chyba wszystkim i lubianego drinka mojito.Słodki , a zarazem miętowy … lekki , kremowy …. po prostu pyszny!Obowiązkowy na upały!Polecam!SKŁADNIKI:* jogurt naturalny – 100 g* ser biały 2-krotnie mielony – 300 g* mascarpone – 100 g*żelatyna – 2 łyżki* cukier puder – 3/4 szkl* cukier(...)wanilinowy – 1 op* sok cytrynowy – 100 ml* mięta – 1 pęczekDODATKOWO:* biszkopt z 2 jaj lub biszkopty ( okrągłe lub podłużne ) SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Do miski wkładamy ser biały mielony , mascarpone i jogurt naturalny.Dodajemy cukier puder , cukier wanilinowy i sok z cytryny.Wrzucamy drobniutko posiekane liście świeżej mięty i wszystko razem dokładnie miksujemy.Żelatynę zalewamy odrobiną zimnej wody , zostawiamy
Ostra na SłodkoSKŁADNIKI : ryż arborio – 1 szklanka – 200 gram mięso wieprzowe – 150 gram grzyby suszone – 30 gram cebula – 1 sztuka bulion grzybowy – 2 szklanki 400 ml olej do smażenia świeżo mielony pieprz ser żółty sól opcjonalnie – jeśli bulion będzie za mało słony PRZYGOTOWANIE : Mięso pokroić na małe kawałki. Obrać cebulę i posiekać. Umyć grzyby i drobno pokroić. Mięso z cebulą(...)dusić na małym ogniu. Risotto należy mieszać co jakiś czas, ponieważ dość szybko wchłania wodę. Dolewać resztę bulionu przy mieszaniu. Gdy ryż zrobi się kremowy, dodać świeżo mielony pieprz i zetrzeć ser. Wymieszać całość i gotowe
kuchniabellissima.wordpress.comSkładniki : ok. 8 sztuk suszonych pomidorów w oleju 7 rzodkiewek 3-4 średnie ogórki zielone ok. 5-8 dag białego, dość twardego sera pieprz mielony czarny Przygotowanie : Biały ser, obrane ogórki i rzodkiewki pokroić w kosteczkę Pomidory osaczyć i pokroić Składniki połączyć, polać wg uznania olejem w którym były suszone pomidory
Proste Potrawyproteście przeciwko zwykłym kotletom mielonym smażonym na patelni przedstawiam kolejną ich wersję. ;-) Tym razem są to kotlety mielone nadziane serem i pieczarkami, owinięte boczkiem. Szybko(...)smacznie i treściwie. Podajemy obowiązkowo z ziemniakami i surówką - wtedy smakują najlepiej. 500g mielonego mięsa 1 jajko 3 łyżki bułki tartej 150g wędzonego boczku w plastrach 100g żółtego sera 100g pieczarek 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki sól, pieprz 1. Mięso mielone mieszamy z jajkiem, bułką tartą i przyprawami. Dokładnie wyrabiamy, jeśli masa będzie
Szefowa kuchnipatrzcie na zdjęcie, chciałam, aby ładnie wyglądało ;p)3 pieczarki1/2 pomidora4 plastry grillowanego bakłażana1/2 małej cebuli 3 czarne oliwki (opłukane) 2 łyżki oliwy8 plastrów sera emmentaler5 plastrów mozarellisól, pieprz, papryka ostra (do mięsa mielonego), bazylia Przygotowanie:I wersja pomidorowa:Bakłażana kroimy w cienkie paski, posypujemy solą i odstawiamy na 10 minut. Następnie grillujemy go z obu stron. 1 połowę(...) oraz przyprawy. Smażymy.Gdy mięso będzie gotowe, przekładamy do miski i porządnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Usuniemy sok, który zmiękczyłby bagietkę.Bagietkę polewamy oliwą, układamy plastry sera emmentaler, dodajemy mięso mielone, które przykrywamy plastrami sera.Obie bagietki pieczemy w 180"C przez ok. 15-20 minut, aż do zadowalającego rozpuszczenia się sera.Smacznego
Kitchens Alphabetmargaryny - 3 żółtka - 140 g mąki pszennej- 1 i 1/2 łyżki mleka - 1 łyżeczka proszku do pieczenia mak - 300g maku ( dwukrotnie mielimy) - 1/2 olejku migdałowego - 1 łyżka wódki - 100 g cukru - 3 żółtka - 125 g margaryny ser - 750 g sera białego (dwukrotnie zmielonego) - 6 jajek ( białka ubijamy na sztywno) - 125 g margaryny - 150 g cukru pudru - 1 płaska łyżeczka proszku(...)cukrem, dodajemy żółtka, olejek migdałowy, wódkę oraz mak. Dobrze ucieramy całość. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z makiem. Ostatnim etapem jest przygotowanie masy serowej. Ser dwukrotnie mielimy. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy stopniowo żółtka, ser, proszek do pieczenia, budyń oraz ekstrakt cytrynowy. Mieszamy dokładnie. Białka ubijamy na sztywno i łączymy z masą serową. Na wysmarowaną blachę
Zainspirowana w kuchniwodzie. Słoninkę kroimy w drobną kosteczkę, następnie wytapiamy na skwarki. Gdy słoninka dochodzi dorzucamy do niej cebulę pokrojoną w kosteczkę i dusimy/smażymy do miękkości. Po ugotowaniu ziemniaków mielimy je z serem przez maszynkę na dużym oczku. Po zmieleniu dodajemy słoninkę z cebulką mieszamy dokładnie, doprawiamy solą oraz pieprzem. Gdy farsz gotowy szykujemy ciasto według przepisu. Pierogi wrzucamy(...)rozmarzną obsmażamy z boczkiem i cebulką. Smacznego!) Odważamy 0,5kg ugotowanych ziemniaków. Odważamy 0,5kg sera białego (wybrać ser dobrej jakości od niego zależy smak pierogów) Ziemniaki mielimy na przemian z serem maszynką, duże oczko. Po zmieleniu do całości dodajemy zeszkloną cebulkę ze skwarkami doprawiamy solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy ręcznie. Sprawdzamy smak jeśli potrzeba doprawiamy. Wykonujemy ciasto
Sprawdzone przepisy kulinarnezarówno z piersi kurczaka jak i udek:) 500-800 g mielonego mięsa drobiowego 100 g sera z niebieską pleśnią (np lazur błękitny) 200 g mozzarelli 2 jajka koperek bułka tarta sól, pieprz, gałka muszkatołowa Mozzarellę, po osączeniu z zalewy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mielone mięso wkładamy do miski. Dodajemy do niego rozkruszony(...)ser z niebieską pleśnią oraz tartą mozzarellę. Koperek drobno siekamy i również łączymy z mięsem. Na koniec wbijamy 1 jajko, dodajemy 1-2 łyżki bułki tartej i doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Do głębokiego talerza wbijamy jajko, rozbełtujemy je widelcem. Na osobny talerzyk sypiemy bułkę tartą. Zwilżonymi w zimnej wodzie dłońmi formujemy z mielonego mięsa owalne
Smaki Na Talerzujedna z opcji. Uprzedzam: bardzo mięsna. Papryka faszerowana mięsem mielonym i pomidorami (2 - 3 porcje): 3 duże papryki mięso mielone wieprzowo - wołowe 500 g puszka krojonych pomidorów 3 łyżeczki przecieru pomidorowego duża cebula 2 ząbki czosnku ser żółty 250 g sól pieprz bazylia oregano papryka chili 1/2 kostki warzywnej Papryki oczyścić z pestek, odciąć ich górne części(...)przyprawy oraz przecier pomidorowy. Wlać pomidory. Całość dusić przez kilka minut. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Nakładać do wnętrza papryki na zmianę farsz z mięsa mielonego i ser tak, aby na wierzchu pozostał ser żółty. Rozpuścić połowę kostki w 100 ml wody. Naczynie żaroodporne natłuścić odrobiną oleju i wlać bulion. Piec przez 40 minut w temperaturze
Karola gotujeDoprawić do smaku solą oraz świeżo mielonym pieprzem. Gdyby zupa była zbyt gęsta dolać jeszcze trochę wody, ja dolałam ok.100ml. Podawać posypane świeżo mielonym pieprzem oraz startym serem np.owczym. Można także dodać świeżo mielone chili (gdy ktoś preferuje pikantniejsze smaki).. Smacznego
Smaczne Zdrowesera białego 1 szklanka cukru 25 dag masła lub margaryny 2 całe jajka 1 budyń śmietankowy lub waniliowy otarta skórka z cytryny sok z połowy cytryny PIANKA: 400 g jogurtu greckiego 2-3 łyżki cukru pudru galaretka wiśniowa ORAZ: owoce do dekoracji opakowanie ciastek regionalnych w czekoladzie liście mięty lub melisy WYKONANIE: Herbatniki mielimy, mieszamy z zimnym masłem(...)ykładamy masę z herbatników i dokładnie ugniatamy. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C góra dół. Spód podpiekamy, aż lekko się zarumieni (ok. 10-15 minut) SER: Ser dokładnie mielimy (ja zawsze używam ręcznego blendera, żeby ser łatwo się rozdrobnił dodaje 2-4 łyżki jogurtu greckiego) Masło roztapiamy i odstawiamy do przestudzenia. Pozostałe składniki dodajemy do sera i krótko
Pani na deseri ser pleśniowy stworzyły pyszny farsz. składniki: 4 bakłażany ( moje miały po ok 300 g ) 300 g mięsa mielonego z indyka ( u mnie udziec ) 1 cebula 300 g ugotowanego pęczaku 150 g sera pleśniowego, u mnie lazur turkusowy ser cheddar do posypania sól,pieprz olej rzepakowy 3-4 listki świeżej bazylii Bakłażany dokładnie umyć. Przekroić wzdłuż na pół(...)Cebulę pokroić w drobną kostkę. Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju. Zeszklić pokrojoną cebulę. Potem dodać mięso mielone i usmażyć. Dodać pęczak i dokładnie wymieszać. Do smaku doprawić solą i pieprzem. Gotowym farszem nadziać wcześniej przygotowane bakłażany. Na wierzchu ułożyć kawałeczki sera pleśniowego. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 10 minut. Po wystawieniu z piekarnika
Monia miesza i gotujeKotlety mielone z pieczarkami i serem – pyszna alternatywa dla tradycyjnych kotletów mielonych. Można je podawać np. z ziemniakami puree (zobacz przepis na: kremowe, tłuczone ziemniaki), surówką z marchewki lub mizerią, a także z sosem pieczark The post Kotlety mielone z pieczarkami i serem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeRolada mięsno-serowa to przepis nie tylko dla fanów serowych smaków, ale także prostego gotowania z łatwo dostępnych składników. Mięso mielone i żółty ser dostaniemy praktycznie wszędzie. Sprawdzi się jako danie główne, ale zdecydowanie lepiej sprawuje się jako przystawka – jest idealna na wszelkie przyjęcia, parapetówki czy Sylwestra. Duża ilość żółtego sera sprawia, że roladka jest bardzo sycąca(...)łyżek dobrej jakości majonezu 300 g startego cheddara (lub innego żółtego sera) 500 g mielonej wieprzowiny (karkówka lub łopatka) 1 ząbek czosnku 1 mała marchewka 1 cebula szalotka (lub pół cebuli) 2 czubate łyżki bułki tartej 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 pęczka szczypiorku sól morska świeżo mielony pieprz do podania: ulubiony sos Cheddar ścieramy na tarce jarzynowej (najlepiej
Poezja smakuKompromis Składniki na tortownicę o śr 26 cm Czas przygotowania: 120 min + chłodzenia Spód 300 g kruchych ciasteczek korzennych 80 g masła Masa twarogowa 500 g sera twarogowego trzykrotnie mielonego 500 g sera mascarpone 3 łyżki skrobi ziemniaczanej lub ryżowej 1 szklanka drobnego cukru 1 łyżeczka naturalnego ekstraktu waniliowego lub nasionka z 1 laski wanilii 5 jajek
Słodki Kompromis