mielone z serem - 3500 przepisów (strona:29/234)

Roladki z mięsa mielonego 142

Przepis na nieco urozmaicone kotlety mielone. Składniki: 500 g mięsa mielonego (wieprzowo-wołowe) jajko 2 ząbki czosnku bułka tarta pół cebuli 2 ogórki konserwowe 100 g sera żółtego sól, pieprz, pieprz cayenne, papryka wędzona Przygotowanie Mięso mielone mieszamy z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, jajkiem, przyprawami i ok 3 łyżkami bułki tartej. Mieszamy do połączenia się(...)składników (jeśli masa będzie zbyt luźna dodajemy jeszcze bułki tartej). Ser żółty, ogórki i cebulę kroimy w paski. Mięso mielone formujemy w kulki wielkości mandarynki, rozpłaszczamy, na środek nakładamy po kawałku ogórka, sera i cebuli. Mięso zlepiamy i formujemy w walec. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju ze wszystkich stron na złoto

e-PrzepisyKulinarne
Jajecznica z kurkami na grzankach. 145

smażenia sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku Na grzanki: 1 duża bułka lub pół bagietki masło czubryca zielona lub biała według uznania 5 dag sera żółtego słodka papryka mielona według uznania Dodatkowo: 10 dag sera żółtego szczypiorek według uznania Wykonanie: 1. Grzanki: Bułkę kroimy na kromki z każdej strony smarujemy cieniutko masłem i układamy na blaszce

Izabelawkuchni
kotlety mielone z szynki z serem lazur... 172

szynka 60 dag, jajka 1 sztuka, cebula czerwona 1 sztuka, bułka namoczona w mleku 1 sztuka, papryka słodka mielona 1 łyżka, papryka ostra mielona 3/4 łyżeczki, kucharek 1 łyżka, bułka tarta 1/2 szklanki, ser 1 opakowanie/lazur, mąka pszenna - ile potrzeba, olej rzepakowy - ile potrzeba szynkę świeżą zmielić do miski na sitku(...)mielonego mięsa, dodać pokrojoną w kostkę czerwoną cebulę, jajko, papryki, kucharka, tartą bułkę, bułkę odciśniętą z mleka wszystko dokładnie ręką wyrobić na kleistą masę, ser lazur trójkąt pokroić na większe kawałki mięsa mielonego wziąć porcję na dłoń, rozpłaszczyć, włożyć ser lazur i uformować nieco podłużne kotlety, mi wyszło 8 sztuk, obsypać mąką pszenną na mocno rozgrzanym oleju smażyć

W Mojej Kuchni Lubię
Hamburgery 138

Składniki4 duże bułki0,5kg łopatki wieprzowej (dobrej jakości mięso, mielone z kawałka)1 jajo troszkę bułki tartejsólpieprz1 pomidor malinowymix sałat (lub dowolna sałata)ser żółty8 plasterków cukiniicebulakiełki (dowolne) Sposób przygotowania Krok 1Mięso mielone włożyć do miski, dodać surowe jajo, przyprawić solą i pieprzem i dodać trochę bułki tartej, aby dało się uformować kształtne kotleciki. Wygnieść, wymieszać(...)się chrupkie. Krok 3Cebulkę podsmażyć na patelni. Przyprawić solą i pieprzem. Krok 4Podsmażyć plasterki cukinii. Krok 5Podpieczone bułki wyjmujemy z piekarnika. Układamy na dolnej połówce sałatę, plastry pomidora, kotleta, ser, plasterki cukinii, na to cebulę i kiełki. Podajemy

CoolinarniePL
Devolay z piersi kurczaka 598

duże piersi z kurczaka 2 ząbki czosnku 2 łyżki koperku 4 łyżeczki masła 3 jajka do panierki bułka tarta i mąka ok. 100 g sera żółtego w kawałkach sól , pieprz, papryka ostra mielona Sposób przygotowania: Najpierw należy zeszklić drobno pokrojony czosnek. Następnie piersi myjemy, osuszamy , kroimy(...)części  wzdłuż i ostrożnie tłuczemy przez folię spożywczą ,aby pierś się nie rozpadła i nie porobiły się dziury. Doprawiamy filety solą, pieprzem i papryką mieloną do smaku. Ser pokroić na grube paski , koperek drobno posiekać i po kolei , na 4 przygotowane filety nakładać po porcji sera żółtego , masło z czosnkiem i koperek. Zwijać od najszerszej części fileta. Trzeba

Różne smaki w kuchni
Domowe frytki po wiedeńsku 295

Pieczarki kroimy w plastry i podsmażamy na oliwie z dodatkiem soli i pieprzu. Na półmisku układamy frytki, dodajemy zielony groszek, kukurydzę oraz usmażone pieczarki, wszystko posypujemy tartym serem i doprawiamy mieloną papryką. Zapiekamy przez chwile w piekarniku aż ser się rozpuści. Podajemy z sosem czosnkowym albo z keczupem i majonezem.frytki przed upieczeniem

Bon Appetit Małgorzaty
Mielone kuleczki z ogórkiem 207

fantazji.Składniki : 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego 3-4 ogórki kiszone 8-10 dag sera żółtego 1 jajko sól, pieprz, papryka ostra i słodka mąka do obtaczania masło do smażenia / oliwa Przygotowanie : Ogórki oczyszczam z wodnistego miąższu i ścieram na tarce na małych oczkach, ser również ścieram na małych oczkach. Mięso mielone doprawiam do smaku, dodaję(...)jajko i dokładnie mieszam. Odstawiam na kilkanaście minut do lodówki. Z mięsa formuję kuleczki wielkości piłeczki ping-pong'owej, odciskam palcem wgłębienie w które wkładam stary ser żółty i starty ogórek lekko ugniatając. Zamykam kuleczkę ściskając mięso, obtaczam w mące i smażę na maśle z 2-3 łyżkami oliwy na złoty kolor.Smacznego :) Mechanik w kuchni zawsze coś zmajstruje. Smacznego

Mechanik w kuchni
Faszerowane papryki z mięsem mielonym, pieczarkami i ryżem 224

oregano, 4 łyżki oleju 1 duża cebula 4-5 ząbków czosnku 100 g żółtego sera do zapiekania Faszerowane papryki mięsem mielonym, pieczarkami i ryżem – przepis Ugotuj ryż zgodnie z zaleceniami na opakowaniu Pieczarki umyj, obierz i podsmaż na patelni, by odparowała woda Farsz: mięso mielone włóż do miski, dodaj posiekany czosnek, cebulę, pieczarki , ugotowany ryż, sól, pieprz(...)oregano, 50 g żółtego sera, Papryki: dobrze umyj je, odkrój górną część, wyciągnij gniazda nasienne i dopraw od wewnątrz solą, pieprzem, oregano i nadziewamy je farszem, na ich wierzch posyp pozostałym serem i nałóż górną część papryk, Tak przygotowane papryki włóż do naczynia żaroodpornego polej oliwą z oliwek i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Rostbef marynowany w winiaku z grillowanym halloumi i prawdziwkami 297

kawałek 250 gram 50 ml sosu sojowego 50 ml winiaku 50 ml soku z cytryny czubata łyżka stołowa posiekanej natki pietruszki 3 ząbki czosnku sól świeżo mielony pieprz gruby plaster sera halloumi gruba kromka chleba na zakwasie 1 średniej wielkości prawdziwek 3 gałązki świeżego tymianku oliwa z oliwek WYKONANIE Mieszamy składniki marynaty: sos sojowy, winiak, sok z cytryny, pieprz(...)pokrojone wzdłuż na cienkie plastry. Do smażenia dodajemy gałązki tymianku. Delikatnie solimy grzyby. Na patelni grillowej przygotowujemy kromkę chleba i ser halloumi (aż się zrumienią z każdej strony). Na grzance układamy kolejno: rukolę, stek, ser, prawdziwki. Całość posypujemy świeżo mielonym pieprzem. Podajemy gorące. *Nie trzymałam się ściśle przepisu z książki m.in. dodałam więcej czosnku; chilli i rozmaryn; zmieniłam proporcję

OstryKęs
WYTRAWNY KWIAT Z CIASTA DROŻDŻOWEGO 95

świeżych drożdży 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 2 łyżki oleju roślinnego 150 cienkiej kiełbasy 1 jajko 1 - 2 ząbek czosnku ok. 100 g żółtego sera np. gouda  sezam ostra mielona papryka Przygotowanie: Kiełbasa - kroimy w drobną kostkę. Ser żółty - zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Rozczyn - 400 mleka podgrzać w rondelku. Drożdże rozkruszyć i dodać(...)minut.  Jajko roztrzepujemy i wymieszamy z wyciśniętym czosnkiem. Tak przygotowany kwiat smarujemy dokładnie roztrzepanym jajkiem. Następnie wierzch ciasta posypujemy sezamem i oprószamy ostrą mieloną papryką. Na koniec wierzch posypujemy startym żółtym serem Piec w rozgrzanym piekarniku ok. 45 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Etapy przygotowania kwiata drożdżowego: var pfHeaderImgUrl = '';var pfHeaderTagline = '';var pfdisableClickToDel = 0;var pfHideImages

Ciastka - domowe słodkości
zapiekanka makaronowa z mielonym mięsem i kapustą 134

mielonego 600 g kapusty 1 cebula sól 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/2 łyżeczki pieprzu  150 g żółtego sera (ja dałam 300g) 3 jajka 50 ml mleka 200 g śmietany 18% duży pęczek natki pietruszki wykonanie: Makaron ugotowałam al dente we wrzącej, osolonej wodzie. Kapustę oczyściłam, usunęłam głąb, liście pokroiłam w paski. Cebulę obrałam i posiekałam. Mięso mielone(...)śmietaną, jajkami i mlekiem, doprawiłam solą i pieprzem. Makaron odlałam i osączyłam. Połowę przełożyłam do natłuszczonej formy do zapiekanek. Rozłożyłam na nim połowę masy z mięsa mielonego i kapusty. Posypałam połową startego sera i zalałam połową śmietany z jajkami i pietruszką. Pozostałe składniki ułożyłam warstwami w taki sam sposób. Zapiekankę piekłam w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez

babka w formie
Polskie spaghetti BOLOGNESE 253

wystarczy parę drobnych zmian by zrobić własną polską odsłonę której nikt się nie powstydzi!. Wyrzucamy z popularnego przepisu byle jakie mielone mięso wieprzowe, oregano, włoskie sery czy włoszczyznę. Będzie mielone mięso indycze dobrej jakości, dużo cebulki, czosnku, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, lubczyk, twaróg i świeża melisa. Zapraszam! Dla 3-4 osób Czas przygotowania

Kuchnia PROzdrowotna
Wiejska zapiekanka w stylu greckim 265

układanych warstwami plastrów bakłażana i ziemniaków oraz mielonego mięsa, zwieńczonych sosem beszamelowym. Moja wersja jest lżejsza od oryginału - sos beszamelowy zastąpiłam serem Feta, którym posypałam wierzch zapiekanki. Wewnątrz umieściłam podgrillowane plastry ziemniaków, cukinii i papryki (użyłam sporo warzyw, które są lekko chrupiące i aromatyczne dzięki smażeniu), a mielone mięso doprawiłam w stylu greckim - oregano, miętą i cynamonem(...)oregano 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu 1/2 pęczka świeżej mięty (lub 1 łyżeczka suszonej) 4 ziemniaki (obrane, pokrojone w plastry) 2 nieduże cukinie (pokrojone w plastry) 1 czerwona papryka (pokrojona na duże kawałki) 200 g sera Feta 1 świeża chilli, posiekana (opcjonalnie) Przygotowanie: Na dużej patelni rozgrzej oliwę. Podsmaż na niej cebulę, a następnie dodaj mięso mielone. Smaż

Chilli Czosnek i Oliwa
Pierogi ruskie z cebulą dymką 150

dymki sól pieprz 2 szklanki mąki pszennej typ 450 2/3 szklanki ciepłej wody sól PRZYGOTOWANIE: Cebulę dymkę (jej zieloną część) drobno kroimy. Ziemniaki mielimy razem z serem, dodajemy pokorną cebulkę oraz doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem.  Dokładnie mieszamy do powstania jednolitego farszu.  Przygotowujemy ciasto. Do malaksera wsypujemy mąkę, dodajemy sól oraz ciepłą wodę. Wyrabiamy wszystko

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Rosół alla Pavese 135

Francji. Składniki: (na 2 porcje) rosół drobiowy bez mięsa (może być również rosół drobiowo-wołowy, bądź bulion warzywny- bezmięsny) 2 żółtka 4 grzaneczki 150-200 g tartego sera żółtego  świeżo mielony pieprz Przygotowanie: Rosół jeśli macie swoją tajną- domową recepturę, naturalnie możecie zrobić swój sprawdzony przepis, jeśli nie zachęcamy do sprawdzenia przepisu na rosół podstawowy na naszym blogu(...)około 2 małe garstki. Następnie wbijamy żółtko wprost do rosołu, by płyn prawie całkowicie je zakrył, na wierzch posypujemy odrobinę świeżo mielonego pieprzu. Teraz pora zrobić grzanki i położyć je na wierzchu zupy, po czym szybciutko posypać serem i podawać na ciepło. Podczas jedzenia żółtko rozbije się i połączy z rosołem, nada to niesamowitego smaku zupie.  Jest pyszna

KreatywnePiny

Proponowane wyszukiwania