Składniki: cannelloni 1 opakowanie, olej rzepakowy 1/2 szklanki, cebula 2 sztuki, ząbki czosnku 6 sztuk, mięso mielone 1/2 kg, przyprawa do makaronów 1 opakowanie, pomidory 3/4 kg, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, ser mozarella 30 dag/starty w zimie z braku dobrych świeżych pomidorów można użyć pomidory z puszki lub sok pomidorowy = makaron cannelloni włożyć do wrzącej wody(...)ząbki czosnku i chwilę podsmażać aby czosnek nie przypalił się bo będzie gorzki dodać mielone mięso wieprzowe z szynki, co jakiś czas mieszając mięso podsmażyć świeże pomidory w dzbanie blendera zmiksować i wlać do mięsa wsypać przyprawę do makaronu, pieprz mielony i gotować z 5 minut co jakiś czas mieszając na średnim ogniu uzyskując dość gęsty
W Mojej Kuchni Lubiępatelni Hortex 1 pomidor 1/2 cebuli 40 dag mięsa mielonego kucharek, pieprz Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Zostawić w ciepłej, po ok. 5 minutach przełożyć na durszlak i polać zimną wodą. Międzyczasie pokroić drobno cebulkę, dać na patelnię i chwilę podsmażyć. Następnie dodać mięso mielone i nadal smażyć. Pokroić pomidora i dodać na patelnię. Mieszać
Gotuję TestujęSkładniki: 700 g mięsa mielonego 300 g makaronu cannelloni 2 łyżki startego sera zółtego 2 cebule 2 marchewki 3-4 ząbki czosnku olej /masło oregano, bazylia, tymianek sól, pieprz sos pomidorowy puszka pomidorów 2 łyżki koncentratu pomodorowego czosnek granulowany oregano, bazylia, tymianek sól, pieprz dodatkowo 200 g sera żółtego 100 g sera mozzarella Wykonanie: Warzywa umyć(...)obrać. Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić warzywa, chwilę podsmażyć, dodać drobno posiekany czosnek oraz mięso. Doprawić solą, pieprzem oraz ziołami. Podsmażyć, aż mięso nabierze brązowego koloru. Na koniec dodać 2 łyżki startego sera, wymieszać. Do garnka wlać pomidory z puszki, dodać koncentrat pomidorowy
magiczna kuchnia Kasiskórki sól, pieprz bazylia, oregano, natka pietruszki przyprawa do mięsa mielonego makaron spaghetti oliwa starty parmezan Wykonanie: Na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy podsmażyć mięso, gdy się ładnie zarumieni wsypać drobno posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko dokładnie podsmażyć, dodać przyprawę do mięsa mielonego, sól i pieprz oraz inne przyprawy (bazylia, oregano, natka pietruszki) . Pomidory(...)zmiksować blenderem i dodać je do mięsa. (Można dodać ½ łyżeczki cukru) Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Gotować jeszcze kilka minut na małym ogniu. Podawać z makaronem. Można posypać startym parmezanem
The Sweet DamselSkładniki makaron, 300g mięso mielone z indyka, 500g cebula, 1 duża sztuka koncentrat pomidorowy, 3 łyżki śmietanka 12%, 100g mąka pszenna, 3 łyżeczki sól ,pieprz, bazylia Przygotowanie Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Na patelnie wlewamy odrobinę oleju, wrzucamy posiekaną w kostkę cebulę, chwilę smażymy, aż cebulka się(...)zeszkli. Dodajemy mięso mielone, smażymy 10-15 minut. Po tym czasie dolewamy szklankę wody, przykrywamy patelnię i dusimy mięso 15 minut. Pod koniec dodajemy koncentrat i jeszcze chwilkę dusimy. Mieszamy śmietanę z mąką i jeśli potrzeba dolewamy odrobinę wody. Wlewamy śmietanę do mięsa, krótko zagotowujemy. Doprawiamy bazylią, pieprzem i solą. Gotowym sosem zalewamy makaron
Gotowanie moimi oczamimogłam doczekać się wyjścia z pracy i powrotu do domu, aby zabrać się za pichcenie. I tak oto powstał wspaniały, aromatyczny, pomidorowo - ziołowy sos. Palce lizać! Polecam! 500g mięsa mielonego (wołowego lub mieszanego wołowo - wieprzowego) 1-2 cebule kilka ząbków czosnku 500-700ml przecieru pomidorowego 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka bazylia 1 łyżeczka tymianek(...)czosnek. Gdy cebula się zeszkli dodać rozdrobnione mięso, smażyć aż zbrązowieje, w czasie smażenia dodać szałwię. Do obsmażonego mięsa wlać przecier pomidorowy, odpowiednio mniej lub wiecej w zależności od tego jaki gęsty chcecie sos. Ja wlałam tylko 500ml w związku z czym sos był bardzo gęsty i zawiesisty, właściwie było to mięso w sosie, jeśli wolicie więcej sosu, należy dodać
Codzienne Gotowaniemielonego 600 g kapusty 1 cebula sól 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/2 łyżeczki pieprzu 150 g żółtego sera (ja dałam 300g) 3 jajka 50 ml mleka 200 g śmietany 18% duży pęczek natki pietruszki wykonanie: Makaron ugotowałam al dente we wrzącej, osolonej wodzie. Kapustę oczyściłam, usunęłam głąb, liście pokroiłam w paski. Cebulę obrałam i posiekałam. Mięso mielone(...)przykryciem przez ok. 5 minut. Listki pietruszki posiekałam. Wymieszałam z kwaśną śmietaną, jajkami i mlekiem, doprawiłam solą i pieprzem. Makaron odlałam i osączyłam. Połowę przełożyłam do natłuszczonej formy do zapiekanek. Rozłożyłam na nim połowę masy z mięsa mielonego i kapusty. Posypałam połową startego sera i zalałam połową śmietany z jajkami i pietruszką. Pozostałe składniki ułożyłam warstwami w taki
babka w formiegotującej się osolonej wody na 15 minut). Po odcedzeniu makaron odstawiamy na chwilę do ostygnięcia. W czasie gdy makaron się gotuje, cebulkę i czosnek kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Następnie dodajemy mięso mielone i smażymy wszystko ok. 15 minut. Po tym czasie dodajemy przecier pomidorowy i szklankę wody oraz przyprawy. Wszystko trzymamy na ogniu
Emcia PichciSkładniki: garść makaronu spaghetti razowy z pełnego ziarna Makarony Polskie 1/2 kg mięsa mielonego puszka pomidorów w puszcze 1/2 małego koncentratu pomidorowego 1/2 szklanki bulionu warzywnego suszona bazyli, pomidory,czosnek- 3 łyzki sól,pieprz so smaku parmezan Wykonanie: Makaron gotujemy al dente. Mięso mielone przesmażamy na oleju, dodajemy pomidory z puszki, koncentrat,dolewamy bulion dodajemy przyprawy. Podsmażamy(...)minut, po tym czasie wykładamy mięso na makaron, na wierzch starkowujemy parmezan,dekorujemy tez płatkami parmezanu. Do wykonania spaghetti użyłam makaronu razowego do spaghetti MAKARONY POLSKIE
Z Majeczką w kuchniokoło 15 płatów lasagne LaSelva 600 g mielonej wołowiny 1 cebula 1 słoik sosu pomidorowego z warzywami LaSelva 2 łyżki oliwy z oliwek LaSelva 250 g serka typu włoskiego (najlepiej ricotta) 1/2 szklanki parmezanu sól, pieprz świeży koperek Płaty lasagne lekko obgotowujemy, aby stały się plastyczne. Lekko obgotowanym makaronem wykładamy pionowo naszą formę, bez uprzedniego smarowania - jeżeli jest(...)patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy i podsmażamy pokrojoną w kosteczkę cebulę. Dorzucamy do niej mięso mielone i przesmażamy do momentu aż odparuje cały sok. Na koniec dodajemy słoik sosu pomidorowego z warzywami. Podgrzewamy całość około 5 minut. Na ułożone w formie plastry makaronu nakładamy 1/3 mięsnego farszu i wygładzamy go. Następnie na mięso nakładamy 1/3 sera i również
MamaOskarkaBoloński jak sama nazwa wskazuje pochodzi z włoskiego miasta Bolonia. Jest on obecnie jednym z najpopularniejszych sosów podawanych z makaronem. W jego skład wchodzi głównie mielone mięso (wieprzowe, wołowe) oraz warzywa. Sekretem idealnego sosu jest jego długie gotowanie - minimum 2 godziny. Sos Boloński jest jednym z bardziej popularnych sosów podawanych z makaronem. Warzywny sos z przewagą pomidorowego sosu(...)zrumieniamy drobno pokrojony boczek, a następnie dodajemy go do warzyw. Na tej samej patelni co prażyliśmy boczek rozgrzewamy olej, wrzucamy mięso mielone i obsmażamy do zbrązowienia (mięso "rozgniatamy" widelcem na jak najmniejsze kawałki). Następnie dodajemy mięso do podsmażonych warzyw, wlewamy wino i wszystko gotujemy przez ok. 8 minut. Następnie dodajemy pomidory z puszki a po kilku minutach gorący
Słodka Stronamakaronu 100% durum i ugotujecie go al'dente. Składniki: - opakowanie makaronu świderki 100% durum - 600g mięsa mielonego z łopatki - 1/2 kg pieczarek - 2 duże, czerwone papryki - średnia cebula - 400g ulubionego sera żółtego - oliwa z oliwek - bazylia, oregano - sól, pieprz, czosnek granulowany Makaron gotuję al'dente w dużej ilości osolonej wody z łyżką oliwy. Odcedzam, przelewam zimną wodą, wkładam(...)minut. Po tym czasie zdejmuję pokrywkę, zwiększam ogień i smażę aż woda odparuje, a pieczarki lekko się zarumienią. Wykładam do naczynia na warstwę makaronu. Na patelni mogno rozgrzewam łyżkę oliwy. Wrzucam mielone mięso i smażę na dużym ogniu często mieszając aż się zarumieni. Doprawiam solą i pieprzem do smaku. Wykładam równomiernie na pieczarki. Na pozostały na patelni
Cook&Loveświetne połączenie mielonego mięsa i makaronu. Idealne na obiad dla rodziny lub ciepłą kolacje dla gości. Nikt nie zdoła oprz eć się pokusie skosztowania tej potrawy. Efektowna i smaczna przekąska. Można dowolnie modyfikować nadzienie dodając na przykład paprykę lub ser. Składniki: 8 gniazd makaronu wstążki 10dkg sera żółtego Składniki na farsz: 50 dkg mięsa mielonego 20 dag pieczarek(...)Wszystkie składniki na farsz wkładamy do miski, doprawiamy i dokładnie mieszamy. Dzielimy na 8 równych części i formujemy kulki. Gniazda makaronowe układamy w naczyniu żaroodpornym. Pulpeciki wkładamy w gniazda makaronu, lekko dociskając – wypełniając środek makaronowego gniazda. Śmietanę, koncentrat pomidorowy i wodę dokładnie mieszamy przyprawiamy i zalewamy sosem makaronowe gniazda. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 190 stopni
Podróż w kulinariamielone. I powstało pyszne w nowszej wersji danie:) Zapraszam do odrywania klasyki na nowo ;) Makaron z klopsikami w sosie pomidorowym Składniki: 40 dag makaronu spaghetti 30 dag mięska mielonego 1 jajko ząbek czosnku 1 łyżka bułki tartej sól pieprz olej do smażenia 1 puszka pomidorów bez skórki 1 cebula 1 łyżka oleju tymianek Przygotowanie: Mięso mieszamy(...)doprawić przyprawą do mięsa mielonego. Formujemy klopsiki i smażymy je na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Pozostawimy je jeszcze pod przykryciem przez kilka minut na małym ogniu. Cebulę obieramy i drobno siekamy, podsmażamy na oleju na złoty kolor, dodajemy rozdrobnione pomidorki z puszki, całość dusimy 7 minut. Sos doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Makaron gotujemy al dente
Lawendowe Nieboromantyczną kolację czy obiad stanowczo się nadaje! Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego1 jajkoprzyprawy do mięsa wedle uznania (u mnie czosnek, sól, pieprz czarny i biały)1 i 1/2 opakowania makaronu Lubella Riagati Tricoloresos pomidorowy ok 2 szklser żółty 300-400 g Mięso mielone doprawiamy przyprawami wedle upodobania, do smaku i dodajemy jajko. Mieszamy wszystko razem(...)wylepiamy dno mięsem mielonym, zostawiając ok 1/3 ilości. Całość posypujemy delikatnie serem. Na mięso pionowo układamy ugotowany makaron. Pomagałam sobie przechylając tortownicę. Każdy rząd makaronu posypujemy delikatnie startym serem, aby rurki się ze sobą kleiły. Wykładamy na wierzch pozostałą ilość mięsa mielonego . Zalewamy wszystko sosem, u mnie mój ulubiony pomidorowo - paprykowy. Tak przygotowane danie wstawiamy
Malinowe Pocałunki