ciasto białe podzielić na dwie części rozwałkować na dwa prostokątne placki,z ciasta ciemnego zrobić w rekach
Wanilia i Kardamonwrzącym mlekiem gotować około 10 minut na wolnym ogniu, cały czas mieszając ponieważ ma tendencję do przypalania, po czym odcedzić na sicie, wystudzić i zmielić trzykrotnie w maszynce do mięsa. W rondelku rozpuścić masło wrzucić zmielony mak dodać cukier skórkę pomarańczową oraz orzechy chwilę przesmażyć, wystudzić masę, wbić jajko dodać miód i wymieszać. 2. Ciasto: Mąkę pszenną przesiać na stolnicę
Wanilia i Kardamonwylepić dwie jednakowe duże blaszki do pieczenia wyłożone papierem pergaminowym.Jedną wsadzić do nagrzanego piekarnika do 180*c i piec 15 minut. Masa orzechowa: Orzechy lekko rozdrobnić tłuczkiem do mięsa-nie na miazgę! w rondelku roztopić margarynę z cukrem wsypać orzechy dodać miód i na wolnym ogniu mieszając gotować około 10 minut,gorąca masę wylać na jedną wylepioną część ciasta
Wanilia i Kardamonserki topione (szynka, papryka, pieczarki, naturalny - do wyboru) 2 duże śmietany - 18% 1 duża cebula przyprawy (papryka ostra, bazylia, majeranek, tymianek, oregano, sól, pieprz) dodatkowo - makaron spaghetti Makaron gotujemy. Mięso kroimy w kostkę,cebulke drobno siekamy i przysmażamy. Dodajemy śmietany, w której roztapiamy serki. Przyprawiamy, dodając dużą ilość zwłaszcza majeranku i oregano. Podajemy do makaronu. Pychota. Smacznego
ChilliJemyDzisiaj chciałam przedstawić Wam propozycję na szybki obiad, który można zrobić z mięsa (kurczaka), który pozostał po wcześniej przygotowanej zupie (u mnie była to ogórkowa ):) Łatwo, szybko i przyjemnie :) Podajemy z ryżem lub ziemniakami. Składniki: 1-2 udka z kurczaka (wcześniej ugotowane w zupie) 2 szklanki bulionu z zupy, bądź zwykła woda duża cebula 2 łyżki suszonej
ChilliJemyŁatwy i szybki obiad :) Chętnie zje i dziecko (w końcu to spaghetti ), jak i mąż, który uwielbia mięso :) Składniki: opakowanie szpinaku w brykiecie (ok450g) 2 pomidory ok 30g żółtego sera podwójna pierś z kurczaka 3 ząbki czosnku oliwa sól i pieprz do smaku opakowanie makaronu spaghetti Przygotowanie: Makaron ugotować al dente. Na rozgrzaną oliwę wrzucić posiekany drobno czosnek
ChilliJemyPieczarki obieramy i kroimy w ósemki. Siekamy drobno cebulę. Schab obsmażamy z każdej strony na maśle, dodajemy drobno pokrojone grzyby, pieczarki i cebulę. Bulionu z grzybów nie wylewamy. Zalewamy mięso wodą i dusimy 5 minut. Schab wyjmujemy i pieczemy przez godzinę w 180stopniach, podlewając winem (jeśli nie używamy wina, to sosem własnym), aby nie był suchy. Po upieczeniu zawijamy
ChilliJemyszklanki maki pszennej 160ml gorącej wody pół łyżeczki soli 2 łyżki oleju garstka rzeżuchy 2 łyżki koncentratu cebula 2 pomidory 2 marchewki schab pieczony ok 20dag (może być inne mięso wg upodobania) papryka żółty ser ketchup pikantny sól, pieprz, bazylia Przygotowanie: Mąkę wymieszać z solą, dodać wodę i olej. Połączyć drewnianą łyżką, po czym ugniatać ręcznie przez ok 5 minut
ChilliJemy