mięso - 63110 przepisów (strona:2124/4208)

Prosty bigos z kiszonej kapusty z kiełbasą i suszonymi grzybami 237

grzybami Dziś polecam Wam przepis na mój ukochany bigos z kiszonej kapusty z kiełbasą i suszonymi grzybami. Nie jest to tradycyjna wersja bigosu. Do tej tradycyjnej dodaję dodatkowo m.in. mięso wieprzowe i gotuję go o wiele dłużej. Ale ta dzisiejsza wersja z dużą ilością pysznej kiełbasy też zachwyca smakiem. Dowodem na to jest… pusty garnek Bigos był tak pyszny

Słodkie okruszki
Żytnie ciasteczka kokosowe 188

umieścić w dużej misce i zagnieść ciasto, Z ciasta urywać kawałki wielkości orzecha włoskiego i formować kulki, Kulki rozłożyć na blasze do pieczenia, każdą kulkę delikatnie spłaszczyć tłuczkiem do mięsa Ciastka piec w 180 stopniach około 20 minut do zarumienienia. Artykuł Żytnie ciasteczka kokosowe pochodzi z serwisu tyfranbox

tyfranbox
Królik pieczony 195

Czasami warto urozmaicić jedzenie mięsem z królika. Jest dość delikatne i bardzo proste do pieczenia. Co potrzeba: 1 królik o wadze 1,3 kg- 1,4 kg, 4 łyżki oleju rzepakowego, 4 gałązki rozmarynu, 4 ząbki czosnku, Co potrzeba do natarcia królika: Sól, pieprz, czosnek granulowany, oregano, ostra papryka Wykonanie: Królika obsypujemy przyprawami z każdej strony, delikatnie wcieramy, zostawiamy

Bułka z Chlebem
Omlet z pesto 171

Inni utrzymują, że słowo pochodzi od francuskiego, „amelety”, co oznacza ostrze, opisujące długi, płaski kształt omletu. Omlet można podawać na różne sposoby, słodko, słono z owocami czy mięsem. Zapraszam na mój nocny omlet. 👥 – 1 ⏰ – 10 minut 🥩 – ❌ Składniki 2 jajka 3 łyżki mleka 10 g parmezanu 0/5 chili 10 g masła Sól Pieprz świeżo zmielony Sezam

RafalCook
Niewiarygodnie pyszna zapiekanka ziemniaczana. Znika ze stołu jako pierwsza! PRZEPIS 10655

odwraca i ponownie piecze do zrumienienia. Wymaga to jednak dużej wprawy. We Francji można kupić specjalne foremki, które ułatwiają całą operację. Zapiekanka świetnie sprawdza się jako dodatek do pieczonych mięs i ryb. Artykuł Niewiarygodnie pyszna zapiekanka ziemniaczana. Znika ze stołu jako pierwsza! PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska
Podsumowanie 2019 i plany na 2020 134

niezwykle smaczna i różnorodna. Najsmaczniejsze w 2019 W 2019 roku największą popularnością cieszyły się proste, domowe zapiekanki, banalna surówka z czerwonej kapusty i pyszne jajka faszerowane awokado. Pieczeń z mięsa mielonego Zapiekanka makaronowa w cieście Pie z kurczakiem i porem Jajka faszerowane awokado Surówka z czerwonej kapusty Plany na 2020 Najważniejszy plan na ten rok to przede wszystkim wrócić

Codzienne Gotowanie
Baba ghanoush 108

jedno z najpopularniejszych potraw kuchni arabskiej. Głównym składnikiem jest miąższ pieczonego bakłażana, pasta tahini i przyprawy. Baba ghanoush najczęściej podaje się z pitą, jako danie główne oraz z dodatkiem mięs i warzyw. Może być w formie dipu lub pasty kanapkowej. Smak tej pasty nie każdemu przypadnie do gustu, osobiście nie jestem jej wielką fanką, chociaż niektórzy ją uwielbiają. Jeśli jeszcze

Oryginalny smak
Golonka w aromatycznym sosie 410

Wolno gotowana golonka zapieczona w pysznym i prostym sosie na bazie keczupu i musztardy. Pyszna, mięciutka i krucha, a mięso z łatwością odchodzi od kości. Tak przygotowana golonka zasmakuje każdemu.  Na 3 porcje 3 peklowane golonki z kostką 2 średnie marchewki pól małego selera 2 male pietruszki 2 duże opalone cebule 4/5 kulek ziela angielskiego 3 liście laurowe kilka

Andzia Pichci
Kurczak z patelni ala diavola 157

diavola, chicken ala diavola, czyli kurczak diabelski to włoski sposób na kurczaka. We włoskiej kuchni alla diavola lub al diavolo to termin, który określa zarówno żywy ogień podczas grillowania mięsa na rozgrzanych węglach, ale także „diabelski sposób”na pikantność potrawy poprzez dodanie świeżego lub suszonego czerwonego chili, czarnego pieprzu i octu. Wszystko to powoduje, że kurczak ma niepowtarzalny smak

Bernika - moj kulinarny pamietnik
SEROMAKOWIEC 497

stopni.  Mak przelewam wrzątkiem, wrzucam do garnka i zagotowuję. Gotuję 2-3 minuty, odsączam i studzę. Mielę mak z dodatkiem cukru w maszynce (może być ta do mielenia mięsa). Masło roztapiam, rodzynki zalewam wrzątkiem, orzechy włoskie drobno siekam. Dodaję jajka, roztopione masło i bakalie. Mieszam razem i wykładam na spód z kruchego ciasta. Oddzielam białko od żółtek. Białka ubijam

W kuchni Karmel-itki
Surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy i ogórków kiszonych 133

Nowy Rok rozpoczynamy przepisem na surówkę. Surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy i ogórków kiszonych to przepis łatwy, szybki i bardzo smaczny. Idealny dodatek praktycznie do wszystkich mięs, czy ryb. Kapusta pekińska to bardzo wdzięczny produkt do stworzenia surówek. Świetnie łączy się praktycznie ze wszystkimi warzywami i to zarówno tymi świeżymi, jak i przetworzonymi. Z drugiej połowy kapusty możecie przygotować

PatiGotuje
Sałatka meksykańska -Burrito 179

Pyszna i kolorowa sałatka,z mięsem i z fasolą-na każdą imprezę lub po prostu na kolację-polecam

Swojskie jedzonko
BOGRACZ 160

Wykonanie:              Do garnka wkładamy pokrojony w kostkę boczek, podsmażamy, aby wytopił się tłuszcz. Nastepnie dodajemy pokrojone w dużą kostkę mięso. Obsmażamy je z wszystkich stron po czym dodajemy pokrojoną cebulę. Dorzucamy ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, sproszkowane  papryki  i zalewamy całość bulionem (jeśli nie mamy - wodą). Gotujemy na małym ogniu

Walijskie Pichcenie
Przykładowy jadłospis na 2000 kcal 133

urozmaicone. Pamiętaj, że jadłospis jest tylko przykładem, każdy człowiek ma inne parametry i inne potrzeby żywieniowe, które może zapewnić tylko indywidualnie dobrana dieta. Mała uwaga! Poniższy jadłospis zawiera mięso, jaja, gluten oraz nabiał. Ale spokojnie, wkrótce pojawią się również jadłospisy dla osób na diecie wegetariańskiej, wegańskiej i bezglutenowej. Pamiętaj, aby: pić min. 1,5-2l wody dziennie codziennie się

Kuchnia Ellie