mielone z pieczarkami - 2861 przepisów (strona:50/191)

Papryka faszerowana 121

będzie twardych ziarenek. Dla 2 osób Potrzebujemy: 2 duże czerwone, szerokie papryki 1 cebula 20dkg mięsa mielonego 1 puszka krojonych pomidorów 1 torebka podgotowanego ryżu 2 ząbki czosnku 1/2 papryczki chili ( jeżeli ktoś woli bardziej ostre to cała) 4 duże pieczarki 2 łyżki tartego żółtego sera tymianek bazyli suszona lub świeża(...)Drobno kroimy: cebulę, czosnek i chili. Paprykę również kroimy w kostkę. Nastawiamy wodę na ryż, solimy. Rozgrzewamy olej na patelni, dodajemy cebulę, mięso mielone i pod koniec czosnek a następnie pieczarki. Smażymy. Dodajemy pokrojone pomidory. Wszystko solimy, pieprzymy i szczyptę cukru. Doprawiamy tymiankiem i bazylią. Dusimy. Na koniec dodajemy podgotowany ryż i wszystko starannie mieszamy. Paprykom odcinamy

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Leczo 104

Składniki: 1 cukinia 1 żółta papryka 1 czerwona papryka 1 cebula biała 30 dag kiełbasy wiejskiej 2 duże dojrzałe pomidory 10 pieczarek olej pietruszka – natka słodka papryka mielona ostra papryka mielona koncentrat pomidorowy pieprz   Do garnka wlewam olej. Wrzucam cebulkę pokrojoną w lostkę, chwilę duszę mieszając. Wrzucam obrane i pokrojone w plastry pieczarki. Dodaję obraną

MojaQchnia.pl
Paszteciki z pieczarkami 142

domowe paszteciki przystało. Składniki: świeże ciasto francuskie (50x25 cm) 500 g pieczarek 1 duża cebula 1 łyżka masła klarowanego sól, pieprz mielony, kolendra mielona mleko skondensowane lub białko do posmarowania ciasta Przygotowanie: Pieczarki umyć, pokroić, wrzucić na patelnię z rozgrzanym masłem klarowanym. Cebulę drobno pokroić i dodać do pieczarek. Całość posolić i smażyć na średnim ogniu. Posolone pieczarki

Codziennik Kuchenny
Zupa krem z kapusty i pomidorów 103

dojdzie (od czasu do czasu mieszamy, by makaron się nie skleił). Por kroimy w piórka, pieczarki obieramy i kroimy na ćwiartki. Podsmażamy na maśle pieczarki i pora oprószając lekko solą i obficie świeżo mielonym czarnym pieprzem. Do misek nalewamy zupę, podajemy z podsmażonymi pieczarkami i porem. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle

R'n'G Kitchen
Krokiety z mięsem z rosołu i pieczarkami 140

właśnie rosołem. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 200g mięsa z rosołu 100g warzyw z rosołu (marchewka, seler) 1 duże (L) jajko 300g pieczarek 2 łyżki masła bułka tarta sól biały pieprz mielony olej rzepakowy 4 placki naleśnikowe wg naszego przepisu Instrukcje Pieczarki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. W rondlu na dość silnym ogniu rozgrzewamy 2 łyżki

Kulinarna Pokusa
Pieczeń z szynki z pieczarkami i ketchupem. 156

ząbki czosnku sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku 1 liść laurowy 2 kulki ziela angielskiego kilka ziarenek pieprzu czarnego Na pieczarki: 50 pieczarek kilka łyżek ketchupu pikantnego sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku olej do smażenia Dodatkowo: 1 łyżka oleju 2 łyżki bułki tartej Wykonanie: 1. Masa mięsna: Mięso oczyszczamy, myjemy i dokładnie osuszamy(...)mielony i dokładnie wyrabiamy. Na koniec dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i ziarenka pieprzu. 2. Pieczenie: Foremkę aluminiową za pomocą pędzelka smarujemy olejem i oprószamy bułką tartą, następnie przekładamy do niej masę mięsną lekko ją ubijając. Następnie pieczemy ją około 1 godzinę w temperaturze 190 stopni. Na 15 minut przed końcem pieczenia pieczeń smarujemy ketchupem i wykładamy równomiernie pieczarki

Izabelawkuchni
Kukurydziane pampuchy z gotowaną wołowiną 266

łyżeczki cukru 25 g drożdży świeżych 1/4 szklanki mleka 1/2 łyżeczki soli 3 łyżki oleju rzepakowego NADZIENIE: 300 g gotowanej wołowiny 2 ząbki czosnku 1/2 cebuli 300 g pieczarek sól pieprz czarny pieprz ziołowy olej rzepakowy Zrobić zaczyn rozcierając drożdże z cukrem i ciepłym, ale nie gorącym mlekiem. Odstawić na 10 min w ciepłe miejsce. Kukurydzę odsączyć z zalewy, przepłukać(...)Będzie trochę kleiste. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. W czasie kiedy ciasto na pampuchy wyrasta można przygotować farsz. W maszynce do mielenia mięsa zmielić gotowaną wołowinę. Pieczarki bardzo drobno pokroić nożem lub przy pomocy rozdrabniacza i dusić na patelni, aż woda z nich odparuje. Dodać do mięsa. Czosnek rozetrzeć i wrzucić na patelnię z rozgrzaną oliwą

https:KKuchniaMniam
Schab po Madziarsku 273

schabu bez kości - 3 czerwone papryki - 40 dag  zielonej fasolki szparagowej Poltino - 4 pomidory - 30 dag pieczarek - 2 duże cebule - 2 łyżki ajvaru - 3 łyżeczki słodkiej wędzone papryki - 1 łyżeczka ostrej wędzonej papryki - 1 łyżeczka soli wędzonej - pieprz czarny mielony - olej 1. Mięso myjemy i kroimy(...)kostkę, a następnie smażymy na rozgrzanym oleju. Warzywa kroimy w kostkę lub w paski, zostawiamy duże niedbałe kawałki.  2. Do mięsa dodajemy dwa rodzaje papryki mielonej oraz sól, dokładamy cebulę oraz pieczarki i razem smażymy. Następnie dodajemy paprykę i podlewamy wszystko wodą tak aby płyn przykrył warzywa, chwilę razem dusimy i dodajemy fasolkę oraz pomidory. 3. Uzupełniamy wodę

Apetyczna babeczka
FASZEROWANA CUKINIA 124

mielonego z indyka 2 torebki ryżu 1 papryka czerwona 2 cebule 300 g pieczarek natka pietruszki 200 g sera żółtego 2 jajka sól, pieprz, słodka papryka, papryka chili, zioła prowansalskie oliwa Wykonanie: Ryż gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzaną oliwę. Smażymy do zeszklenia. Do cebuli wrzucamy mięso mielone(...)surowe. Przyprawiamy pieprzem, solą,1 łyżeczką papryki słodkiej, szczyptą chili i ziołami prowansalskimi. Paprykę myjemy, wydrążamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę. Dodajemy do mięsa, smażymy 5-7min. Pieczarki obieramy, myjemy, również kroimy w kostkę. Wrzucamy na patelnię i wszystko razem smażymy do momentu aż pieczarki będą miękkie i woda z nich wyparuje.  Cukinie myjemy, osuszamy, przekrawamy

Kuchnia MagdaLeny
FASZEROWANA CUKINIA 131

mielonego z indyka 2 torebki ryżu 1 papryka czerwona 2 cebule 300 g pieczarek natka pietruszki 200 g sera żółtego 2 jajka sól, pieprz, słodka papryka, papryka chili, zioła prowansalskie oliwa Wykonanie: Ryż gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzaną oliwę. Smażymy do zeszklenia. Do cebuli wrzucamy mięso mielone(...)surowe. Przyprawiamy pieprzem, solą,1 łyżeczką papryki słodkiej, szczyptą chili i ziołami prowansalskimi. Paprykę myjemy, wydrążamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę. Dodajemy do mięsa, smażymy 5-7min. Pieczarki obieramy, myjemy, również kroimy w kostkę. Wrzucamy na patelnię i wszystko razem smażymy do momentu aż pieczarki będą miękkie i woda z nich wyparuje.  Cukinie myjemy, osuszamy, przekrawamy

Kuchnia MagdaLeny
Papryka nadziewana pieczarkami 148

jajko 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka czerwonej pasty curry 2 liście kaffiru 1 łyżka sosu rybnego 1 łyżeczka sosu sojowego jasnego  2 łyżeczki kolendry mielonej 1 łyżeczka cukru 400g pieczarek 1. Pieczarki kroimy na drobne kawałeczki,. Czosnek przeciskamy przez praskę, listki kaffiru siekamy i dodajemy do pieczarek. 2. W misce mieszamy jajko z pastą curry, następnie dodajemy

Tajskie smaki
PAPRYKA ZAPIEKANA Z JAJKIEM I MIĘSEM MIELONYM + FILMIK 140

warzywami oraz zapieczenia z jajkiem. Sposób jest bardzo fajny i nie sprawi nikomu problemu z przygotowaniem tak papryki.  SKŁADNIKI :  300 g mięsa mielonego  4 papryki 1/2 cześć małej cukinii 3 pieczarki 1 mała cebula 1 ząbek czosnku  sol, pieprz do smaku 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżki ostrego ketchupu  3 łyżki oleju 1/2 szklanka(...)PRZYGOTOWANIE :  Paprykę myjemy, przecinamy wzdłuż i wyjmujemy gniazda nasienne. Cukinię, cebulę i pieczarki kroimy w kostkę, podpiekamy na oleju do momentu odparowania płynów.  Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy podpieczone i ostudzone warzywa, dodajemy przyprawy, ketchup i mieszamy.  Połówki papryk nadziewamy mięsem, zostawiając od góry trochę miejsca na jajko. Przekładamy je na formę do tarty

Kulinarne Fantazje Marioli
Biodrówka z pieczarkami 192

Mięso jest kruche i delikatne :) Składniki 70 dkg biodrówki 2 cebule 50 dkg pieczarek 3 ząbki czosnku sól, pieprz chili jałowiec mielony czubryca czerwona słodka papryka zioła prowansalskie Sposób … Czytaj dalej Biodrówka z pieczarkami

czarrna od kuchni