masa do babeczek - 1864 przepisów (strona:3/125)

Babeczka Gdzie jest Nemo 134

masy cukrowej, ich zaletą jest fakt, że można przygotować je wcześniej i przyczepić na babeczkę tuż przed samym podaniem. Do babeczek z rybką Nemo wykorzystałam przepis na proste babeczki waniliowe , przyczepiając masę cukrową kremem budyniowy m. Babeczki przygotowujemy według przepisu . Możemy do każdej włożyć po kostce czekolady. Po wyciągnięciu z pieca odstawiamy do przestudzenia. Niebieską masę cukrową ugniatamy chwilę(...)przyklejamy na cienką warstwę kremu lub rozpuszczonej czekolady. Z zielonej masy cukrowej wycinamy długie trójkąty na wodorosty i skręcamy w palcach. Z kolorowej masy cukrowej kulamy małe kulki na koralowce. Wszystko przyczepiamy na babeczkę smarując krawędzie odrobiną wody (można zrobić to patyczkiem kosmetycznym lub małym pędzelkiem). Z pomarańczowej masy cukrowej formujemy łezkę, która będzie tułowiem rybki, doczepiamy ogon. Z białej

Ciastkozercy
Muffinki z kremem kajmakowym 170

następnie wszystko mieszając na najniższych obrotach miksera dodajemy stopniowo masę kajmakową. Tak przygotowany krem wstawiamy na godzinę do lodówki aby się porządnie schłodził. Po tym czasie kremem dekorujemy babeczki.    * masę kajmakową możecie również zrobić gotując 3 godziny puszkę mleka skondensowanego słodzonego. Zróbcie to jednak dzień przed przygotowywaniem muffinek, abyście nie musieli martwic się zbyt wolnym chłodzeniem masy

Kuchenne aromaty
Babeczki kurczaczki. 102

stawiamy luzem w zwykłej blaszce. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 20 min. w 180C. Jednak cały czas należy kontrolować aby babeczki się nie przypaliły. Małe babeczki pieczemy krócej.   Składniki masy miksujemy do momentu kiedy cukier już nie będzie wyczuwalny "pod zębami" Wkładamy na chwile(...)lodówki aby nieco krem stwardniał. Kiedy babeczki już ostygną możemy je dekorować. Masę przekładamy do rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdki. Dekorujemy małe i duże babeczki, pokrywając całą powierzchnie masą. Następnie na dużej babeczce ustawiamy mała tworząc głowę w czepku. Z draży i rozpuszczonej czekolady robimy oczy a z pokrojonej marchewki dziób. Wstawiamy do lodówki. Smacznego! Inspiracja tutaj

Radość kipiąca uśmiechem.
Ciasto i babeczki marchewkowe 164

Przepis nadaje się zarówno do przygotowania ciasta, jak i samych babeczek. Gorąco polecam, bo są naprawdę doskonałe. :) Składniki (na tortownicę o średnicy 20-23 cm lub na 24 małe babeczki) : 3 duże jajka 1/2 szklanki brązowego cukru 1/3 szklanki oleju (rzepakowego lub słonecznikowego) 1 szklanka mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 1/4 łyżeczki(...)morele. Wszystko wymieszać dokładnie łyżką i wlać do tortownicy pokrytej papierem do pieczenia. Piec 40-50 minut w 180 ºC do suchego patyczka. Wyjąć i wystudzić. W przypadku babeczek masę  wlać  do 3/4 wysokości papilotek o średnicy 4-5 cm i piec około 20-25 minut. Wyjąć i ostudzić. Polewa: 50 g masła, w temperaturze pokojowej 1 szklanka

Food Square
Halloween Babeczki Mumie 133

dodatkiem mlecznej czekolady. Dekoracje można zrobić z kupnej masy cukrowej, ale bardzo dobrze sprawdzi się tutaj również ta domowa (i moim zdaniem jest dużo smaczniejsza). Składniki na babeczki Składniki na domową masę cukrową Składniki na lukier (wystarczy zrobić go z połowy podanych składników) + serek mascarpone, kuwertura czekoladowa lub polewa   Po upieczeniu babeczki odstawiamy do przestudzenia. Lukier przekładamy do woreczka(...)cienki placek i pokrywamy nią babeczki ( jak to zrobić? ) – nie musi być równo i tak będziemy przyczepiać jeszcze paski na bandaże.     Resztę masy cukrowej tniemy na paski i przyczepiamy na babeczki zostawiając miejsce na oczy. Jeśli korzystamy z kupnej masy cukrowej jako kleju wystarczy użyć odrobiny wody, domowa lepiej będzie przyklejać się na prosty lukier – cukier

Ciastkozercy
Cupcakes migdałowo-brzoskwiniowe 130

Kostkę miękkego masła ucieramy z 6 łyżkami cukru pudru. Dodajemy zmiksowane na mus trzy połówki brzoskwini z puszki i 2 łyżki amaretto. Miksujemy jeszcze przez minutę, do uzyskania gładkiej masy. Babeczki dekorujemy kremem, oczywiście w dowolny sposób, ale najwygodniej jest zrobić to przy użyciu rękawa cukierniczego

wcinaj to
Babeczki bukiet róż 123

powodzeniem możecie jednak użyć własnoręcznie zrobioną domową masę cukrową i pofarbować ją barwnikami spożywczymi (polecam te w żelu lub proszku, ponieważ barwniki w płynie mogą zbytnio rozcieńczyć masę). Składniki na babeczki waniliowe lub czekoladowe Składniki na krem maślany (wystarczy zrobić go z połowy podanych składników) Składniki na domową masę cukrową +barwniki spożywcze (opcjonalnie) Babeczki przygotowujemy według przepisu. Możemy do nich(...)dzielimy na kawałki mniej więcej tej samej wielkości. W dłoniach formujemy małe wałeczki, spłaszczamy i zwijamy w "ślimaczki". Gotowe różyczki przyklejamy na posmarowaną kremem babeczkę zostawiając trochę miejsca na brzegach na listki. Z zielonej masy cukrowej formujemy kulki różnej wielkości. Zgniatamy w palcach i robimy mały szpic z jednej strony. Za pomocą wykałaczki lub patyczka do szaszłyków robimy "nacięcie

Ciastkozercy
Babeczki "Kapelusze Wiedźmy" 114

wysokości około 0,5 cm i uformować z nich otoki na kapeluszach. Aby uzyskać brązowy kolor masy cukrowej na klamry z przodu kapeluszy, połączyć niewielkie ilości pomarańczowej i czarnej masy. Babeczki udekorować najpierw kremem (fot.3) , następnie posypką a na końcu poukładać na nich kapelusiki (fot.4) . Smaczego Halloween-owego :) Źródło:  cynamonowelove i rogalik Przepis bierze udział w akcjach

Świat Ciasta
Śnieżynki z opłatka 124

Pokryte białą masą cukrową babeczki już same w sobie będą wyglądać zimowo i elegancko, możemy ozdobić je dowolnymi ozdobami - z masy cukrowej lub opłatka. Śnieżynki z opłatka Gotowe śnieżynki można znaleźć w marketach na działach z dodatkami do pieczenia, można także zrobić je samemu wykorzystując masę cukrową i wykrawaczki. Świeże ozdoby z masy cukrowej łatwo przymocujemy do babeczki za pomocą

Ciastkozercy
Babeczki kajmakowe 140

Składniki: 1 puszka masy krówkowej o smaku advocata Helio , 250 ml kremówki, 3 łyżeczki żelatyny, 30 kruchych babeczek, słupki migdałów. Przygotowanie:    Ubijamy na sztywno schłodzoną kremówkę. Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości wrzątku, tak by całkowicie się rozpuściła(...)Dodajemy do kremówki i dokładnie mieszamy. Ubitą śmietanę przekładamy do masy kajmakowej i mieszamy mikserem. Następnie wkładamy do lodówki na 30 minut do schłodzenie i lekkiego stężenia. Taką masą napełniamy kruche babeczki. Dekorujemy słupkami migdałów. Ponownie wkładamy babeczki do lodówki, by masa kajmakowa całkowicie stężała. A do babeczek koniecznie herbata Teekanne

Aga w kuchni
Kruche babeczki z masą krówkową 144

Kruche, słodkie i bardzo smaczne babeczki z masą krówkową. Idealne do podjadania jak i na imprezę wśród grona znajomych. Wbrew pozorom szybko je przygotujecie, a domowe kruche ciasto jest naprawdę pyszne.  Składniki: na kruche babeczki  1 czubata szklanka mąki pszennej tortowej 1/4 szklanki cukru pudru 1 jajko 1/4 kostki masła (50 g) odrobina soli nadzienie 1 puszka masy(...)silikonowej, ale spokojnie można użyć, np. metalowych pojedynczych). Piec około 15 minut w 195 °C  (jest to czas przybliżony, ponieważ ciasto musi uzyskać złoty kolor). Przygotowane babeczki ostudzić. W międzyczasie masę krówkową przełożyć do szprycy i wycisnąć ją na każdą (przestudzoną!) babeczkę. Na sam koniec posypać posiekanymi orzechami i kolorową posypką. Przygotowane babeczki najlepiej smakują, gdy są schłodzone

Ugotować
Babeczki Kolorowe Sówki 121

ulepszyć dodając do środka kawałki czekolady, ulubione bakalie czy nawet cukierki ( jak np. tutaj ). Na górę krem budyniowy, dekoracja i voila! urocze sowie babeczki gotowe :) Składniki na babeczki Składniki na krem +masa cukrowa do dekoracji Babeczki przygotowujemy według przepisu. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Ważne, żeby dekorować zupełnie zimne babeczki, żeby nie rozpuścić kremu. Masę cukrową ugniatamy przez chwilę(...)plastyczna. Białą masę cukrową rozwałkowujemy na cienki placek podsypując w razie potrzeby cukrem pudrem. Wycinamy krążki nieco mniejsze od średnicy upieczonych babeczek - u mnie około 4 cm, odkładamy na papier do pieczenia lub pergamin. Z kolorowej masy cukrowej wycinamy trzy łezki - jedną większą na tułów sowy i dwie mniejsze na skrzydełka. Tylką (lub innym okrągłym kuchennym przyborem) odcinamy jedną stronę

Ciastkozercy
Potwory i Spółka - Mike Wazowski 153

bazę wykorzystałam proste babeczki waniliowe, można dodać do nich kostkę czekolady, orzechy czy nawet ulubione draże (M&Msy?), przyda się także krem lub rozpuszczona czekolada oraz masa cukrowa. Przepis na babeczki Przepis na krem Przepis na domową masę cukrową Po upieczeniu babeczki odstawiamy, żeby ostygły. Muszą być zupełnie zimne zanim zaczniemy je dekorować - w przeciwnym razie rozpuszczą krem. Smarujemy(...)barwnika. Masę ugniatamy tak długo, aż kolor będzie jednolity. Rozwałkowujemy masę cukrową na cienki placek podsypując w razie potrzeby cukrem pudrem lub mąką ziemniaczaną. Z masy wykrawamy kółko o średnicy nieco większej niż średnica babeczki i przyklejamy je na krem lekko dociskając dłonią. Do zrobienia oka potrzebujemy 3 kulki - największą białą, średnią zieloną i małą czarną. Na koniec możemy przykleić

Ciastkozercy

Proponowane wyszukiwania