szklanka kawy rozpuszczalnej ( 3 łyżki kawy ) 1 łyżka cukru 1 kieliszek likieru kawowego (niekoniecznie) 1 kubeczek schłodzonej śmietanki 30-36% -250 g 4 łyżki cukru pudru 1 opakowanie serka mascarpone - 500 g 3 krople olejku waniliowego kakao do posypania SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Przygotować kawę espresso lub rozpuścić 3 łyżki kawy rozpuszczalnej w 1 szklance wrzątku. Dodać 2 łyżki cukru bo kawa
zielonacukinkagrana padano Bruschetta ze szpinakiem i grana padano Focaccia z cukinią i pomidorem Focaccia z cukinią, pomidorem i pieczarkami Hummus Koktajl szpinakowo - pomarańczowy Mango lassi Mus czekoladowy z mascarpone Pomidorowa sałatka ze szpinakiem, młodą kapustą i oliwkami Sałatka z cieciorki z papryką, czerwoną cebulą i natką pietruszki Sałatka z kaszy jęczmiennej z rukolą pomidorami i mozzarellą Sałatka Cezar z kurczakiem
Moja smaczna kuchniaGALARETKA Z MALINAMI -500g malin świeżych lub mrożonych -3 malinowe galaretki -3,5 szkl wody KREM -650ml śmietanki 30 lub 36% -250g serka kremowego lub mascarpone -1,5 łyżki żelatyny -125ml wody -3/4 szkl cukru pudru BEZA -5 białek -szczypta soli -2 łyżki mąki ziemniaczanej -200g cukru -2 łyżki octu
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuwymiary 23,5 cm na 35,5 cm) wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok 30 minut w 170 st. C, a następnie studzimy. Krem: 500 g serka mascarpone 330 ml śmietany 30% 10 cukierków michałki kwaśny dżem (u mnie porzeczkowy) Zimny serek i śmietanę umieszczamy w misie miksera i ubijamy do zgęstnienia, następnie dodajemy pokruszone lub starte na tarce
Cynamonowe szczęścieposypane startym Parmezanem. Risotto z krewetkami O czym warto pamiętać przygotowując risotto z owocami morza. Krewetki, których użyłam były krewetkami królewskimi. Użyłam krewetek surowych, mrożonych. Śmietankę zastąpić możemy serkiem mascarpone. Nie dodawałam Parmezanu ale możecie go dodać jeśli chcecie. Użyłam wina białego półsłodkiego. Bardzo ważnym elementem risotto jest ryż. Koniecznie użyjcie właściwego ryżu czyli Arborio. Lubisz owoce morza? Koniecznie wypróbuj
mecookstext_color="#000000" body_text_align="center" body_text_color="#000000" border_width_all="1px" box_shadow_style="preset2"] Przepis na lekkie ciasto na bazie bitej śmietany i sera mascarpone na herbatnikach. [/et_pb_blurb][et_pb_blurb _builder_version="3.0.96" title="Sernik Na Zimno Z Melonem (210 Kcal)" url="/2015/10/sernik-na-zimno-z-melonem-210-kcal/" url_new_window="off" use_icon="off" image="https://e-przepisykulinarne.pl/wp-content/uploads/2015/10/sernik_melon.jpg
e-PrzepisyKulinarnepiekarnika nagrzanego do 170*C i pieczemy ok.30 minut, na programie góra-dół. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia. Masa śmietanowa: - 1 litr zimnej kremówki 36% (można dać częściowo mascarpone) - 1/3 szklanki pudru (u mnie trzcinowy) - 2 op.śmietan fix (ja zastąpiłam 2 płaskimi łyżeczkami żelatyny rozpuszczonymi w wodzie) Żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości (ok.50g) gorącej wody. Odstawić na chwilę
Smaczne Zdrowehipermarketach. Co prawda nie są tak smaczne jak w lecie ale i tak serniczek wyszedł pyszny. Składniki 200 g herbatników 150 … Czytaj dalej Torcik z jogurtem i mascarpone
gotuj ze mnąPyszne, puszyste i mocno cytrynowe babeczki z kremem na bazie serka mascarpone i lemon curdu. W środku nadziewane są lemon curdem. Idealny przysmak dla miłośników cytryn. Składniki na 12 babeczek 1 i 1/4 szklanki mąki 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki oleju 3/4 szklanki cukru 2 duże jajka 1/2 szklanki mleka skórka starta z całej cytryny
AleTorcikmieszamy drewnianą łyżką i wylewamy na dużą blachę i pieczemy temp 180 st. gdy ciasto jest już upieczone i zimne przekroić go na 2 części masa składniki 500 ml mascarpone 500ml śmietany 36 procentowej 3 lyżki cukru pudru przygotowanie śmietanę ubijamy a potem dodajemy serek i cukier puder ubijamy na jednolitą masę potrzebne jeszcze składniki ok kg bananów 1 cytryna
Moje Wyrobydziecinnych oczkach tylko dodać wypiekowi atrakcyjności. Powiem szczerze, że nawet nie wiem, jak smakowało - zniknęło do ostatniego okruszka, razem z dwiema towarzyszacymi wielkimi tacami ciast: waniliowym z kremem mascarpone i czekoladowym z kremem czekoladowym (i kropelka aromatu do ciasta o smaku, a jakże, coli). Żeby nie dodawać sobie niepotrzebnego bałaganu to przyjęciowe posypałam tylko cukrem pudrem. Domowemu dostała się
Lejdi of the houseHej! I następny przepis z serii świątecznej, szczególnie dla tych którzy kochają czekoladę. Mniam. Potrzebujemy: Czytaj więcej »
Tylko pysznieCałuski z Likierem Skład: Beza: 3 białka (z dużych jaj) 150g cukru 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka pasty waniliowej lub ekstraktu waniliowego (można pominąć) Krem: 180g serka mascarpone 120ml śmietanki kremówki 30% (do deserów) 50ml likieru Krupnik Słony Karmel 1 fix do śmietany Beza: 1. Na papierze do pieczenia, przyciętym do rozmiaru blachy do pieczenia (blaszka od wyposażenia
Mała Cukierenkatortowej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 4 duże jajka 220g jasnego brązowego cukru 30g kakao bez cukru 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego szczypta soli Krem: 250g serka mascarpone 250ml śmietanki kremówki 30% 3 kopiaste łyżki masła orzechowego (z orzeszków arachidowych, masło w temperaturze pokojowej) 50ml ciemnego piwa RISzard I Warsztat Piwowarski 3 łyżki cukru pudru 1 opakowanie cukru
Mała CukierenkaMałej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik z Ricottą i Polewą Truskawkową Składniki: Spód: 230g ciastek typu digestive 100g masła, roztopionego Masa serowa: 800g ricotty 250g serka mascarpone 220g cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 4 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 5 jajek skórka starta z 1 cytryny Polewa truskawkowa: 500g truskawek, umytych pokrojonych na kawałeczki 2 łyżki
Mała Cukierenka