chilli, pieprz cayanne lub imbir, my dzisiaj zostajemy przy hot lightowej wersji curry :) Nakładać, szamać i cieszyć się orientalnym smakiem wegańskiego curry, w którym nawet mięsożerca nie odczuje braku mięsa, bo jest takie przepyszne i wyborne. Wiemy, co piszemy, bo sami przetestowaliśmy :) Życzmy smacznego! HOPLA! Maugo&Paszko
Bananowe Polegrillowy :). Przygotowałam dwa rodzaje bardzo aromatycznych szaszłyków, a poniżej przedstawiam przepis na te z ziołowymi kotlecikami. Inspirowałam się kolorową kuchnią Bliskiego Wschodu, gdzie bardzo popularne są grillowane kebaby z mięsa mielonego. Szaszłyki podałam z sosem czosnkowym: przepis . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach
Przepisy AleksandryPowiedzmy sobie szczerze: może ta zupa nie wygląda najpiekniej..., może kolor nie jest najciekawszy, ale uwierzcie mi, smakuje po prostu świetnie! :) Ugotowana tylko na lekko zrumienionej cebulce, bez mięsa, jest esencjonalna i aromatyczna, dzięki dodanym przyprawom. Główne składniki zupy to bób i ziemniaki, których po ugotowaniu połowę zabieram z garnka, resztę zupy blenduję na gładko i z powrotem wrzucam zabrane
Słodko-Słony Świat Ilonypokroić. Wycisnąć sok z cytryny kurczaka, cebulę, czosnek, imbir, 1 łyżkę soku z cytryny, kumin, pieprz cayenne i 1 łyżkę oleju dokładnie wymieszać resztę oleju rozgrzać na patelni i mięso kurczaka podsmażyć 5-6 minut. Dodać przecier pomidorowy, wymieszać i krótko poddusić. Podlać mlekiem kokosowym i dusić pod przykryciem następne 4-5 minut. Sos doprawić pieprzem cayenne, sokiem z cytryny
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!mąki 1 litr mleka 1 jajko łyżeczkę skórki z cytryny i limonki gruby cukier do dekoracji 2 łyżeczki cukru Wykonanie: Sadło oczyścić z osłonki przekręcić przez maszynkę do mięsa o drobnych oczkach. Z mąki i mleka zagniatamy ciasto. Po wyrobieniu łączymy z mielonym sadłem, dodajemy startą skórkę z cytryny, limonki które rozcieramy razem z cukrem. Bardzo dokładnie wyrabiamy ciasto napowietrzając
kgwjanczewotłuszczem i wysypanego bułką tartą. Zapiec w nagrzanym piekarniku ok. 40 min w 180 stopni. Wyjąć na duży talerz, odwracając formę do góry nogami. Podawać z pieczonym mięsem
pieprzny smaczekprzygotowania: 1. Pierś z kurczaka podzielić na 4 porcje. Lekko roztłuc i posypać solą oraz pieprzem. 2. Na każdą porcję ułożyć plaster sera i szynki. 3. Zawinąć roladki 4. Mięso zamoczyć w rozbełtanym jajku i obtoczyć w bułce. 5. Smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu na małym ogniu
A Ty Smakuj Mniepizzy, o powalającym smaku i sycąca na długie godziny. -> Przepis na ciasto <- farsz: -3 łyżki oliwy z oliwek – Passata -cebula -kilka ząbków czosnku -500 gramów mielonego mięsa -papryka -garść zielonych oliwek -sól, pieprz -świeże zioła -mozzarella Zagniatamy ciasto na pizzę. W czasie kiedy ciasto rośnie przygotowujemy farsz. Właściwie, do calzone możemy dodać co tylko chcemy. Możemy przygotować
Bon Ton ItaliaPyszne, bezmięsne leczo, które robi się błyskawicznie. Ma lekko słodki posmak dzięki ananasowi. Można podać je jako samodzielne danie albo z ryżem, czy jako dodatek do mięsa. Jedna porcja to tylko 134 kcal. Składniki (3 porcje): pół puszki ananasa spora cukinia (350 g) 2 papryki czerwone cebula 250 g passaty pomidorowej 4 łyżki soku z ananasa sól, pieprz, pieprz kolorowy
e-PrzepisyKulinarnepudru do smaku Dekoracja: szczypta cynamonu na każdą porcję świeże listki mięty, do każdej porcji świeże truskawki około 40 sztuk Uwaga: ziemniaki należy przepuścić przez praskę/maszynę do mięsa, jesli nie posiadacie tych urządzeń kuchennych nic nie stoi na przeszkodzie by sobie poradzić w inny sposób, na przykład: - najpierw utłuc ziemniaki dokładnie tak jak na puree, a następnie małą
KreatywnePinySmaczne, szybkie w wykonaniu kotleciki mielone. Składniki: 40 dag mięsa wieprzowego mielonego, 2 łyżki wody, ½ łyżeczki mielonej słodkiej papryki, ¼ łyżeczki mielonego imbiru, sól do smaku, pieprz do smaku, mąka do panierki, olej do smażenia. Wykonanie: Z podanych składników przygotować mięsną masę . Formować małe kuleczki, obtaczać w mace, smażyć na gorącym oleju
Tradycyjna KuchniaBoczek i podgardle podsmażamy. Dodajemy podsmażoną cebulę, sól, pieprz, ząbki czosnku i resztę przypraw. Dusimy na wolnym ogniu do miękkości. Wkładamy wątrobę, zagotowujemy. Tak przygotowane mięso mielimy dwa razy, dodając na przemian masło, kawałki bułki oraz listki rozmarynu. Do masy dodajemy jajka, sól, pieprz i gałkę. Formę wykładamy plastrami boczku. Do tak przygotowanej formy nakładamy masę. Pieczemy
Bon Appetit Małgorzatyczosnek, pieprz, sól) Na sos - humus paprykowy primavika - kilka łyżek jogurtu - kilka listków posiekanej bazylii - kilka łyżek sezamu Przygotowanie : Szpinak podsmażyć z czosnkiem, zmielić (blenderem, maszynką do mięsa) razem z ciecierzycą dodać przyprawy, piec ok 40 minut lub jak zaczną się rumienić, podawać z sosem
zdrowa vege kuchniataka prosta sprawa. Jeden, drugi, trzeci sklep rzeźnicki i nic, dopiero w czwartym udało się zamówić wołowy ozór. Gdy go odebrałam mina mi zrzedła. To nie kawał mięsa, wątróbka, czy skrzydełka, tylko długie i dziwne coś. Instrukcja obróbki nakazywała wycięcie ślinianek, ni jak nie wiedziałam gdzie one są, nawet niezawodne google nie podpowiedziało mi co takiego mam wyciąć
Jadło i czytadłoPierś kurczaka myjemy i nacieramy ziołami prowansalskimi, ostrą papryką oraz solą. Wstawiamy do lodówki. Najlepiej będzie, kiedy pierś zamarynuje się kilka godzin wcześniej, aby dobrze przeszła przyprawami. Tak przygotowane mięso pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym na 200 stopni. Upieczonego kurczaka odstawiamy do ostygnięcia. Pestki dyni prażymy na patelni bez użycia tłuszczu. Odstawiamy do ostygnięcia. Sałatę myjemy i osuszamy
My Chcemy Jeść