mascarpone - 11293 przepisów (strona:575/753)

50 przepisów na wrzesień 220

suszonymi grzybami Korzenne muffinki z kaszy manny Kopytka Mini calzone z brokułami, oliwkami i mozzarellą Murzynek Mus czekoladowy Mus czekoladowy z awokado Mus czekoladowy z aquafaby Mus czekoladowy z mascarpone

Moja smaczna kuchnia
Sernik cytrynowy z borówkami i frużeliną borówkową 308

cytrynowy z borówkami i frużeliną borówkową Składniki: Spód: 220g herbatników (lub innych ciastek, najlepiej pełnoziarnistych) 50g masła – roztopionego Masa serowa: 450-500g gotowego sera na sernik 250g serka mascarpone 300g kwaśnej śmietany 12% lub 18% 1 szklanka cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 1 budyń waniliowy lub cytrynowy bez cukru 2 płaskie łyżki mąki pszennej skórka starta

Mała Cukierenka
Ciasto Kubuś 281

puszystej masy, dodawać po łyżce zimny budyń, miksując po każdym dodaniu, do otrzymania gładkiej masy.  Krem wyłożyć na nasączony biszkopt, schłodzić do stężenia. Masa śmietanowa: 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 36% 3 łyżki cukru pudru Wszystkie składniki powinny być schłodzone. Składniki przełożyć do miski, zmiksować do otrzymania gęstego kremu. Masę wyłożyć na krem budyniowy, wyrównać. Dodatkowo

kulinarnyswiatdomi
Malinowa chmurka wg Aleex (TM5) 414

mrożonych) • 3 malinowe galaretki (każda na 500 ml wody) • 3,5 szklanki wrzącej wody Krem śmietankowy z wanilią: • 500 ml schłodzonej śmietany kremówki 36% • 250 g schłodzonego serka mascarpone • 3 łyżki cukru pudru • 1 cukier waniliowy Beza z migdałami: • 3 schłodzone białka • 150 g drobnego cukru do wypieków • 2 łyżeczki mąki (skrobi) ziemniaczanej • 40 - 50 g płatków migdałów Sposób przygotowania

W mojej kuchni
Błyskawiczne eklerki w czekoladzie 1386

przełożenia - 125 g czekolady o zawartości kakao 75% - 125 g czekolady mlecznej - ¾ szklanki słodkiej śmietanki minimum 30% Do przełożenia ciastek można użyć: bitej śmietany, masy ze śmietany i mascarpone lub, tak jak ja – gotowego kremu tiramisu. Krem przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Następnie szykujemy polewę z czekolady. Śmietankę podgrzewamy, zestawiamy z palnika, dodajemy połamaną czekoladę – pozostawiamy

mojewypiekiinietylko
Pyszne i słodkie – eklerki 146

smakują znacznie lepiej :) Eklerki – składniki Ciasto : 1 1/3 szklanki mąki, 125g masła, szklanka wody, 1/4 łyżeczki soli, 4 jajka Krem (tradycyjny) : 350 g śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru (lub więcej jeśli lubicie słodsze kremy) Eklerki – przepis Masło rozpuszczamy w garnku. Wlewamy wodę i zagotowujemy. Wsypujemy mąkę przesypaną z solą. Mieszamy, aż do uzyskania

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makaron z sosem pomidorowym i mascarpone 264

duży pomidor 8 pomidorków koktajlowych 1 cebula 2 ząbki czosnku 3/4 szklanki wody papryka słodka i słodka, lubczyk, cząber, oregano, sól, pieprz, łyżka startego żółtego sera łyżeczka mascarpone lub śmietany 12% oliwa z oliwek do podania: makaron spaghetti, parmezan i natka Przygotowanie: Na oliwie z oliwek podsmażam drobno posiekaną cebulę i czosnek. Gdy cebula się zeszkli dodaję pokrojone

Zasmakuj Kuchni
Tort kakaowy z borówkami, winogronami i kremem śmietankowo - malinowym 188

Tort z malinowym kremem na bazie śmietany z dodatkiem mascarpone. Lekki i pachnący kończącym się latem, dojrzałymi owocami i kwitnącymi gałązkami lawendy

Przepisy Kulinarne
Ciasto z borówkami 202

proszku do pieczenia masa śmietankowo-owocowa: 330 ml śmietany 30% galaretka o smaku owoców leśnych 1-2 łyżki cukru pudru ok. 100 g borówek masa serowa: 250 g serka mascarpone 1 szkl śmietany 30% 1 łyżka żelatyny 1/4 szkl mleka dodatkowo : 1 opakowanie delicji z nadzieniem malinowych Przygotowanie: biszkopt: Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Następnie dodajemy żółtka. Do masy

Bon appetit mon amie
Sernik bananowy na biszkoptach 138

był mało słodki, bo właśnie tak go planowałam, ale to też dostosuj do własnych upodobań. Sernik bananowy Składniki: 1 kg sera 3-krotnie zmielonego 250 g serka mascarpone 2 dojrzałe banany 1 jajko 1/2 szkl. mleka 1/2 szkl. cukru 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej biszkopty na spód Sposób przygotowania: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Do miski wbij jajko

Kolorowy Przepisownik
Torcik z kremem bez pieczenia 173

gorącej wody, wystudzić i lekko tężejące wylać delikatnie na wierzch ciasta.  Ciasto wstawić najlepiej na całą noc do lodówki, aby zastygło. Zobacz również: sernik z mascarpone bez pieczenia

Kuchcik gotuje
Tort jagodowo - borówkowy zawijany (w pionowe pasy) 260

Tort urodzinowy na puszystym biszkopcie o zdecydowanym kolorze i smaku leśnych jagód, które razem z bitą śmietaną i serem mascarpone tworzą pyszny krem. Tort ciekawie wygląda po rozkrojeniu z uwagi na nietypowe pionowe pasy biszkoptowego ciasta przełożonego kremem

Przepisy Kulinarne
Spaghetti ze szpinakiem i kukurydzą 223

wspaniale komponują się z czosnkiem i cebulą, więc ich tu nie zabrakło. Wspaniały pomysł na obiad! Szybkie danie z makaronem na każdy dzień. Możecie użyć świeżego szpinaku i serka mascarpone, będzie wspaniałą alternatywą dla mrożonego szpinaku i śmietany, a całemu daniu dodać pikanterii wrzucając na patelnię kilka plasterków chili. Składniki: 10-12 kulek mrożonego szpinaku - użyłam brykietu mała cebulka

Zasmakuj Kuchni
Śmietankowe puree ziemniaczane / Creamy potato puree 247

śmietanki i masła, doprawione gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Jest puszyste i jedwabiste, i absolutnie nie “glutowate”. Polecam także moje inne przepisy na doskonałe puree ziemniaczane, z mascarpone i z palonym masłem, zapraszam! Jeżeli jesteś właścicielem Tefal Cuisine Companion to ten robot zrobi to puree dosłownie za Ciebie! Szczegóły poniżej. Scroll down for recipe in English Śmietankowe puree

karmelowy