mięso mielone z makaronem - 2712 przepisów (strona:12/181)

Cukinie faszerowane mięsem mielonym 208

przepyszne, efektowne danie, idealne na letni obiad. Na jego przygotowanie będzie potrzebowali około godziny. Na początku oczywiście, należy przygotować mięso mielone i odpowiednio je doprawić, a następnie faszerować nim cukinie. Cukinie faszerowane z mięsem mielonym według mnie doskonale komponują się z kwaśną śmietaną. Pamiętajcie także, że cukinia to jedno z tych warzyw, które(...)niskokaloryczne, więc taki posiłek także Wam pójdzie na zdrowie, nie idąc w boczki Do przygotowania cukinii faszerowanych wybierzcie warzywa średniej wielkości. Zobacz też: Zielona, warzywna zapiekanka z mięsem mielonym Makaron z cukinii z boczkiem i kaparami Wegetariański pasztet z cukinii Przepis na cukinie faszerowane Drukuj przepis Porcji: 4 Czas gotowania: 1 godzina Składniki 2 cukinie 500 g mięsa mielonego

Kuchnia Bazylii
Zapiekanka z mięsem mielonym, pieczarkami i brokułami 493

Makaron ugotuj al`dente zgodnie z przepisem na opakowaniu - odcedź i przełóż do dużego naczynia żaroodpornego. Na patelni rozgrzej olej i usmaż mięso mielone doprawiając solą, pieprzem, papryką i przyprawą do mielonego - wrzuć do makaronu i wszystko razem wymieszaj. Pieczarki i cebulę obierz, pokrój w plastry/piórka - przesmaż na 2 łyżkach oliwy i dodaj do naczynia żaroodpornego

Alutka-Gotuje
Pulpeciki drobiowe z szparagami i makaronem pełnoziarnistym 174

dodatek są bardzo lekkie. Polecam przygotować pulpeciki drobiowe z sezonowymi szparagami i makaronem pełnoziarnistym. Składniki: 100g mięsa mielonego drobiowego 1/2 pęczka zielonych szparagów 40g suchego makaronu pełnoziarnistego przyprawy: pieprz cytrynowy, suszony koperek, czosnek granulowany, suszone pomidory Sposób przygotowania: Mięso mielone mieszamy z wszystkimi przyprawami. Zwilżoną dłonią formujemy pulpeciki. Szparagi dokładnie myjemy i odcinamy zdrewniałe końce. Między czasie

Truskawkowa Fiesta
Zapiekanka makaronowa z pulpetami 150

porcje. [embed]https://youtu.be/lWjeZRiOLoM[/embed] Składniki: Pulpety: około 400 g mięsa mielonego (dałam z łopatki wieprzowej, ale może być dowolne, które nam smakuje) jajko 2 ząbki czosnku czubata łyżka kaszy manny 2 łyżki bułki tartej papryka w proszku, majeranek, pieprz ziołowy, sól, pieprz czarny Ponadto: około 250 g makaronu (dałam świderki, ale penne czy kokardki też się sprawdzą) około(...)pszennej 2 łyżki masła 2 szklanki mleka około 180 g śmietany 18 % 150 g sera żółtego sól, pieprz, suszone pomidory, suszony czosnek Przygotowanie Najpierw przygotowujemy pulpety: do miski wkładamy mięso, dodajemy jajko, bułkę tartą, kaszę manną, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Całość wyrabiamy ręką na gładką masę. Formujemy nieduże kule. W rondelku roztapiamy masło, dodajemy mąkę i chwilę przesmażamy

e-PrzepisyKulinarne
Spagetti z zielonym sosem i cytrynowymi pulpeckami 164

zielony kolorek! Może być serwowane do grzanek, chleba, sałatek a także makaronów  -  i na tym dzisiaj chciałabym skupić naszą uwagę:)  Składniki: 200 gram makaronu spaghetti 250 gram  mielonego mięsa z indyka  połowa cytryny jajko 2 łyżki bułki tartej 4 gałązki natki pietruszki słoiczek sosu  pesto zielonego  250 ml śmietanki(...)pomidorków koktajlowych 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek parę listków świeżej bazylii sól pieprz    Przygotowanie: Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Do mielonego mięsa z indyka dodajemy jajko, bułkę tartą, posiekaną natkę pietruszki, sok z połowy cytryny i startą z niej skórkę. Doprawiamy solą i pieprzem i formujemy z mięsa małe pulpeciki. Smażymy je aż do zarumienienia

Taste Therapy
Makaron z sosem mięsno-warzywnym 142

biały sobie nie pozwalam, ale danie przygotowałam dla narzeczonego i skoro zjadł ze smakiem, a wiem, że klusek nie lubi, to musiało być niezłe. Składniki :* porcja makaronu * 300g mięsa mielonego - u mnie karkówka* mała cebula* ząbek czosnku * papryka czerwona * biała papryka * 2 pomidory* mała cukinia* łyżka koncentratu pomidorowego * łyżka oliwy z oliwek* garść świeżej bazylii * sól(...)pieprz Przygotowanie :Makaron ugotować al dente. Na rozgrzanej oliwie zeszklić drobno posiekaną cebulę oraz czosnek. Dodać pokrojone w kostkę warzywa i mięso. Dusić do miękkości. Dodać przecier, zagotować. Sos wymieszać z makaronem, bądź podać najpierw makaron a na nim sos. Posypać bazylią. Podawać na ciepło

Magiczne Życie Marty
Poniedziałek: Tagliatelle al ragu 142

szybko połączcie z zimnym sosem. Dzięki temu pasta szybko się schłodzi i będzie można ją sprawnie zapakować do lunchboxa. Składniki: 250 gr mielonej wołowiny 250 gr mielonego mięsa wieprzowego Makaron tagliatelle 4 plastry szynki prosciutto (w oryginalne jest panczetta, w Polsce mega trudna do kupienia więc nie ma sobie co zawracać głowy poszukiwaniami. Można użyć wędzonego boczku(...)drobno prosciutto. Smaż kolejne 2 minuty. Krok 3 Podkręć ogień i dodaj mięso na mocno rozgrzaną patelnię. Mielone nie powinno się dusić, ale ładnie przesmażyć. Rozdrobnij mielone mięso tak by nie było zbitych grudek. Kiedy zbrązowieje (powinno to zająć ok. 4-5 minut) dolej wino i gotuj przez chwilę, aż alkohol odparuje. Krok 4 Zmniejsz ogień

Niedzielny kucharz
Makaron z sosem warzywnym i drobiowymi klopsikami 229

kukurydziany 300 gram mielonego mięsa z indyka sól pieprz zioła prowansalskie, oregano oliwa z oliwek 1 puszka pomidorów (w sezonie 3-4 świeże pomidory) 1/2 czerwonej papryki 1 marchewka 1 cebula 2 ząbki czosnku 20 gram sera grana padano natka pietruszki opcjonalnie Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu (al dente). Mięso mielone doprawiamy solą(...)pokrojoną w kostkę paprykę. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy pomidory z puszki i dokładnie mieszamy. Dusimy sos kilka minut, następnie mieszamy z klopsikami i dusimy jeszcze 2 minuty. Makaron przekładamy na talerz, formując na środku niewielkie wgłębienie. W to wgłębienie nakładamy kilka łyżek sosu i po 3-4 klopsiki. Całość posypujemy startym serem grana padano i posiekaną natką pietruszki

Mango Papaja
Kremowe spaghetti z cukinią 112

u0142o\u015b\u0107 gotujemy jeszcze ok. minut\u0119. Do naszego sosu dodajemy wcze\u015bniej ugotowany makaron i wszystko razem mieszamy. Gotujemy jeszcze chwil\u0119 do podgrzania si\u0119 makaronu. Gotowe!"]} Bardzo lubię wszelkiego rodzaju kremowe sosy. Zwłaszcza w połączeniu z makaronem. Dziś mam dla Was przepis na kremowe spaghetti z cukinią, które jest w sumie taką delikatną wariacją na temat(...)nabiera delikatnej konsystencji, a odrobina bazylii nadaje mu cudowny smak. Znudził Ci się zwykły makaron? To jest rozwiązanie właśnie dla Ciebie! Wypróbujcie koniecznie ten przepis, nie pożałujecie! Kremowe spaghetti z cukinią Czas całkowity 30 minut/y Wielkość porcji 2 Składniki 200g makaronu spaghetti 250g mięsa mielonego 400g krojonych pomidorów 2 ząbki czosnku 1 mała cebula 1 cukinia 100g serka typu

Mostek w kuchni
Sajgonki z mięsem mielonym 172

Sajgonki z mięsem mielonym  Składniki: na farsz makaronu ryżowego – nitki - 1 garść sos sojowy pieprz i sól mięso mielone wieprzowe - 0,5 kg pieczarki - 10 szt dużych kapusta pekińska - 6 liści marchewka - 1 szt jajko - 1 szt dodatkowo papier ryżowy tłuszcz do smażenia sos słodko-kwaśny do podania z sajgonkami Sposób przygotowania: Mięso mielone przełożyć do garnka, podsmażyć na tłuszczu. Marchewkę obrać, opłukać razem z pieczarkami, pokroić w cienkie słupeczki, dodać do mięsa, poddusić przez kilka minut. Makaron połamać na mniejsze kawałeczki, zalać wrzątkiem, odstawić na 4 minuty, odcedzić, dodać do mięsa. Liście kapusty porwać na mniejsze kawałki, dodać do mięsa, doprawić sosem sojowym i przyprawami. Na samym końcu dodać jajko , wymieszać

Kuchnia Danusi
Makaron z mięsem a la lazania 146

cebulę i pora pokroić drobno. Na patelnię wlać olej i rozgrzać. Dodać cebulkę, pora i posiekany czosnek. Smażyć aż lekko wszystko zmięknie. Dodać mielone mięso i smażyć aż straci kolor surowizny. Doprawić mięso do smaku solą i pieprzem. Dodać przecier pomidorowy, pomidory z puszki, suszoną pietruszkę i oregano, cukier, wodę. Wymieszać i gotować około 5 minut. Doprawić(...)sposób zahartowujemy żółtka i nie powstanie jajecznica. Dodać masę jajeczną do sosu i dokładnie wymieszać. Pieczenie – naczynie żaroodporne o dowolnym kształcie posmarować masłem. Na dno wrzucić połowę makaronu. Następnie włożyć połowę masy z mięsem oraz połowę sosu. Ponownie położyć makaron, masa z mięsa i sos. Na górze dodatkowo obsypać trochę serem. Możecie zrobić zapiekankę w okrągłej formie. Przy serwowaniu

Kuchnia Pokoleń
Seczuanski ekspresowy makaron z mięsem 293

Po czwartkowych azjatyckich warsztatach i pysznościach, jakie tam jadłam postanowiłam również rodzinę nakarmić szybka chińszczyzną. Wykorzystując dostępne w mich szafkach składniki zrobiłam szybki makaron z mięsem

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Makaronowa zapiekanka z mięsem i warzywami 133

wyśmienicie syty obiad. Miałam mięso mielone i ogromny apetyt na makaron z serem. Do tego obowiązkowo warzywa. Nie chciałam eksperymentować, więc poszperałam w „nowoczesnych” książkach kucharskich i znalazłam przepis na zapiekany makaron z warzywami – to było to, dodałam mięso mielone i powstał... Więcej The post Makaronowa zapiekanka z mięsem i warzywami appeared first

Magiczny Garnek
Makaron z sosem warzywnym i drobiowymi klopsikami 100

gram mielonego mięsa z indyka lub kurczaka sól pieprz zioła prowansalskie, oregano oliwa z oliwek 1 puszka pomidorów (w sezonie 3-4 świeże pomidory) 1/2 czerwonej papryki 1 marchewka 1 cebula 2 ząbki czosnku 20 gram sera grana padano lub parmezanu świeża bazylia Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu (al dente). Mięso mielone doprawiamy(...)pokrojoną w kostkę paprykę. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy pomidory z puszki i dokładnie mieszamy. Dusimy sos kilka minut, następnie mieszamy z klopsikami i dusimy jeszcze 2 minuty. Makaron przekładamy na talerz, formując na środku niewielkie wgłębienie. W to wgłębienie nakładamy kilka łyżek sosu i po 3-4 klopsiki. Całość posypujemy startym serem i świeżą bazylią.   Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Zapiekany makaron z sosem bolońskim 165

rurki 300 ml passaty pomidorowej 500g mięsa mielonego 50g parmezanu szczypta oregano szczypta tymianku 2 ząbki czosnku 1 cebula Zapiekany makaron z sosem bolońskim – przepis Makaron gotujemy al dente wg. przepisu na opakowaniu. Cebulę drobno kroimy w kosteczkę, czosnek drobno siekamy i szklimy na odrobinie oleju. Dodajemy mięso mielone (jak już będzie się podsmażało dzielimy(...)mniejsze kawałki). Jak mięso będzie już podsmażone, dodajemy passatę pomidorową, przyprawy i całość jeszcze przez chwilę dusimy. Połowę makaronu układamy na dnie naczynia żaroodpornego, polewamy sosem bolońskim, posypujemy połową startego parmezanu i przykrywamy drugą częścią makaronu i posypujemy resztą parmezanu. Pieczemy przez ok. 20 minut w temperaturze 170 st. C. Smacznego!   Post Zapiekany makaron z sosem bolońskim pojawił się

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania