marchewki - 4038 przepisów (strona:209/270)

Ziemniaki jak z ogniska 535

dolna, 3 półka) przez około 60 minut.SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Podana ilość panierki wystarcza na obtoczenie około 1,5 kg ziemniaków.W ten sam sposób można przygotować także marchewkę.Ziemniaki muszą być mokre, bo inaczej panierka się nie przyklei.Do panierki można dodać ulubione przyprawy.Ja podałam z masłem czosnkowym i obsypałam solą morską.Średnie i duże ziemniaki piec przez około

Gospodyni Miejska
Spaghetti bolognese 214

skórki pomidorami + 200 g koncentratu pomidorowego.Można użyć dowolnego mięsa mielonego: drobiowego, wieprzowego, wieprzowo-wołowego, czy wołowego.Do sosu można jeszcze dodać startą na tarce o dużych oczkach marchewkę. Należy ją podsmażyć razem z cebulą.Źródło przepisu: Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska
marchewkowo-jabłkowe budyniowe ciasto ze śmietaną z nutą kokosu... 156

wymieszać z jabłkami miękka palma, cukier utrzeć mikserem, dodać jajka i utrzeć na puszysto wsypać mąkę z proszkiem, sodą i zmiksować 1 minutę 0 dodać starta na drobnych oczkach marchewkę wsypać budyń czekoladowy bez cukru i zmiksować chwilę do ciasta dać połowę jabłek i łyżką wymieszać z ciastem tortownica 24cm - wysmarować masłem, posypać tartą bułką i dać ciasto z jabłkami

W Mojej Kuchni Lubię
Pulpety mięsno-szpinakowe w sosie pomidorowym 175

Pulpety to dobry sposób na przemycenie do dania obiadowego czegoś zdrowego. Można dodać do nich marchewkę, pietruszkę, kukurydzę. Dziś na moim stole goszczą pulpety mięsno-szpinakowe. Mięso mielone z dodatkiem szpinaku w połączeniu z sosem pomidorowym tworzą ciekawą całość. Zamiast kaszy/ziemniaków/ryżu podałam je z warzywną mieszanką. Na pulpety:500g mięsa mielonegookoło 250g mrożonego szpinaku2 ząbki czosnkubułka tarta

Szefowa kuchni
Drobiowe pulpety z piekarnika 350

potrawy, gdzie mogę dodać co mi wpadnie pod rękę, miało być bez soczewicy i bez kaszy.No właśnie miało być. Czasami fantazja kulinarna mnie ponosi.  Gdybyście mieli np. tartą marchewkę z poprzedniego dnia lub szczypiorek, również możecie dodać. Śmiało można nazwać moje kotlety nawinie, czyli co mi się nawinie. Zaczynamy. Składniki: 500 g mielonego mięsa drobiowego (u mnie indyk

pieprzny smaczek
Krem z kalarepy z bobem 135

bardzo sycąca. W sam raz dla osób, które są wiecznie na diecie, jest to samo zdrowie bez zapychaczy. Ready? No to do dzieła :-)Składniki:3 kalarepy 1 marchewka 1 mała pietruszka 4 małe ziemniaki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła 1 litr bulionu sól, pieprz, łyżeczka bazylii, łyżeczka ostrej papryki200

pieprzny smaczek
Rosół z domowej kury 270

gotowany tym pyszniejszy. Zazwyczaj wstawiany z samego rana konsumowany po kościele:-)Składniki:1 kurczak o wadze ok. 2 - 2,5 kg 4 litry zimnej wody 1 cebula3 marchewki 1 pietruszka po kawałeczku: selera, papryki czerwonej 1 ząbek czosnku 1 łodyga pora (biała część) sól, pieprz4 ziarenka ziela angielskiego 1 liść laurowy

pieprzny smaczek
Burgery jaglane 151

Zapraszam Was dzisiaj na bardzo zdrowy obiad, kolację czy po prostu przekąskę. Moje stałe czytelniczki już wiedzą, że u mnie raczej lekko i pysznie. Unikam tłuszczów

pieprzny smaczek
577. "Papka" zwana kluskami.... 97

płatkami migdałowymi*z mąką kokosową i mleczkiem kokosowym Taa, w teorii miały być kluski, w praktyce wyszła jedna wielka papka.. nie wiem, czy to przez mąkę kokosową, marchewkę, czy bóg wie co, dwie próby..noo i obie skończyły się.. tym. Po minimy już to, ze zaspałam, i na ratunek nawet kaszy nie miałam czasu wstawić, noo, trudno

More food, love and dreams
Kotlety z kaszy jaglanej 8572

pełnoziarnistejsól, pieprz, papryka czerwona, czosnek granulowanynatka pietruszki olej do smażenia *Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Studzimy. Cebulę siekamy drobno w kostkę, podsmażamy na maśle lub oliwie. Marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Natkę siekamy drobno.Wszystkie składniki dodajemy do kaszy. Mieszamy i doprawiamy do smaku. Formujemy nieduże kotleciki i smażymy na rozgrzanym oleju, aż zarumienią się

Czerwona Porzeczka
WŁOSKA SAŁATKA 166

również na różne imprezy, a że mamy czas karnawału, więc niejedna impreza przed Nami, polecam  taką sałateczkę.Składniki:250 g mieszanki; sałata lodowa,sałata endywia free i marchewki pokrojonej w cienkie paseczki12 sztuk czarnych oliwek2 pomidory1 duża kulka mozzarelli4 łyżki oleju(lub oliwy z oliwek)4 łyzki wody2 łyżeczki suszonej lub świeżej pokrojonej drobniutko bazyliiWykonanie:Mieszankę przekładamy do salaterki

Z Majeczką w kuchni
GALARETKA DROBIOWA 293

marchwiepuszka groszku1 pietruszkaselera kawałek1 cebulasól morska  z pieprzem młynek Kamis3 litry wody3 łyżki agaru ze sklepu Skworcu.pl2 liście laurowe3 ziela angielskieSkładniki:Udka myjemy,wrzucamy do wody, dodajemy obrane marchewki, pietruszkę, selera, cebulę.Wrzucamy ziele angielskie, i listki laurowe.Gotujemy. Doprawiamy solą i pieprzem, gotujemy do miękkosci mięsa. Wyjmujemy mięso, studzimy. Z rosołu wyciągamy marchew, resztę przecedzamy. Rozpuszczamy żelatynę w pól

Z Majeczką w kuchni
KURCZAK PO MOJEMU 192

Z tego co miałam w lodówce powstało takie danie,smak przeszedł najśmielsze oczekiwania, pyszne delikatne mięsko i wyrazistość warzyw. Pycha. Składniki:60 dag piesi  

Z Majeczką w kuchni
KURCZAK DUSZONY Z WARZYWAMI 228

wyjeciu kurczak obsmażamy go na rumianu na oleju.Obsmażonego kurczaka przekładamy do głebszej patelni,dolewamy ciepły bulion,dodajemy czosnek,dusimy ok 30 minut.Po tym czasie dokładamy pokrojone w słupki marchewki,rózyczki kalafiora i plastry cukinii,dodajemy oregano,dusimy kolejne 10 minut.Śmietanę mieszamy z maką,hartujemy odrobiną sosu,mieszamy z zsosem z patelni,zagotowujemy.Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki

Z Majeczką w kuchni
BIGOS 30 MINUTOWY 115

sojowego(mozna pominąć)olej do smażeniaWykonanie:Schab kroimy w cienkie paseczki.Przyprawiamy solą i pieprzem.Zanurzamy mięsko w sosie sojowym.Podsmażamy je a gdy sie zarumieni dolewamy sos sojowy.Kapustę szatkujemy,marchewki tarkujemy na tarce o duzych oczkach,pora kroimy w cienkie półplasterki,a nózkę brokuła w cienkie paseczki.Dorzucamy do mięsa.Podlewamy szklanką wody.Duzimy ok.20 minut pod przykryciem.Podajemy na talerze.wybornie smakuje

Z Majeczką w kuchni

Proponowane wyszukiwania