Bardzo proste szybki i zdrowe muffiny z marchewki i płatków owsianych. Wartość kaloryczna 1 muffinki to ok 130 kcl dla porównania inne marchewkowe muffiny( zwłaszcza te z ogromną ilością oleju) mają ok 320 kcl :) Dodatek marchewki zapewnia dużą dawkę witamin ale również sprawia że muffin jest wilgotny i słodki. Dzięki płatkom owsianym a dokładniej ogromnej zawartości błonnika w nich
Wylizany Rondelbyć, no bo w końcu święto. Czerwone buraki to norma na święta. Cukrowe, odkąd zalegają na polach, też kojarzą się z zimą. To wszystko ze świątecznymi przyprawami. Takie jakby marchewkowe tylko z buraków :) No i ja dałem duuużo buraków przez co nie jest takie ciastowe :) Składniki - burak cukrowy (rozmiar D) - 3,5 szklanki mąki - 1\3 szklanka oleju
Kryzysowa Książka Kucharskaczasie dokładnie odciśnij marchewkę np. przez sitko lub gazę. Pokrój cebulę na małe kawałki i podsmaż na oleju do zarumienienia. Do masy marchewkowej dodaj podsmażoną cebulę, 3 łyżki oleju, bułkę tartą, mąkę i dokładnie wymieszaj. Formuj burgery i smaż na oleju na średnim ogniu do zarumienienia. Smacznego
wegujemymój przepis został nagrodzony "zobacz TUTAJ" i takie oto otrzymałam w paczce pyszne nagrody, w tym 2 książki ze słodkimi przepisami ciasto z konkursu:marchwiowi peperkuch-kaszubskie ciasto piernikowo-marchewkowe
W Mojej Kuchni LubięTreściwa, idealna na zimowe dni, kremowa zupa marchewkowa. Lubicie? Składniki : kilka łyżek oliwy z oliwek 300 g marchewki 1 mały ziemniak 1 duża cebula mały kawałek selera (30 g) mała pietruszka (30 g) biała część niewielkiego pora 4 ząbki czosnku 500 ml - 750 ml bulionu warzywnego (może być z kostki) 1/4 płaskiej łyżeczki mielonego kminku 1 łyżeczka sosu sojowego
Smak mojego domututaj Świąteczne wszystkie z tą etykietą. Jeśli chcecie przygotować jakieś efektowne, lekkie ciasto, to możecie skorzystać z mojego ostatniego pomysłu. Wystarczą dwa blaty biszkoptu (typowego lub ciasta marchewkowego, czekoladowego etc), pół litra kremówki, trochę czekolady lub polewy - i odrobine czasu. A tak wyglada ciasto, które przygotowałam na jedno ze spotkań przedświatecznych. Bałwankowy torcik 2 prostokątne blaty biszkoptowe
Gotuj Sam!Groch z kapustą 4. Smażony karp Smażone kawałki karpia Obowiązkową przekąską na zimno jest karp w galarecie wraz z dodatkiem warzyw oraz smażone kawałki ryby z farszem marchewkowym :) Dania na zimno: 1. Karp w galarecie 2. Ryba po grecku 3. Ryba
UgotowaćŚwięta coraz bliżej dlatego chciałabym Wam zaproponować korzenne muffiny marchewkowe! Są one doskonałą alternatywą dla tłustych makowców, a także pomysłem na świąteczny wypiek dla alergików :) Składniki suche: - 1 marchewka - 1 jabłko - 1 szklanka mąki gryczanej - 0,5 szklanki mąki jaglanej - 4 łyżki cukru - 1 łyżeczka sody oczyszczonej - 0,5 łyżeczki cynamonu - 0,25 łyżeczki imbiru - 0,25 szklanki
Receptura smakuEkspresowe ciasteczka cynamonowe Drożdżowe pierniczki (miękkie) Nakrapiane makowe ciasteczka. Ciasteczka z makiem. Kruche ciasteczka do wycinania Miodowe pierniczki serduszka Inne małe wypieki: Świąteczne piernikowe babeczki (z dżemem z jagód) Marchewkowe babeczki piernikowe z pomarańczową skórką Nakrapiane serniczki ze słodką niespodzianką Wilgotne babeczki z orzechowym nadzieniem Babeczki nadziewane krówką w tęczowych papilotkach Babeczki z jagodami Goji (na oleju kokosowym) Delikatnie cytrynowe
Słodkie okruszkizdecydowanie zdrowszej wersji. Na pewno pojawią się na naszym świątecznym stole. Od kilku lat próbujemy wprowadzić na świąteczny stół "lepsze" wersje świątecznych wypieków, i tak co roku obok marchewkowego piernika pojawiają się u nas coraz to inne wersje muffinek - jaglane, owsiane... Tym razem w ramach przedświątecznego, niedzielnego deseru przetestowaliśmy muffiny gryczane. Z podanej porcji powstały 4 duże muffiny. KAKAOWE MUFFINY
Kuchnia w szuwarachmarchewka była używana do deserów już w średniowieczu? Wyczytałam ostatnio szukając informacji o genezie tegoż ciasta. Cóż, w końcu była wtedy łatwiej dostępna od cukru a również słodka - marchewkowy placek stał się wkrótce jednym z najpopularniejszych dań lat siedemdziesiątych! A dokładniej w roku 2005, w rankingu stworzonym przez Food Network.. Jak dla mnie marchewka dodaje tutaj ciastu wilgotności
Kuchnia Ellieprzyjęła je sokowirówka. Jabłka pokroić w cząstki, a pomarańczę podzielić na większe cząstki. Przez sokowirówkę przepuścić najpierw marchew - w ten sposób otrzyma się w pojemniku na resztki czysty odpad marchewkowy, który można potem wykorzystać do pieczenia ciasta, czy chleba . Następnie nakarmić maszynę pozostałymi warzywami i owocami. Otrzymany sok dokładnie wymieszać i przelać do szklanek. Pić od razu po przyrządzeniu - świeży
Grunt to przepis!Marchewkowe ciasto z dodatkiem kakao i przyprawy piernikowej to idealny zamiennik długo leżakującego piernika - jeśli nie nastawiliście jeszcze ciasta na piernik, to nic straconego! Ciasto smakuje wybornie, pachnie wspaniale a przełożone konfiturą lub posmarowane czekoladą idealnie wpasuje się w świąteczny klimat. Swój piernik przygotowałam w dwóch małych foremkach od PapilArt , dzięki temu jeden piernik (razem z jednorazową foremką) już powędrował
Gotowanie i blogowanieJesień powinna od czasu do czasu pachnieć piernikiem. Namawiam Was na zrobienie prostego ciasta marchewkowego o smaku piernika. Składniki: 2 duże jajka 160 g cukru 2 łyżki soku z cytryny 120 ml oleju 130 g obranej marchewki 1/2 płaskiej łyżeczki wanilii mielonej lub czubata łyżeczka cukru z wanilią 1 czubata łyżeczka przyprawy do piernika
Smak mojego domu