mielone kotlety - 3642 przepisów (strona:145/243)

Fit burger wołowy 160

Przepis na fit burgera wołowego Drukuj przepis Porcji: 1 Czas gotowania: 20 minut Składniki 100-150 g mielonej wołowiny plaster pomidora kilka plasterków cebuli roszponka lub dowolna sałata/szpinak bułka owsiana sól i pieprz Przepis 1 Doprawiamy wołowinę i formujemy kotlet. 2 Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni bez tłuszczu z obu stron, aż mięso się zrumieni - po kilka minut

Kuchnia Bazylii
Fit burger wołowy 160

Przepis na fit burgera wołowego Drukuj przepis Porcji: 1 Czas gotowania: 20 minut Składniki 100-150 g mielonej wołowiny plaster pomidora kilka plasterków cebuli roszponka lub dowolna sałata/szpinak bułka owsiana sól i pieprz Przepis 1 Doprawiamy wołowinę i formujemy kotlet. 2 Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni bez tłuszczu z obu stron, aż mięso się zrumieni - po kilka minut

Kuchnia Bazylii
ROLADKI Z BOCZKIEM 145

olej do smażenia kilka plastrów boczku wędzonego ogórki konserwowe   ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Bułkę namoczyć w mleku,odcisnąć.Dodać do mielonego mięsa.Przyprawić solą i pieprzem.Mięso rozklepać w dłoniach i nadziewać plastrem boczku i posiekanymi drobno korniszonami.zlepić brzegi i uformować prostokątnego kotleta (jak devolaj).Na patelni rozgrzać olej.Kotlety panierujemy w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoty kolor.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
BURGER WOŁOWY Z DOMOWĄ BUŁKĄ I SOSEM BBQ 131

burger: 500 g wołowiny pieprz czarny świeżo mielony bułeczki: przepis tutaj  bułeczki sos BBQ: przepis tutaj  sos BBQ dodatki : sałata pomidor malinowy ogórek kiszony ser chedar Mięso przyprawiamy pieprzem. Formujemy kotlety rzucając mocno mięsem z ręki do ręki. Następnie formujemy kotlety i spłaszzcamy. Układamy na rozgrzanej patelni grillowej. Smażymy około 3 minut z każdej strony. Na każdą

KuchcikoweLove
Mielone z indyka w szynce szwarcwaldzkiej z porem i niespodzianką 150

Przynajmniej mi się tak zachciało żeby mięso mielone ściśle dochodziło równomiernie do szynki. Tak przygotowane mielone wkładamy na patelnie z rozgrzanym olejem i smażymy po 4-5 min z każdej strony. Czas zależy od wielkości i grubości naszych kotletów. Na samym końcu posypujemy parmezanem lub innym serem. Podajemy np z brokułami z serem bałkańskim z tego

Piekielna Kuchnia Pati
kotlety jajeczno-ziemniaczane z kurkumą... 180

dzień ugotowane jajka na twardo zetrzeć na drobniejszej kratce do jajek wprost do ziemniaków wsypać kucharka, pieprz mielony, tartą bułkę, posiekany koperek, jajko i wszystko wyrobić wsypać kurkumę i wymieszać masę ziemniaczaną olej rzepakowy rozgrzać mocno na patelni, formować owalne kotlety i kłaść porcjami na patelnię smażyć na rumiane kotlety z każdej strony, odkładać na ręcznik papierowy - kotlety

W Mojej Kuchni Lubię
Roladki schabowe z papryką, fetą i suszonymi pomidorami (pieczone) 343

kostki sera feta półtłustego (90g) kilka suszonych pomidorów z oleju Przyprawy: sól pieprz bazylia papryka słodka mielona czosnek granulowany Dodatkowo: 1 duża cebula wykałaczki lub nić kuchenna Sposób przygotowania: Schab kroimy na około 1cm plastry i rozbijamy jak na kotlety. Każdy plaster oprószamy z obu stron pieprzem, solą, słodką papryką i roztartą w dłoniach bazylią suszoną. Odstawiamy do lodówki

Kolorowy Przepisownik
KOTLECIKI MIELONE Z CUKINIĄ 90

min.W tym czasie możemy obrać i pokroić drobno cebulę.U mnie cebulka jest zazwyczaj mielona razem z mięsem w maszynce. Cukinię osączyć z soku,który puściła,połączyć z mięsem i cebulą,dodać jako i pozostałe przyprawy.Formować kotlety,obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor

Niespełnione zdolności kulinarne
Mielone z dynią i otrębami pszennymi 184

dyni 1 jajko 1 łyżeczka mielonej kozieradki 50 ml bulionu mięsnego 4 łyżki bułki tartej 2 łyżki sezamu sól, pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Karkówkę mielimy razem z cebulą, czosnkiem, otrębami i pestkami. Do masy wbijamy jajko, doprawiamy solą, pierzem, kozieradką, dokładnie wyrabiamy z bulionem. Z mięsa formujemy kotlety, obtaczamy w mieszance bułki tartej

R'n'G Kitchen
Kotlety z kaszy jaglanej i pieczonych burakow 225

znalazły się w bułce z mnóstwem pysznych dodatków. U nas pojawiły się jako alternatywa dla tradycyjnego mielonego w niedzielne popołudnie. Towarzyszyły im na talerzu młode ziemniaczki z koperkiem oraz fasolka szparagowa i pomidor. U nas w wersji lekko zmodyfikowanej. Kotlety z kaszy jaglanej i pieczonych burakow 2 duże buraki 1,5 szkl. kaszy jaglanej ugotowanej na sypko 2 duże

Dzieje kuchennej Wiewióry
Migdałowe schabowe 180

sokiem z cytryny kotlety rozbijamy i oprószamy pieprzem, papryką i solą mąkę wysypujemy na talerz i panierujemy kotlety kolejno- najpierw w mące, potem w jajku a na końcu w płatkach smażymy na złoty kolor. Smacznego! P.S Płatki migdałowe możemy zastąpić mielonymi orzechami włoskimi lub sezamem

Luźna Kuchnia
Wielkanocna babka mięsna z sosem chrzanowym 180

kroimy. Koperek myjemy i siekamy drobno. Do mięsa dodajemy surowe jajko, połowę koperku, pokrojone cebule, przyprawę do mielonego, natkę pietruszki i kaszę. Mięsną masę doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy tyle bułki tartej aby masa uzyskała gęstą konsystencję jak na kotlety. Połowę masy mięsnej wykładamy do formy na babkę, na tym układamy ugotowane i obrane jajka

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kotlety rybne z mięsem 154

rybę z mięsem! )Wyszły przepyszne kotlety , którymi zajadała się cała rodzina!Takie rybno – mięsne kotlety są też fantastycznym pomysłem jako wkładka do burgera!Gwarantuję , że posmakują! SKŁADNIKI:( 6 szt. )- filety rybne ( u mnie dorsz ) – ok. 30 dag- mielona wołowina – ok. 30 dag- duże jajko – 1 szt.- bułka tarta – 0,5 szklanki- mąka(...)natka pietruszki – 1 pęczek- sól ziołowa- pieprz- olej do smażeniaSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Ryby myjemy , oczyszczamy z ości , gotujemy ok. 5 minut , a następnie rozdrabniamy widelcem.Mięso mielone mieszamy z rybą.Dodajemy jajko , bułkę tartą i posiekaną natkę pietruszki.Przyprawiamy solą ziołową i pieprzem.Wyrabiamy na masę.( Jeśli masa nie chce się kleić dodajemy bułkę tartą ).Formujemy niewielkie , płaskie kotleciki.Obtaczamy

Ostra na Słodko
Mielone alla gołąbki 191

Sposób przygotowania 1. Kapustę poszatkować ,posolić i odcisnąć sok.odstawić na kilka minut. 2. Następnie wymieszać z mielonym mięsem, mąką ziemniaczną  , startą cebulą . przyprawić vegetą , bazylią, czosnkiem. 3. Z masy formować kotleciki , obtaczać w bułce tartej, i usmażyć. 4. Przełożyć kotlety do rondla podlać wodą i chwile poddusić , pod koniec  dolać przecier wymieszany z 1 łyżeczką mąki

Sama słodycz i szczypta chili
Zapiekanka z mięsem mielonym 302

zrobienia tej zapiekanki i dodałam od siebie pieczarki :) Zapiekanka wyszła bardzo smaczna :)Składniki: 600 g mięsa mielonego, 250 g pieczarek, 300 g ziemniaków, 2 małe pomidory, 2 cebule, 1 bułka, 1 jajko, sól morska, pieprz czarny, szczypiorek, do obtoczenia kotletów: bułka tarta,sos: 400 ml śmietany 12%, 2 jajka, szczypta soli, papryki słodkiej  i pieprzu kolorowego. Przygotowanie

Aga w kuchni