mielone kotlety - 3642 przepisów (strona:153/243)

klasyczne mule w białym winie i pomidorach 418

się skopmlikowane i trudne, to nic bardziej mylnego. Tyle w nich filozofii co w kotlecie schabowym. Składniki: - 1 kg świeżych małży - puszka pomidorów krojonych - 100 ml białego, wytrawnego wina - 2 ząbki czosnku - średnia cebula - dwie łyżki oliwy - pęczek natki pietruszki - sól morska, grubo mielony pieprz - bagietka do podania Małże płuczemy pod wodą, ostrym nożem zeskrobujemy nalot z muszli. Jeżeli

Cook&Love
Paluszki z dorsza w panko 184

chrupiące oraz mniej kaloryczne. Panko świetnie nadaje się do panierowania ryb, owoców morza, wieprzowych kotletów i innych smażonych potraw. Jest doskonała do smażenia w głębokim oleju, jak i na zwykłej patelni. Można posypywać nią wierzch zapiekanek, pizzy, zapiekanek makaronowych czy stosować jako spoiwo (mielone, pulpety itp.). Jest to podstawowa panierka używana nie tylko w Japonii, lecz również

mojewypiekiinietylko
Mielone Ze Słoika Do Chlebka 168

gotowych kotlecików mielonych ( zależy od wielkości ) słoik smalcu domowego lub kupnego 1. Mielone układamy w czystych i wyparzonych słoikach, nie za ciasno gdyż musi się znaleźć miejsce na smalec. 2. Swój bądź kupny smalec roztapiamy i zalewamy słoiczki tak aby zakryły kotlety. 3. Następnie zakręcamy słoiki i pasteryzujemy po około 30 min. (jeśli słoiki są ciepłe

Gotowanie...to proste !
KLUCHY Z MAJERANKIEM 182

Takie pyszne kluski możemy podawać z różnymi mięsami,kotletami i tak jak u mnie z samą smażoną cebulką.   0.5 kg.ugotowanych ziemniaków 1 żółtko 100 g.mąki bułka tarta 1-2 łyżki majeranku 1 łyżka masła sól ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ziemniaki mielimy w maszynce do mielenia mięsa.Dodajemy żółtko i mąkę,roztarty majeranek,1-2 łyżki bułki tartej  i sól do smaku.Zagniatamy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Mielone z rabarbarem 154

do smaku   olej kokosowy do smażenia PRZYGOTOWANIE : Do miski przekładamy mięso mielone, dodajemy odciśniętą (wcześniej namoczoną w mleku lub wodzie) bułkę, jajko i mieszamy. Następnie dodajemy posiekaną zieleninę oraz rabarbar, doprawiamy solą i pieprzem - mieszamy. Z powstałej masy mięsnej formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju kokosowym po kilka minut z wszystkich

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Grillowany indyk 126

Kolejna propozycja na grilla ;) Składniki 1 kg udek indyczych 1/2 szklanki posiekanych szalotek 1/4 szklanki posiekanej kolendry 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka tabasco 1 łyżeczka mielonego kuminu sól ,pieprz 1 jajko Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size(...)bidi-language:#0400;} Udka myjemy ,zdejmujemy skórę ,oddzielamy mięso od kości. Tak przygotowane mięso mielimy na najmniejszych oczkach. Mieszamy z jajkiem ,posiekanymi szalotkami, kolendrą, 3 łyżkami oliwy ,tabasco i kuminem ,doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy na godzinę do lodówki ,do przegryzienia. Formujemy podłużne kotlety, grillujemy je bezpośrednio na ruszcie na rumiany kolor z obu stron

R'n'G Kitchen
Domowy hamburger 136

jajko pomidor kilka ogórków konserwowych sałata masłowa 5 bułek sól, pieprz, ketchup, majonez Mięso mielone mieszamy z jajkiem oraz drobno pokrojoną cebulką. Dorzucamy trochę bułki tartej oraz doprawiamy według uznania solą i pieprzem. Mieszamy wszystkie składniki. Na patelni rozgrzewamy olej. Z mięsa formujemy kotlety wielkości bułek i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Bułki rozkrajamy na pół. Spodnią stronę posypujemy

Kolizje Smaków
Kotlety serowe z kurczakiem 1094

Ciekawy sposób na tradycyjne kotlety z kurczaka. Dodatek sera i majonezu nadają kurczakowi nowego, oryginalnego smaku. Składniki - podwójny filet z kurczaka - jajko - 2 łyżki mąki - 2 łyżki majonezu - 15 dag startego żółtego sera - mielona słodka papryka, pieprz ziołowy - sól, pieprz - olej Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni

Świat Smaku
Burgery drobiowo-jaglane 134

kotlety jak kto woli z mięsa drobiowego z dodatkiem kaszy jaglanej. Z powodzeniem można ich użyć do domowych hamburgerów lub podać z ziemniakami i ulubiona surówką. 300 g filetu z piersi kurczaka 1/2 szkl.  kaszy jaglanej 1 marchewka 1 jajko 1 cebula 1 łyżka masła 1 ząbek czosnku 1 łyżka posiekanego koperku  sól świeżo mielony pieprz ponadto(...)marchewkę na drobnych oczkach tarki,posiekaną i zeszkloną na maśle cebulę,starty czosnek i koperek. Wbić jajko,doprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wyrobić. Z mięsa formować kotlety,każdy obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju po kilka minut z obu stron na rumiano. Podawać na ciepło np. z ziemniakami i surówką

Kolorowa kuchnia Elki
Bolońskie niespodzianki 155

marchewka200 g ugotowanych ziemniaków1 opakowanie ciasta francuskiego3 łyżki margaryny4 łyżki startego, żółtego sera (np. cheddar)100 ml śmietany30 ml oliwyKiedy już przejedzą się nam tradycyjne obiady w stylu kotlet z ziemniakami, możemy z powodzeniem zaserwować to właśnie danie. Bolońskie niespodzianki, to połączenie zapiekanki, tradycyjnego obiadu i oryginalnej formy podania, którą na pewno zaskoczymy domowników lub naszych gości. Pod "płaszczykiem(...)pokroić w drobną kostkę. Marchewkę obrać i starkować na tarce z grubymi oczkami. Następnie na rozgrzanej oliwie przesmażyć cebulę oraz marchewkę, aż lekko zmiękną. Dodać mięso mielone i smażyć jeszcze przez kilka minut.Fix wymieszać ze szklanką wody, wlać do mięsa i dusić całość na wolnym ogniu przez około 10 minut.Ugotowane ziemniaki lekko podgrzać i wymieszać

Świat Domowej Kuchni
Kotlety z czerwonej fasoli - wegańskie :) 154

słodkiego smaku. Można wyczuć nutkę pikanterii za sprawą chilli. Kotlety z fasoli mogą być ciekawym urozmaiceniem obiadu, a w towarzystwie surówki i kaszy stanowić pełnowartościowy posiłek :) Składniki: 100 g fasoli czerwonej redkinley (Targroch) 1 marchewka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju  2 łyżki siemienia lnianego mielonego  przyprawy: po 1/2 łyżeczki tymianku, ziół prowansalskich, mielonego(...)gładką masę bądź jeśli wolisz na masę bezgrudkową. Do masy dodaj siemię lniane i przyprawy. Wymieszaj.  Na blaszce wyłożonej papierem do pieczeniem nakładaj łyżką porcję masy, uformuj okrągłego kotleta w preferowanej wielkości.  Wstaw do nagrzanego na 180*C piekarnika i piecz 50 minut

Zdrowie na języku :P
Jazowskie kotlety z ziemniaków – kuchnia podkarpacka 242

Gospodyń Wiejskich w Jazowej i został udostępniony w publikacji „Czarnorzecko-Strzyżowska kraina smaków. Tradycyjne przepisy kulinarne Kół Gospodyń Wiejskich z terenu działania Stowarzyszenia Czarnorzecko-Strzyżowska Lokalna Grupa Działania”. Jazowskie kotlety z ziemniaków - kuchnia podkarpacka Składniki na ok. 15 sztuk: Ciasto: 1,5 kg ziemniaków 50 g masła 50 g cebuli 2 jajka sól, pieprz do smaku 100 g mąki(...)miękkości w osolonej wodzie. Po wystudzeniu przeciskamy przez praskę lub mielimy w maszynce. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle. Do ziemniaków dodajemy cebulę razem z tłuszczem, mąkę i jajka oraz przyprawiamy je solą i pieprzem. Wyrabiamy masę, z której formujemy niewielkie płaskie kotlety. Masa jest delikatna, więc dobrze jest zwilżać dłonie zimną wodą, by nie przyklejała

Trzeci talerz
Kotlety z indyka, z boczkiem i twarogiem czyli Niedzielne Mielenie odc.41 144

KUCHNI 05/2017. Proporcje zmieniłam po swojemu. Kotlety z indyka, z boczkiem i twarogiem 400 g mięsa z indyka 150 g wędzonego boczku 1 szalotka łyżka posiekanego rozmarynu łyżeczka skórki otartej z cytryny 100 g twarogu 50 g bułki tartej jajko i białko sól, pieprz do smaku bułka tarta do obtoczenia Mięso mielimy razem z boczkiem i cebulką. Dodajemy pozostałe składniki

Dzieje kuchennej Wiewióry
KOTLETY Z CIECIERZYCY 117

Jedliście kotlety z ciecierzycy? Jeśli nie, to żałujcie, bo są wyśmienite a ciecierzyca jest bardzo zdrowa. SKŁADNIKI  • 400 g ciecierzycy • 3 cebule • 5 ząbków czosnku • 2 garście poszatkowanej pietruszki oraz koperku • 1 łyżeczka czarnego lub kolorowego pieprzu mielonego • 2-3 łyżeczki soli • ½ łyżeczki ostrej papryki • 1 łyżeczka słodkiej papryki • 1 łyżeczka sody oczyszczonej • 1 łyżeczka kuminu(...)papierze. 4. Podaję z kaszą lub ryżem i misą zielonej sałaty lub tartej marchewki z jabłkiem i imbirem. W przepisie dodałam łyżeczkę sody oczyszczonej -  soda powoduje, że kotlety nie ciągną tyle tłuszczu i są lżejsze, obowiązkowa nie jest :) jak kto woli :) SMACZNEGO!!! Ciecierzyca , inaczej cieciorka lub groch włoski, posiada liczne właściwości zdrowotne . Ciecierzyca, poza tym, że jest skarbnicą białka

Mała w garnku miesza
Domowe Burgery Wołowe 142

małosolny) 4 łyżeczki majonezu 4 łyżeczki ketchupu 4 łyżeczki musztardy Sposób przygotowania Mięso mielone przełożyć do miski, posolić i popieprzyć. Cebulę pokroić w drobną kostkę i dodać do mięsa. „Zagnieść” jak ciasto, a następnie uformować 4 burgery (należy pamiętać, że podczas pieczenia/smażenia kotlety się zmniejszą swoją szerokość, a zwiększą grubość dlatego należy uformować duże i cienkie burgery

Wypieki i Rumieńce
kotlety ryżowe 1202

Prosty przepis, kilka zwyczajnych składników, a smak ryżowych kotlecików zaskakująco dobry. Polecam jako atrakcyjną alternatywę dla tradycyjnych mielonych. składniki: 100 g suchego ryżu 100 g

babka w formie
Kotlety mielone z ryżem (półmięsne) 96

Uwielbiam takie kotlety, ponieważ są miękkie i delikatne w smaku. Może nie są niskokaloryczne, ale na pewno o wiele lżejsze od tych tradycyjnych. Zresztą sami spróbujcie! Polecam! (około 18 sztuk) 700g mięsa mielone  300g ryżu (waga ugotowanego) 2 jajka 1 cebula (duża) 1 łyżka majeranku papryka słodka  sol, pieprz Dodatkowo: bułka tarta do obtaczania olej

Di gotuje
pyszne kotlety jajeczno-warzywne... 160

jajka ugotowane na twardo na kratce do jajek rozdrobnione, dodać posiekany koperek, kucharka, pieprz mielony, mąkę ziemniaczaną i tartą bułkę, wbić jajko wszystko dobrze łyżką wyrobić, jeśli masa jest zbyt luźna to dosypać ciut mąki i bułki tartej formować owalne ok 1 cm grubości kotlety i na gorącym oleju smażyć na rumiano z każdej strony usmażone kotlety odkładać

W Mojej Kuchni Lubię
Pomidorowe pomylone w płatkach kukurydzianych zbożowych 142

kostka rosołowa pieprz czarny   Wykonanie  Do miski wkładamy mięsko mielone i dodajemy nasze wszystkie składniki czyli jajka, otręby , cebulę pokrojoną w kostkę , sól ,pieprz czarny , wszystko razem dokładnie mieszamy , kiedy mamy gotową masę mięsną dobrze wymieszaną , zaczynamy formować nasze kotlety , następnie uformowane kotlet , panieruję w zmielonych płatkach i na rozgrzany olej układam nasze kotlety

Mój Smak
Roladki z kurczaka 233

błonek ale nie tłuszczu Płuczemy dużą ilością wody. Mięso przygotowujemy jak na mielone z dodatkiem szczypiorku i sera . Mięso , odsączoną bułkę ,wyciśnięty czosnek, dwa jajka, majeranek, tymianek, sól, pieprz, cebulę mieszamy dokładnie , dodajemy szczypiorek i ser. Rozkładamy skórkę ,kładziemy boczek , formujemy dużego kotleta i ściśle zawijamy wszystko , tak by zamknąć całą roladkę. W razie potrzeby użyć wykałaczki

Viola cooks with passion
Domowe burgery + film 161

majonezu czarny pieprz sól przepis Korniszony oraz białą cebulę drobno siekamy. Do miski przekładamy mieloną wołowinę, dodajemy posiekane korniszony i cebulkę oraz musztardę, całość doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i wszystko wyrabiamy dłonią na gładką masę. Z tak przygotowanego mięsa formujemy niezbyt duże, płaskie kotlety. Czerwoną cebulę oraz pomidora kroimy w plastry. Następnie przygotowujemy sos, do miski przekładamy ketchup

Smakowite Dania
Mielone inaczej ;) 163

mielonego z indyka/kurczaka 3 jajka 3 łyżki serka wiejskiego (gęstej części) 3 łyżki mielonych otrębów garść świeżego szpinaku 0,5 czerwonej papryki kilka sztuk oliwek (dałam około 5 sztuk) 1 cebula sól, pieprz, słodka i ostra papryka, granulowany czosnek wg. smaku PORCJA = 1 KOTLET Sposób przygotowania: Szpinak myjemy i kroimy na mniejsze kawałki cebulę, oliwki i paprykę kroimy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość

Proponowane wyszukiwania