mięso - 63110 przepisów (strona:1002/4208)

Risotto z kurczakiem, warzywami i grzybami leśnymi 224

garść suszonych grzybów leśnych sól, świeżo mielony pieprz WYKONANIE Kurczaka umyć, pokroić w kostkę, przełożyć do głębokiej patelni, skropić oliwą i przyprawić solą i pieprzem. Smażyć do momentu, aż mięso nie będzie surowe. Papryki umyć, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Cukinię również umyć i pokroić w kostkę, po czym wrzucić warzywa do mięsa, wlać 1/2 szklanki wody, nałożyć(...)rozciąć i wsypać ryż do garnka, zalać koncentratem bulionu drobiowego, dodać suszone grzyby i gotować, aż ryż nie będzie twardy. W razie potrzeby dolać wody. Ugotowany ryż przełożyć do mięsa i warzyw, wymieszać i doprawić świeżo mielonym pieprzem. Uwagi: Grzyby leśne można również zastąpić pieczarkami. #krakus, #smacznieiszybko

Passions hobbies life
Pulpety z indyka w sosie pomidorowym 228

Składniki: 1 kg mięsa z udźca indyka 2 cebule 3 ząbki czosnku 1 łyżka oregano 1 łyżka ziół prowansalskich 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka mielonego pieprzu ziołowego 2 łyżki sosu sojowego 2 jajka 6 łyżek bułki tartej 500 ml bulionu warzywnego 500 ml przecieru pomidorowego 1 mały koncentrat pomidorowy olej do smażenia cebuli 1/2 łyżeczki cukru sól(...)Sposób wykonania: Cebulę kroimy w drobną kostkę i szklimy na oleju. Pod koniec smażenia dodajemy zmiażdżony czosnek. Mięso mielimy a następnie dodajemy do niego przesmażoną cebulę, jajka, bułkę tartą, sos sojowy, oregano, paprykę w proszku, pieprz i sól. Wszystko razem wyrabiamy ręką na jednolitą masę. Zmoczonymi w zimnej wodzie rękoma formujemy niewielkie kulki. Na patelni rozgrzewamy olej a następnie wykładamy

Qchnia po prostu
Placek z kurczakiem, pieczarkami i serami 180

Bardzo szybki i smaczny pomysł na obiad lub kolację. Zapieczone w jajku i serze mięso z kurczaka jest bardzo aromatyczne i kruche.  500 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do mięsa Słodka czerwona papryka Czosnek granulowany Sól Pieprz 2 jajka 150 g żółtego sera 100 g sera feta 1 cebula 5 pieczarek 3 łyżki świeżej natki pietruszki Filet(...)piersi kurczaka kroimy w kosteczkę. Przyprawiamy przyprawą do mięsa, solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym, słodką czerwoną papryką. Cebulę kroimy w kosteczkę, pieczarki w pół plasterki. Żółty ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach, ser feta kroimy na małe kawałki. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Dodajemy natkę pietruszki oraz wbijamy jajka. Ponownie mieszamy, aż całość połączy się z jajkami. Masę wylewamy

VioletoweKucharzenie
Zapiekanka Makaronowa z Mięsem Mielonym i Pomidorami 151

SKŁADNIKI: 400g mięsa mielonego 1,5 cebuli średniej wielkości 1 puszka pomidorów zwykłych 1 puszka pomidorów z czosnkiem 300g makaronu rurek lubella 200g sera żółtego sól pieprz 1łyzka masła 1łyżeczka płaska cukru WYKONANIE: 1.Makaron gotujemy według przepisu. 2.Na patelni rozgrzewamy masło, smażymy cebulę, dodajemy mięso mielone. 3.Gdy mięso się usmaży doprawić solą i pieprzem. 4.Dodać pomidory krojone z puszki

Dziś Ja gotuje
Schabowe pierożki z mun 311

pierożki, stąd moja nazwa tych  kotletów. SCHABOWE PIEROŻKI Z MUN Składniki: 4 porcje schabu na kotlety 2 ząbki czosnku bułka tarta jajko smalec do smażenia farsz: 200 g mięsa mielonego garść grzybów mun 1/2 pora sos sojowy i pieprz do smaku  Przygotowanie:  Schab rozbijamy tłuczkiem do mięsa dość cienko. Posypujemy trochę solą , pieprzem  oraz czosnkiem przeciśniętym(...)przez praskę. farsz: Grzyby mun moczymy, a następnie kroimy w cienkie paski. Obsmażamy je na odrobinie oleju.  Pora kroimy w pióra. Mięso mielone (surowe) łączymy z obsmażonymi grzybami oraz porem, przyprawiamy 1 łyżką sosu sojowego i odrobiną pieprzu. Na środku kotletów układamy farsz i składamy kotleta na pół, boki spinamy wykałaczkami, aby farsz nie "uciekł". Kotlety przypominają trochę pierożki

Bon appetit mon amie
Nadziewane mięso mielone czyli oszukane zrazy 221

Bardzo lubię zrazy, najlepsze robi oczywiście moja mama. Ostatnio na kilki blogach widziałam przepisy na zrazy z mięsa mielonego. Spodobał mi się ten pomysł i postanowiłam zrobić swoją wersję i podałam je z pure ziemniaczanym. Składniki 500 g mięsa wołowego 1 mała cebula mały kawałek boczku musztarda rosyjska 1 mała sucha bułka 1 jajko 1/2 czerwonej papryki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)Bułkę namaczamy w wodzie na około 30 minut. Następnie odciskamy z nadmiaru płynu, dodajemy do mięsa. Wbijamy jajko, dodajemy łyżeczkę świeżego tymianku, łyżeczkę majeranku, doprawiamy pieprzem, solą i słodką papryką. Całość dokładnie mieszamy, następnie dzielimy na 6 części. Rozpłaszczamy je na blacie. Smarujemy musztardą, układamy po kawałku boczku, cebuli i papryki, następnie formujemy całość w roladkę i obtaczamy w mące

Delusional Trine
Pulpety w sosie koperkowym 177

tego sosik ze świeżego koperku <3 Nie wiem jak Wy, ale ja jestem sosiarą i makaroniarką :D A Wy? Macie jakiś nałóg smakowy? :) Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego 2 cebule 4 łyżki bułki tartej 1 jajko 3 łyżki śmietany 12% 1 ząbek czosnku pęczek kopru sól pieprz Vegeta(opcjonalnie) Przygotowanie : Do mięsa mielonego dodajemy jedną obraną(...)startą na tarce o średnich oczkach cebulę . Do masy dodajemy bułkę tartą i jajko . Całość solimy i pieprzymy do smaku, a następnie formujemy z mięsa kuleczki. Kuleczki podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Cebulę oraz czosnek siekamy drobno i smażymy na szklisty kolor . Pulpety gotujemy z cebulą, czosnkiem i dodatkiem wody, do czasu aż będą zupełnie miękkie. Pulpety wyjmujemy, przygotowujemy

Domowa Kuchnia u Mamy
Cukinia faszerowana mięsem mielonym i ryżem :) 196

Gulasz  z cukinią już był . Pora , by cukinia odgrywała główną rolę :) Zapiekana cukinia jest krucha  a zarazem rozpływająca się w ustach :)  Zapraszam na faszerowaną cukinię mięsem mielonym i ryżem.  :) Składniki: 2 średnie cukinie 200g mięsa mielonego 200g ugotowanego ryżu 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 średnia cebula pokrojona w drobną kostkę 2 średnie ząbki czosnku drobno posiekanego(...)Sól, pieprz, tymianek Posiekana świeża natka pietruszki Oliwa Przygotowanie: Cukinie umyć, przekroić na pół i wydrążyć . Cebulkę i czosnek podsmażamy na oliwie na złoty kolor . Do podsmażonej cebulki dodajemy mięso i smażymy ok 5 min, po czym dodajemu ugotowany ryż i wydrążony środek cukinii. Chwilkę podsmażamy i dodajemy 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego, doprawiamy solą i pieprzem oraz odrobiną suszonego tymianku

Domowa Kuchnia u Mamy
Krokiety z pieczarkami, kapustą kiszoną i mięsem mielonym 178

kapustą i grzybkami . A jak by tak dodać jeszcze mięsko mielone? Wiecie co, wyszły rewelacyjne ! Polecam :) Składniki : Na ciasto nalesnikowe: Znajdziesz na moim blogu :) Farsz : 0,5 kg mięsa mielonego 30dag kiszonej kapusty 40 dag pieczarek 2 jajka 1 cebula 1 ząbek czosnku Sól, pieprz Bułka tarta Olej Przygotowanie: Smażę cienkie naleśniki ( ok 0,5 cm ) Kapustę kiszoną obgotowuje, odsączam(...)obieram, kroję na mniejsze kawałki i podsmażam na patelni . Gdy z pieczarek wyparuje woda, dodaję drobno posiekaną cebulkę i smażę ok 5 min na wolnym ogniu. Odstawiam do wystygnięcia. Mięso mielone smażę z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Również odstawiam do przestygnięcia. Następnie kapustę , mięso mielone oraz pieczarki z cebulą wrzucam do misy, dodaje jedno jajko , przyprawiam solą i pieprzem. Wszystko

Domowa Kuchnia u Mamy
Cordon bleu chicken czyli Szwajcar z serem 218

Składniki dla 4 osób: - 4 filety z piersi kurczaka - 4 plastry żółtego sera - 4 plastry szynki - sól - pieprz - olej  Panierka: - mąka - jajko - bułka tarta Dodatkowo: - wykałaczki 1. Mięso umyć, osuszyć. Każdy kotlet nakrywamy folią do żywności i delikatnie rozbijamy tłuczkiem tak aby nie poprzerywać włókien mięsa, kotlet powinien być duży i płaski po rozbiciu,a co najważniejsze w całości(...)stron oprószamy go solą i pieprzem, nadziewamy szynką oraz serem i składamy mięso na połowę. Boki spinamy wykałaczkami. 2. Gotowe kotlety kolejno panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na głębokim tłuszczu, temperatura nie powinna być zbyt wysoka ok. 120-130 stopni, bo z każdej strony kotlet potrzebuje 5 minut obsmażania. Następnie odsączamy go na ręczniku papierowym i podajemy

Apetyczna babeczka
Zupa spaghetti z klopsikami 265

Przepisy Thermomix. Zupa spaghetti z klopsikami. Składniki na klopsiki: 300 g mięsa wołowego 2 łyżki świeżych ziół (oregano, bazylia, tymianek) sól, pieprz do smaku Składniki na zupę: 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka masła klarowanego 1 marchewka 1 papryka 50 g makaronu spaghetti 500 ml sosu pomidorowego 600 ml wody sól, pieprz 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka wędzonej(...)papryki w proszku   Przepisy Thermomix. Zupa spaghetti z klopsikami. Wykonanie: Mielone mięso doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy posiekane zioła, dokładnie mieszamy. Z mięsa formujemy małe kuleczki. Do naczynia Thermomix dajemy cebulę i czosnek. Siekamy czas 10s/obr.5 . Dodajemy paprykę i marchewkę (ja marchewki nie dodałam tylko pokroiłam na talarki i taką dodałam do naczynia). Siekamy czas 15s/obr.4 . Dodajemy masło

Themo przepisy
Sznycle z indyka w migdałowej panierce 200

wiecie, lubię mięso z indyka i często przygotowuję na różne sposoby. Dzisiaj przygotowałam sznycle z indyka w panierce z dodatkiem rozdrobnionych płatków migdałowych. Jak smakują? To już musicie sami ocenić, kiedy je zrobicie. Składniki: 4 sztuki sznycli z piersi indyka 3 łyżki płatków migdałowych 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki mąki pszennej (brak na zdjęciu) pieprz świeżo zmielony masło klarowane(...)jajka sól Wykonanie: Mięso umyłam, osuszyłam papierowym ręcznikiem. Każdy sznycel włożyłam między płaty folii spożywczej i delikatnie rozbiłam tłuczkiem. Mięso posoliłam, oprószyłam świeżo zmielonym pieprzem i odstawiłam na kilka minut do lodówki. Przygotowałam panierkę: Do miseczki wsypałam mąkę. Jajka rozkłóciłam. Posiekałam płatki migdałowe i wymieszałam je z bułka tartą. Na dużej patelni rozgrzałam 3 łyżki masła klarowanego. Sznycle obtoczyłam najpierw

Kuchnia u Krysi
roladki schabowe z prawdziwkami i mozzarellą 207

plastrów schabu 1 cebula 500 g prawdziwków 3 łyżki startej mozzarelli ząbek czosnku łyżeczka słodkiej papryki sól pieprz olej  5-6 ziarenek ziela angielskiego  2 liście laurowe Mięso rozbić przez woreczek. Trzy łyżki oleju wymieszać z solą, pieprzem, papryką i startym czosnkiem. Natrzeć plastry mięsa z obu stron. Odstawić.  Grzyby oczyścić, opłukać i pokroić w cienkie plasterki(...)Cebulę posiekać. Na odrobinie oleju podsmażyć grzyby z cebulą, posolić i doprawić pieprzem. Rozsmarować farsz grzybowy na każdym plastrze mięsa. Na wierzch położyć po trochę mozzarelli i zwijać w roladki. Można owinąć je bawełnianą nitką, żeby się nie rozwijały. W rondlu o grubym dnie rozgrzać kilka łyżek oleju. Wrzucać roladki i szybko obsmażyć na złoto z każdej strony. Następnie podlewać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kolorowy sos do makaronu z kurczakiem 396

kroimy w kosteczkę. Doprawiamy według uznania solą, pieprzem, ostrą czerwoną papryką oraz liściem lubczyku. Czerwoną cebulę kroimy w piórka, paprykę w długie, cieniutki paseczki. Warzywa przesmażamy na patelni. Dodajemy mięso i dusimy kilka minut (aż mięso zmieni kolor, a warzywa zmiękną). Na patelnię wlewamy wodę i całość dusimy na wolnym ogniu. Dodajemy kukurydzę i keczup. Brokuł gotujemy do miękkości(...)osobnym garnku, odcedzamy. Na końcu do mięsa dodajemy brokuł oraz kawałki serka topionego. Doprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką. Dusimy do momentu, aż sos zgęstnieje. Podajemy z ulubionym makaronem. Obsypujemy natka pietruszki

VioletoweKucharzenie
Keto gołąbki czyli jak nie zjeść za dużo węglowodanów w obiedzie 542

czasu do czasu lubię sobie pozawijać kapustę. Wybór wtedy pada na gołąbki. Nie przepadam za węglowodanami w diecie więc zrobiłam zmodyfikowane gołąbki. Składniki: 1 główka kapusty 500 g mięsa( dowolnego) 10 g cebuli 10 g babki jajowatej(opcjonalnie, jeśli farsz będzie zbyt wodnisty) sól, pieprz, majeranek Przygotowanie : Mięso mielę przez maszynkę, wraz z cebulą, doprawiam do smaku, jeśli jest(...)liście kapusty. Dno naczynia żaroodpornego wykładam liśćmi, które pozostały, przekładam gołąbki i przykrywamy kapustą. Zalewa wrzątkiem do górnego poziomu i piekę około 45-70 min( w zależności od mięsa) w piekarniku w 180 st. Na sos: przecier pomidorowy bazylia, oregano, majeranek, liść laurowy, ziele angielskie, czosnek niedźwiedzi, sól, pieprz mąka kokosowa(opcjonalnie) Przygotowanie : Gotuję wodę, dodaję przyprawy i przecier. Jeżeli

Oka w rosole czyli KaFka gotuje