mięso mielone - 22854 przepisów (strona:192/1524)

Placuszki z cukinii i mięsem mielonym bez mąki z makaronem 140

końcu jest lato, więc dużo warzyw na straganach! Szybkie i smaczne placuszki z cukinii i mięsem mielonym bez mąki podane z makaronem. Składniki: 100g mięsa mielonego z indyka 1 cukinia 2 łyżki siemię lnianego mielonego przyprawy: czosnek granulowany, suszony koperek, kebab-gyros, pieprz czarny, zioła prowansalskie, papryka słodka 25g suchego makaronu  1 łyżka oleju lnianego(...)Sposób przygotowana: Do wrzącej osolonej wody wrzucamy makaron. Gotujemy ok 8-10 minut. Między czasie myjemy, osuszamy i ścieramy na tartce o grubych oczkach cukinię. Dodajemy mięso, siemię lniane i przyprawy. Całość dokładnie mieszamy. Wilgotnymi dłońmi formujemy kotleciki. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem. Podajemy z makaronem. Danie polewamy olejem lnianym. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Domowe hamburgery 105

mlekiem, posypujemy sezamem. Pieczemy przez 12 - 15 minut. Dodatkowe składniki: Na kotlety do hamburgerów: 300 - 400 g mięsa mielonego cebula jajko 2 ząbki czosnku szczypta chilli przyprawa do mięsa mielonego pieprz czarny łyżka musztardy łyżka bułki tartej Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Kroimy cebulę i czosnek w drobną kostkę, dodajemy do mięsa wraz z przyprawami, jajkiem, bułką tartą

Na moim talerzu
Domowe hamburgery 184

mlekiem, posypujemy sezamem. Pieczemy przez 12 - 15 minut. Dodatkowe składniki: Na kotlety do hamburgerów: 300 - 400 g mięsa mielonego cebula jajko 2 ząbki czosnku szczypta chilli przyprawa do mięsa mielonego pieprz czarny łyżka musztardy łyżka bułki tartej Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Kroimy cebulę i czosnek w drobną kostkę, dodajemy do mięsa wraz z przyprawami, jajkiem, bułką tartą

NA MOIM TALERZU
MIELONE KOTLECIKI Z KURCZAKA 174

Delikatne i mięciutkie kotleciki drobiowe z mielonego mięsa kurczaka. Z dodatkiem smażonej cebulki, czosnku i mielonej kolendry. W panierce z tartej bułki, parmezanu i odrobiny czarnego pieprzu.  Łatwe w przygotowaniu. Szybko znikają z talerzy. Najlepiej(...)smakują z ziemniaczkami purée i mizerią z ogórków. SKŁADNIKI / około 12 kotlecików 1 cebula / pokrojona w drobną kostkę 2 ząbki czosnku / starte na tarce 2 piersi kurczaka (lub gotowego mięsa mielonego) 1 czerstwa kajzerka mleko do namoczenia (ok 1/3 szklanki) 1 jajko sól morska, pieprz 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 1/3 szklanki tartego parmezanu 1/3 szklanki bułki tartej oliwa

cool and minty
Muszelki nadziewane mięsem mielonym 184

Składniki: 250 g makaronu muszelki 250 g mięsa mielonego 2 cebule 2 ząbki czosnku 3 łyżeczki przecieru pomidorowego 3 łyżki oleju do smażenia 1 szklanka wody do farszu Sól, pieprz, bazylia, oregano Przepis: Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu (u mnie wrzucamy makaron do gotującej się osolonej wody(...)minut). Po odcedzeniu makaron odstawiamy na chwilę do ostygnięcia. W czasie gdy makaron się gotuje, cebulkę i czosnek kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Następnie dodajemy mięso mielone i smażymy wszystko ok. 15 minut. Po tym czasie dodajemy przecier pomidorowy i szklankę wody oraz przyprawy. Wszystko trzymamy na ogniu przez ok. 5 minut ciągle mieszając

Emcia Pichci
Spaghetti po azjatycku 172

Spaghetti po azjatycku to danie, które swoim smakiem i wyglądem przeniesie nas do Azji. Połączenie kuchni japońskiej, wietnamskiej, chińskiej, tajskiej, którą wyróżniają przede wszystkim potrawy bogate

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zupa bolońska 200

wieprzowego mięsa mielonego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 marchew 500 ml przecieru pomidorowego 1 litr wody lub bulionu przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka oraz ostra, bazylia, majeranek olej do smażenia 1 łyżka mąki 100ml śmietanki 18% żółty ser do posypania 150g makaronu (u mnie świderki)   *** W garnku na niewielkiej ilości oleju podsmażamy mięso mielone z pokrojoną cebulą i przeciśniętym czosnkiem *** *** Gdy mięso straci surowy kolor przyprawiamy je delikatnie solą, pieprzem i papryką. Do garnka dokładamy startą na tarce o dużych oczkach marchew i wszystko razem podsmażamy przez chwilę *** *** Całość zalewamy wodą lub bulionem i gotujemy na małym ogniu przez około 20 minut *** *** Następnie do zupy dodajemy przecier pomidorowy oraz zioła i wszystko

Blog z Apetytem
Kotlety mielone z pieczarkami 195

Składniki: 500 g mięsa mielonego (u mnie drobiowe, z indyka); 4 duże ziemniaki; 300 g pieczarek; 1 jajo; 1/2 bułki pszennej, poznańskiej ; Bułka tarta do obtoczenia kotletów; Olej/smalec do smażenia; Sól; Pieprz.   Sposób przygotowania: Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w plasterki. Na rozgrzany na patelni olej (około 1 łyżki) wrzucić pokrojone pieczarki i podsmażyć. Przyprawić solą i pieprzem(...)wystudzić i przecisnąć przez praskę do ziemniaków. Połowę bułki pszennej włożyć do miseczki, zalać zimną wodą i odstawić na 20 minut. Po tym czasie dokładnie odcisnąć bułkę z wody. Mięso mielone przełożyć do miski. Dodać odciśniętą, namoczoną bułkę, jajo, sól i pieprz i dokładnie wyrobić. Następnie dodać przeciśnięte przez praskę ziemniaki i wymieszać, tak aby masa mięsna dokładnie

Gospodyni Miejska
Mielone pod pierzynką z sera i cebulą 175

wydaniu. Smaczne i bardzo ładnie się prezentujące. Dodatkowo bardzo wilgotne i aromatyczne :) Zapraszam!  Mielone pod pierzynką z sera żółtego i prażonej cebuli Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego 3 łyżki śmietany 1 jajko 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz 2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka majeranku bułka tarta do obtaczania  olej

Tagebuch po polsku
Faszerowane muszelki. 106

mięsa mielonego z indyka 1 arkusz ciasta francuskiego (u mnie light) 1 papryka 1 cebula papryka ostra mielona, sól, pieprz Paprykę i cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na odrobinie oliwy, kiedy cebulka się zeszkli dodajemy mięso mielone i doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Smażymy tylko do zrumienienia mięsa. Ciasto francuskie, rozwijamy i kroimy

Moje-pitraszenie
Cukinia faszerowana mięsem mielonym i ryżem :) 150

główną rolę :) Zapiekana cukinia jest krucha  a zarazem rozpływająca się w ustach :)  Zapraszam na faszerowaną cukinię mięsem mielonym i ryżem.  :) Składniki: 2 średnie cukinie 200g mięsa mielonego 200g ugotowanego ryżu 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 średnia cebula pokrojona w drobną kostkę 2 średnie ząbki czosnku drobno posiekanego 300g startego żółtego sera Sól, pieprz, tymianek Posiekana(...)świeża natka pietruszki Oliwa Przygotowanie: Cukinie umyć, przekroić na pół i wydrążyć . Cebulkę i czosnek podsmażamy na oliwie na złoty kolor . Do podsmażonej cebulki dodajemy mięso i smażymy ok 5 min, po czym dodajemu ugotowany ryż i wydrążony środek cukinii. Chwilkę podsmażamy i dodajemy 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego, doprawiamy solą i pieprzem oraz odrobiną suszonego tymianku . Mieszamy i dusimy

Domowa Kuchnia u Mamy
FASZEROWANA CUKINIA 123

skraju talerza i do końca posiłku są ignorowane przez jedzącego. Dlatego polecam warzywa faszerowane - propozycja na dziś cukinia faszerowana mięsem mielonym. SKŁADNIKI: 2 średnie młode cukinie 1/2 kg mięsa mielonego 1 mała cebula pokrojona w drobną kostkę  2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę 1/2 strąka papryki pokrojonej w kostkę 1 czerstwa bułka namoczona w mleku 1 jajko(...)sól, pieprz, tymianek, ziarenka smaku starty zółty ser 1 pomidor A jak to zrobić : Cukinie umyć, przekroić na pół i wydrążyć pestki, posolić i odstawić. Z mięsa, cebuli, papryki, bułki, czosnku, jajka i przypraw wyrobić jednolitą, gładką masę. Tak przygotowany farsz nałożyć do wydrążonych połówek cukinii. Każdą posypać startym żółtym serem, udekorować plasterkami pomidora i posypać tymiankiem. Wstawić do nagrzanego

Kuchnia w opałach
szybkowar-gołąbki drobiowe we włoskiej kapuście ze świeżymi pomidorami... 124

Składniki: kapusta włoska 1 duża, mięso mielone drobiowe 3/4 kg, jajka 2 sztuki, przyprawa do mięsa mielonego 1 opakowanie, ząbki czosnku 6 sztuk, kucharek 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, koperek siekany 1 pęczek, ryż ugotowany 4 woreczki, woda 2 szklanki, pomidory 1 kg, śmietana 12% 2 łyżki, mąka pszenna 2 łyżki, woda 1/2 szklanki(...)woreczkach ugotować i odsączyć z wody, w misce mielone drobiowe dokładnie wymieszać z pieprzem, przyprawą do mielonego, jajkami, kucharkiem, ryżem, koperkiem, utartym czosnkiem w moździerzu z kapusty włoskiej wyciąć głąb i parzyć główkę w gotującej wodzie ściągając liście z główki, delikatnie ściąć gruby nerw i nakładać porcje mięsa i ciasno zawijać gołąbki do szybkowara 9 litrów "polecam

W Mojej Kuchni Lubię
Kotlety mielone z kapustą 183

Kotlety mielone z kapustą(czyli kotlety a'la gołąbki z puree ziemniaczane z marchewką)Składniki:Kotlety:(na 10 sztuk)- 0,5kg mięsa mielonego- jedno całe jajko-  większą ćwiartkę kapusty pekińskiej lub kapusty białej- 2 duże cebule- 4 łyżki kaszy manny- sól, pieprz,czosnek w granulkach lub w ząbkach , majeranek- 1 kostki rosołowa-  0,3l wody(...)tyle ziemniaków ile potrzebujesz- na rondelek ziemniaków 2 duże marchewki-3-5 łyżek mleka - 3 łyżki masła Sposób przygotowania:1.KotletyKapustę poszatkować. Cebule pokroić w drobną kostkę . Mięso mielone wrzucić do dużej miski , wbić jajko , pokrojoną kapustę i cebule. Ręcznie ugniatając mięso wymieszać składniki. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. Dodać 4 łyżki kaszy manny

Gotuj Z Muzyką
Faszerowane łódeczki z cukinii 191

mnie wieprzowe 1 duży pomidor 1 średnia papryka 1/2 cebuli 20 dag sera żółtego sól pieprz olej przyprawy - u mnie przyprawa z kurdybanku własnej roboty, majeranek, papryka słodka mielona Wykonanie : Przygotowujemy warzywa: Na początku wszystkie warzywa myjemy pod bieżącą wodą! Cukinię dzielimy na połówki, wzdłuż cukinii.  W cukinii wydrążamy miąższ łyżką, tak by powstały łódeczki o troszkę grubszym(...)piekarnik na około 190-200 stopni, a następnie przygotowujemy patelnię, olej i zabieramy się za robienie farszu: Na rozgrzaną patelnię dodajemy cebulkę, podsmażamy na złoty kolor. Do cebuli dodajemy mięso mielone, potem kolejno paprykę, pomidory i miąższ z cukinii. Gdy papryka i cukinia zmiękną,a mięso będzie odpowiednio usmażone, doprawiamy solą, pieprzem oraz przyprawami. U mnie kurdybanek suszony

Justa próbuje gotować

Proponowane wyszukiwania