marchewkowe - 3019 przepisów (strona:35/202)

Zdrowe chipsy - z batata, marchewki, buraka, miks warzywny :) 190

dobrze, były jak najbardziej smaczne. Wartość odżywcza (na 100 g produktu): energia: 535 kcal białko: 3,5 g tłuszcz: 38 g węglowodany: 57 g sól: 0,6 g Chipsy marchewkowe  Składniki →  marchewka (74,5%), olej słonecznikowy (25,5%) Chipsy marchewkowe spotykałam zawsze w chipsach składających się z różnych warzyw, te same jadłam tylko w formie po prostu suszonej(...)widać już, że dodanego tłuszczu jest zdecydowanie więcej niż w pierwszych dwóch wersjach tych przekąsek, stąd plasterki buraka są o wiele bardziej delikatniejsze, kruche i nie tak twarde, jak marchewkowe. Zatem można podejrzewać, że jednak większa ilość oleju robi swoje. W końcu mamy tutaj też dodatek soli, co bardzo mi odpowiada i smak jest zdecydowanie na plus, bo słodkie buraczki

Zdrowie na języku :P
Mille-feuille w pucharkach 108

Przygotowanie: Ciasto francuskie układamy na blaszce i wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu studzimy. Do garnka wlewamy 3/4 szkl soku marchewkowego, dodajemy 2 łyżki cukru pudru i masło, zagotowujemy. W pozostałym soku rozprowadzamy proszek budyniowy i wlewamy do gotującego się soku. Gotujemy jak normalny budyń. Zdejmujemy z gazu i studzimy. Śmietankę(...)wraz z 2 łyżkami cukru pudru ubijamy na sztywno. Odkładamy 5 łyżek ubitej śmietanki na puźniej. Do pozostałej śmietanki dodajemy po 1 łyżce wystudzonego budyniu marchewkowego i cały czas miksujemy. Zimne ciasto francuskie kruszymy i wsypujemy po 2 łyżki do każdego pucharka (razem do 4 szt.). Na ciasto francuskie wykładamy po 2 łyżki masy śmietanowo-marchewkowej. Na masę pozostałe ciasto

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Marynowana kapusta z marchewka w stylu koreanskim 109

zgrubienie. Przeciąć liść na pół (ta połówkę na 3 kawałki). Pozostawić 4-5 liści w całości. W najwęższym miejscu układamy marchewkę i owijamy ją mocno. TAK jak rogale. Gołąbki marchewkowe ułożyć ściśle w rondlu. Przykryć wierzch pozostałymi całymi liśćmi kapusty . W rondlu zagotować 1 l wody ,dodać 1liść laurowy,cukier,sól,olej roślinny i ocet. Do marynaty dodać(...)marchwi ,wymieszać wszystko ,aż sól i cukier się rozpuści w marynacie. Marynata zalać gołąbki marchewkowe ,przykryć talerzykiem i obciążyć słoikiem z wodą . Pozostawić na 2-4 godziny w temperaturze pokojowej, ,a następnie wstawić do lodówki na jeden dzień. Kiszone gołąbki marchewkowe można przechowywać w lodówce przez 2 do 2,5 tygodnia.:)) Domowy ocet jabłkowy jest jednym z takich probiotyków, które

w mojej kuchni
Ciasto marchewkowe bezglutenowe 197

Nowa odsłona ciasta marchewkowego - na blogu znajdziecie tradycyjne ciasto marchewkowe , marchewkowe brownie (wegańskie), czas na opcję bezglutenową, meeega pyszną. Ciasto jest puszyste, wilgotne i zdrowe, bo słodzone ksylitolem. Rewelacyjnie komponuje się z roślinnym mascarpone - na bazie orzechów nerkowca. Ponadto zaletą ciasta jest łatwość i szybkość jego wykonania, jest tanie i na pewno macie wszystkie składniki pod ręką :) Składniki (na blachę

Domowa Cookierenka Agi
Tropikalna torta dyniowa 127

Wymieszaj wszystkie składniki razem. Przełóż masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz na środkowej półce piekarnika w temp. 170-180 przez około 70 minut. Bajery: Pół litra soku marchewkowego * uwaga, jeżeli użyłaś/łeś ananasa z puszki to możesz dodać do budyniu odpowiednio zmniejszając ilość soku marchewkowego 2 opakowania jasnego budyniu 100 g oleju kokosowego/masła *w zależności od użytego(...)soku (mój był bio eko sreko bez cukru) i budyniu konieczne może być dodanie cukru. Ugotuj budyń na soku marchewkowym, a więc zamiast mleka użyj soku, cały czas mieszaj, jak zacznie gęstnieć dodaj oleju kokosowego i dokładnie wymieszaj. + roztopiona w kąpieli wodnej tabliczka gorzkiej czekoady Smacznego!       Artykuł Tropikalna torta dyniowa pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
CIASTO MARCHEWKOWO-KASZTANOWE, BEZGLUTENOWE 195

Ciasto marchewkowe, tym razem w b. zdrowej odsłonie, spełniające także wymogi Low FODMAP, więc bezglutenowe, dodatkowo także Paleo. Inspiracją był przepis z książki "Polski przewodnik PALEO", teoria, praktyka, przepisy. Pyszne, bardzo wilgotne (jak to ciasta marchewkowe), dietetyczne, bez dodatku jakichkolwiek cukrów, bezglutenowe. Dodam jeszcze tylko, że dla tych, którzy nie mogą innych słodkości, to po prostu poezja smaku. Mojej Rodzince(...)dorzucamy obranego banana i miksujemy np.blenderem na gładką masę. Jajka ubijamy ze szczyptą soli. Następnie cały czas mieszając dodajemy roztopione i ostudzone masło lub olej kokosowy, mleko i masę marchewkowo-bananową. Mieszamy do połączenia składników. Mąkę kasztanową łączymy z sodą (lub sodą i proszkiem do pieczenia), stopniowo dosypujemy je do mokrych składników. Na końcu dodajemy sok z cytryny (gdy dajemy

Smaczne Zdrowe
Ciasto marchewkowe 296

Ciasto marchewkowe zna chyba każdy, ale ile kucharzy tyle przepisów. Kto tu zagląda już wie, że tradycyjne przepisy staram się zamieniać na zdrowsze wersje. Teraz nie może być inaczej. Ciasto, które dziś Wam polecam tradycyjnie już zostało pozbawione dodatku białej mąki i tradycyjnego cukru. Zamiast nich jest mąka owsiana (moja ulubiona) oraz miód. Przyznam, że z wyborem miodu miałam problem(...)okazać się przesłodzone lub jałowe. W czasie przygotowania ciasta postanowiłam też dodać ubita na sztywno piane z białek dzięki czemu ciasto było bardziej puszyste. Do tej pory wszystkie ciasta marchewkowe jakie próbowałam miały zmiksowane jajka w całości. Mały zabieg, a jednak czuć różnicę. Nie będę się więcej rozpisywać. Zajrzyjcie do przepisu i do dzieła.   Ciasto marchewkowe składniki

Przysmaki Karolki
Rolada marchewkowa 409

Rolada marchewkowa jest bardzo fajną przystawką. Zastanawiam się, dlaczego dotychczas nie podałam przepisu na tym blogu. Pewnie przez roztargnienie, bo myślałam, że jest tutaj od dawna. Przygotować ją można z nadzieniem serowym, pyszna jest też z rukolą, mozarellą i pomidorkami. Rolada marchewkowa pięknie wygląda na stole i zachwyca gości. Polecam :-) Rolada marchewkowa

dolcevitainmykitchen
Ciasto marchewkowe 244

Jakie powinno być najlepsze ciasto marchewkowe ? Z pewnością najpyszniejsze ciasto marchewkowe, to takie które jest wilgotne i długo zachowuje świeżość. A przede wszystkim smakuje dzieciom. Ciasto z dodatkiem marchewki to fantastyczny sposób na przemycenie warzyw do diety małego niejadka. To również pyszny deser dla każdego miłośnika słodkich wypieków domowych. Gorąco zapraszam po przepis na pyszne ciasto marchewkowe z olejem, które

AniaGotuje.pl
Ciasto marchewkowe – Angie gotuje odc. 14 129

jakie ciasto będzie odpowiednie dla diabetyka? Nie może mieć za dużo cukru, wysoki indeks glikemiczny odpada, podobnie jak tłuste masy i kremy. Moja propozycja jest zgoła inna – ciasto marchewkowe. Wilgotne, bakaliowe, pachnące piernikowo i świątecznie. W kategorii warzywnych wypieków, w naszym domu, zdecydowanie zwycięża ciasto marchewkowe. Piekę je na każde święta, ale także świetnie sprawdzi się na co dzień(...)magią nadchodzących Świąt. 1 porcja to ok. 110kcal , węglowodany 11g, białko: 4g, tłuszcz: 6g Informacje dla diabetyków: w porcji znajduje się 1,1WW i 0,7WBT SMACZNEGO! Artykuł Ciasto marchewkowe – Angie gotuje odc. 14 pochodzi z serwisu Dietolog

Dietolog
,,Marchewkowe ciasto z piernikami’’ 128

szklanki mąki 10 dag cukru 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 przyprawa do piernika 1 starta marchewka Masa pomarańczowa: kostka masła 2 kisiele pomarańczowe z cukrem 2 szklanki soku marchewkowego 1 galaretka pomarańczowa Masa śmietanowa: 0,5 l. śmietany kremówki 30% 3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny Dodatkowo 40 dag pierników w czekoladzie 1 suszona starta marchewka Sposób przygotowania: Ciasto(...)pomarańczowa: Masło roztapiamy w garnuszku na wolnym ogniu. Kiśle rozprowadzamy w soku, dodajemy rozpuszczone masło. Zagotowujemy cały czas mieszając. Dodajemy galaretkę rozpuszczoną w pół szklanki gorącej wody. Mieszamy. Masę marchewkową studzimy, tężejącą wykładamy na wystudzone ciasto i wykładamy pierniczki. Wstawiamy do lodówki, żeby masa całkowicie zastygła. Masa śmietanowa: Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklanki gorącej wody. Śmietanę ubijamy, pod koniec ubijania

Podróż w kulinaria
Ciasto marchewkowe (bezglutenowe) 245

Ciasto marchewkowe - nigdy wcześniej nie miałam okazji zakosztować tego ciasta, jakoś sama nazwa, że marchewkowe, specjalnie mnie nie zachęcało, ale do czasu, spróbowałam raz i przepadłam bez reszty. Ciasto marchewkowe uwodzi całkowicie, ale dlatego, że jest to najpyszniejsze ciasto na świecie, a w wersji bezglutenowej - mistrzostwo świata. Nie jest to mój autorski przepis, skorzystałam z nieprzepastnych zasobów sieci - trafiłam

Kawa z mlekiem
Gdzie kupować produkty bezglutenowe i przepis na bezglutenowe marchewkowe babeczki 131

jest naprawdę szeroka, np. na Allegro.pl Dzięki czemu możemy się z przyjaciółmi cieszyć wspólnie spędzonymi chwilami przy czym słodkim i pogaduszkach Polecam Wam np. pyszne i szybkie w przygotowaniu marchewkowe babeczki. Szybkie bezglutenowe marchewkowe babeczki Składniki: 4 jajka 250 g koncentratu mąki bezglutenowej mix 220 g cukru 90 g oliwy 220 g startej na drobnych oczkach marchewki 1 łyżeczka sody(...)masę jajka z cukrem. Następnie dodajemy oliwę i marchewkę, całość mieszamy. Po czym dodajemy partiami suche składniki. Ciasto nakładamy do papilotek lub foremek na babeczki (do około 3/4 wysokości). Marchewkowe babeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez około 25-30 minut. Czas pieczenia zależy od piekarnika. Babeczki można dowolnie przyozdobić po przestudzeniu. Smacznego

Słodkie okruszki
"Sernik" marchewkowy 129

Kolejna odsłona "sernika" na bazie kaszy jaglanej. Tym razem w wersji... marchewkowej. Pierwotnie miała pojawić się dynia, ale jakoś nieszczególnie spieszyło mi się do pobliskiego warzywniaka, więc wykorzystałam to, co akurat leżało w lodówce. Marchewkowe ciasto zapewne doskonale znacie, ale co powiecie na jego odnowioną, wegańską wersję?  Z dużą dawką cynamonu, daktylowego karmelu i rodzynek....  Skłamałabym mówiąc(...)mąki. Ciastem wylepiamy spód i boki tarty, a następnie podpiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. * Karmel daktylowy uzyskujemy miksując namoczone wcześniej daktyle (ok.70-80g) z łyżką masła orzechowego. marchewkowe nadzienie: szklanka kaszy jaglanej szklanka płatków jaglanych szklanka mąki ryżowej/pszennej 3 małe marchewki ok. 100 g rodzynek 2 łyżeczki cynamonu daktylowy karmel (do smaku) dowolne słodzidło (u mnie odrobina

Kuchnia Ellie

Proponowane wyszukiwania