W tym roku chciałabym przyrządzić więcej dań z użyciem szybkowara, dlatego też postanowiłam przygotować rwaną wieprzowinę. Pulled pork to wieprzowina, która rozpływa się w ustach. Delikatne
UgotowaćSkładniki: filet z indyka około 50 dag żółty ser około 15 dag pieczarki 10-20 dag, ewentualnie papryka oliwa do smażenia jajko do panierowania bułka
Proste PotrawyPrzedstawiam pyszną, soczystą, rozpływającą się w ustach, aromatyczną szynkę. Jeśli ktoś spróbuje jej chociaż raz, od razu się zakocha !:)Przepis znaleziony na Wielkim
Czerwona Porzeczkatrafiają w nasze serca. Dlatego chciałabym zaproponować Wam dzisiaj ich zdrowszą, wytrawną wersję, z mąki orkiszowej, z pysznym mięsnym, meksykańskim farszem. Proste, sycące i niesamowicie smaczne! Świetne na rodzinny obiad, czy na wynos do pracy lub szkoły. Rewelacyjnie smakują zapieczone z serem w piekarniku. Do roboty! Składniki na naleśniki (ok. 12-14 sztuk): – 500ml wody – 250g mąki orkiszowej(...)bazylii – 1/2 łyżeczki papryki ostrej – 2 szczypty pieprzu *opcjonalnie: kilka kropli tabasco, szczypta pieprzu cayenne Cebulę i chili drobno kroimy i podsmażamy na oleju w głębokim garnku. Mięso, pomidory oraz koncentrat dodajemy do garnka i gotujemy pod przykryciem ok. 15 minut od czasu do czasu mieszając. Następnie dodajemy przyprawy, fasolę oraz kukurydzę i gotujemy następne 7 minut
Be Fit Be StrongSezon na cukinie w pełni, więc aż żal byłoby tego nie wykorzystać. Na pierwszy ogień poszła cukinia faszerowana mięsem mielonym. To sycący i pyszny pomysł na obiad, który wbrew pozorom nie jest trudny do wykonania. U nas tak zasmakował, że gościł na stole dwa dni pod rząd. Składniki na porcje dla 2 osób: (inspiracja przepisem z bloga " Nasze życie
Simply FoodFrytki z cukinii to doskonała alternatywa dla ziemniaków. Smaczne, kruche, w chrupiącej panierce idealnie sprawdzą się jako samodzielna przekąska jak i część sytego obiadu. Polecam wszystkim
upichconaPyszne, aromatyczne i miękkie kawałki schabu otulone sosem kremowo-koperkowym. Po za tym poniższe danie idealnie komponuje się z serkiem naturalnym. Pycha! Warto dodać, że duszone
UgotowaćDo przygotowania gołąbków używamy najczęściej liści kapusty, a ja tym razem zrobiłam gołąbki w papierze ryżowym. A dodatkiem był pyszny sos pomidorowo-śliwkowy.Składniki: papier ryżowy
Proste PotrawyCiepłe posiłki to skrajne dobro, które rzadko zdarza się w pędzie mojej codzienności. Ale pewnego dnia się uparłam. I to nic, że za oknem było już ciemno. Chciałam zrobić obiad i zrobiłam. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments(...)pomidoroów - 1 jajko - 6 łyżek masła - 6 łyżek śmietany 18% - pieprz - sól Przygotowanie: Pieczarki czyścimy i drobno siekamy. Podsmażamy na oleju z suszonych pomidorów, przerzucamy do miski do przestygnięcia. Mięso płuczemy i osuszamy. W połowie grubości wbijamy nóż i rozcinamy tak, by stworzyć w środku przestrzeń, ale nie poszerzyć wejścia noża. Solimy i posypujemy pieprzem. Siekamy pomidory i dodajemy
Życie zamknięte w smakujest to, że jeśli go przygotowujemy to z całą pewnością taką ilość aby została również na kolejny dzień, więc nie będzie potrzeby na drugi dzień po raz kolejny przygotowywać obiadu. Gulasz z szynki z warzywami – składniki (4 porcje) 1kg szynki wieprzowej 250 g mrożonej włoszczyzny (możecie również pokroić świeże warzywa w paseczki) 1 mała cebula 1 szklanka wody sól(...)imbiru 3 łyżki koncentratu pomidorowego Gulasz z szynki z warzywami – przepis Na odrobinie oliwy podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Jak cebula będzie już szklista dodajemy pokrojone w kostkę mięso. Całość podsmażamy i po kilku minutach dodajemy włoszczyznę i przyprawy. Całość dusimy na wolnym ogniu aż mięso będzie miękkie. Jeśli podczas duszenia woda wyparuje – dolewamy. Gulasz zaprawiamy koncentratem pomidorowym
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki : 50-70 dag fileta z indyka 2 małe jajka kasza manna lub bułka tarta około 8 średnich pieczarek mała cebula sól, pieprz czarny mielony, kilka
Proste PotrawySkładniki : około 30 dag polędwicy wieprzowej 2 -3 łyżki musztardy, u mnie francuska około 150 ml śmietany 18 % 3 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku
Proste PotrawyDzisiaj przykład na dietetyczną kuchnię w męskim wydaniu, czyli góra zieleniny i kotlety z indyka. Można? można... kolorowo, pysznie i zdrowo. Przy okazji przez przypadek mężowi
Bernika - moj kulinarny pamietnikSmaczne pulpeciki w pieczarkowym sosie polecają się dziś na obiad. Wystarczy dogotować do nich ziemniaczki/ryż/makaron/kaszę, czyli to co kto lubi i pyszny, domowy posiłek gotowy :) Składniki na ok. 4 porcje: Pulpety: 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 mała cebula 3-4 łyżki suchej kaszy manny 1 jajko przyprawa do mięsa mielonego mąka do obtoczenia pulpetów
Simply FoodUwielbiacie pierogi? To podobno nasz najlepszy produkt eksportowy, to własnie z pierogami kojarzy się turystom nasza kuchnia, w końcu co jak co ale pierogów to my
Bernika - moj kulinarny pamietnikPomysł na niedzielny obiad - duszona karkówka nadziana suszonymi śliwkami i czosnkiem podana z kopytkami i sosem pieczeniowym. Danie proste do przygotowania i bardzo smaczne. Karkówkę przygotowałam w szybkowarze, ale Wy możecie w ten sam sposób przygotować danie, np. w naczyniu żaroodpornym czy w folii do pieczenia. W obu przypadkach należy zwiększyć czas pieczenia mięsa (co najmniej trzykrotnie!). Składniki
Ugotować